Amerikkalaisen jalkapallon yläkoululeiritys 2017-2018

28.8.2017Vielä ehtii ilmoittautua 7.-9. -luokkalaisten yläkoululeiritykseen Pajulahden Urheilukeskuksessa. HUOM.! haku leireille päättyy 30.8.2017. 15 pelaajaa ilmoittautunut.

Jenkkifutiksen yläkoululeirit Pajulahdessa 2017-2018

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Pajulahden Urheilukeskuksessa tapahtuva amerikkalaisen jalkapallon yläkoululeiritys lukuvuonna 2017-2018 on tarkoitettu 7.-9. -luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille (tytöt ja pojat).

Leirien tavoitteena on kehittää nuorten harjoittelu- ja elämäntaitoja monipuolisesti sekä yhdistää urheilu ja koulunkäynti joustavasti toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi. Tarkoitus on luoda valmiuksia urheilu-uran huippuvaiheen menestystekijöille; innostus kasvaa intohimoksi, monipuolisista liikuntataidoista jalostuvat vahvat lajitaidot, hyvä harjoitettavuus tarkentuu systemaattiseksi harjoitteluksi ja urheilulliset elämäntavat luovat edellytykset terveeksi urheilijaksi kasvulle.

Lajiharjoittelussa toteutetaan Suomen Amerikkalaisen Jalkapallo Liiton linjauksia yläkouluikäisille liiton valmentajien vetämänä. Ominaisuusharjoittelussa ja elämäntaitojen opetuksessa noudatetaan Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman ohjeistuksia.

Valmennuskeskusympäristössä on erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, hyvät valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

​Tulevalla kaudella Pajulahden yläkoululeiritykseen osallistuu amerikkalaisen jalkapallon, jalkapallon, judon, karaten, kestävyyslajien, lentopallon, maastohiihdon, pesäpallon, yleisurheilun ja tenniksen harrastajia.

Kohderyhmä
• Yläkouluikäiset, 7.-9. -luokkalaiset, tavoitteellisessa kilpaurheilussa mukana olevat urheilijat
• Leiritys on valtakunnallinen eli siihen voi hakea eri puolilta Suomea.
• Urheilija ja perhe ovat valmiita sitoutumaan vuoden kestävään projektiin

Leiriviikot 2017 - 2018 (su-to)
• Leiri I 5.-9.11.2017
• Leiri II 1.-5.1.2018
• Leiri III 4.-8.3.2018
• Leiri IV 8.-12.4.2018

Haku
Amerikkalaisen jalkapallon leireille haku päättyy 30.8.2017. Hakulomake

Kustannukset täysihoidolla
• 290 € / henkilö / 4 vrk leiri
• Kukin leiri laskutetaan erikseen
• Kokonaishinta 1160 €
• Sis. majoituksen (2-6 hh) ja ruokailut (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala)

Huom! Leiriläisillä on mahdollisuus hakea yhden leirin kattava stipendi Pajulahti Säätiöltä. Liitto koordinoi tukihakemukset eteenpäin. Ole yhteydessä Heikki Halttunen/SAJL.

Majoitus
Leiriläiset majoittuvat Liikuntakeskus Pajulahdessa 2 – 6 hengen huoneissa.

Ruokailut
Aamiainen, välipala, lounas, päivällinen ja iltapala kuuluvat leirin hintaan ja tarjoillaan Pajulahdessa

Harjoittelun toteuttaminen ja olosuhteet leireillä
Kaikki harjoitukset ovat ohjattuja. Ominaisuusharjoitukset toteutetaan ammattivalmentajien johdolla hyödyntäen myös lajivalmentajien ja liikunnanohjaaja opiskelijoiden osaamista. Kehonhuoltoharjoitukset toteutetaan ammattivalmentajien valvonnassa liikunnanohjaajaopiskelijoiden toteuttamana.

8.-9. luokkalaisten leirityksen alussa toteutetaan fyysisen suorituskyvyn testipatteristo (Kasva Urheilijaksi ominaisuustestit). Kolmella seuraavalla leirillä testataan testipaketista ominaisuuskohtaiset testit (Kestävyys/kestovoima, nopeus/ nopeusvoima ja liikkuvuus). Leirien välijaksot ovat teemoitetut fyysisten ominaisuuksien mukaan. Edellisellä leirillä annetaan ohjeet teeman mukaisen harjoittelun tehostamiseksi ja ominaisuus testataan seuraavalla leirillä.

Lajivalmentajat
Lajivalmentajina toimivat Toni Bärlund (VAT-tutkinto, kokenut lajivalmentaja Jyväskylästä) ja Keijo Matilainen (VAT-tutkinto, Urheilukoulun monivuotinen valmentaja)

Ilmoittautuneet 28.8. mennessä (15):
Helsinki Wolverines Aapo Leppänen
Helsinki Wolverines Viimo Luukkainen
Hyvinkää Falcons Eetu Jokinen
Hämeenlinna Huskies Vilma Lehtiö
Hämeenlinna Huskies Emilie Arkko
Hämeenlinna Huskies Pyry Kanerva
Oulu Northern lights Miikka Kelahaara
Oulu Northern lights    Johannes Mällinen
Porvoo Butchers Veeti Puustinen
Tampere Saints Juuso Niemelä
Tampere Saints Topias Kapanen
Tampere Saints Eerik Tavasti
Tampere Saints  Atte Toijala
Vantaa TAFT Tommy Nylund
Vantaan TAFT Aaro Rask


Opiskelujen toteutus leireillä
Opiskelut toteutetaan läksyperiaatteella opiskeluvastaavan/ opettajan johdolla n. 3 h päivässä Pajulahden luokkatiloissa, jaettuna tarpeen mukaan pienryhmiin. Leirin aikana järjestetään koetilaisuuksien valvontaa tarvittaessa.

Yhteydenpito ja yhteistyö kouluihin
Yläkoululeiritysvastaava on tarpeen mukaan yhteydessä opettajiin lukuvuoden aikana. Vastuu läksyjen saamisesta on leiriläisellä ja hänen vanhemmillaan.

Lisäinfoa Olympiakomitean sivuilla

Tiedustelut:
Heikki Halttunen
koulutuspäällikkö, yläkoululeirityksen lajivastaava
Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry
heikki.halttunen(at)sajl.fi
040-5696644