Volt athletics -ohjelma ympärivuotiseen treenaamiseen

11.9.2018
SAJL akatemiaurheilijoilla on mahdollisuus tehostaa fyysistä harjoitteluaan Volt Athletics -ohjelman avulla.  Ohjelman hankkiminen on avoinna myös muille määrätietoisesti harjoitteleville urheilijoille.

SAJL akatemiaurheilijoilla (Urheilukoulu, urheiluakatemiat, urheilupainotteiset lukiot ja ammatilliset urheiluoppilaitokset) on mahdollisuus tehostaa fyysistä harjoitteluaan Volt Athletics -ohjelman avulla.  Ohjelman hankkiminen on avoinna myös muille määrätietoisesti harjoitteleville urheilijoille.

Clemsonin, USC:n, Michiganin, Nebraskan ja Washingtonin yliopistojen freshman football -pelaajat sekä USA:n maajoukkueen pelaajat käyttävät Volt Athletics -ohjelmaa harjoittelussaan. Volt on ollut apuna useille Suomen maajoukkueen mies- ja naispelaajille. Lisäksi ainakin Kuopio Steelers, Helsinki Roosters ja UN Crusaders ovat seuroina olleet Volt Athletics käyttäjä.

 

Volt käyttöön


Maksa ohjelman käyttömaksu 50 euroa/vuosi mahdollisimmman nopeasti viimeistään pe 28. syyskuuta 2018. Treenivuosi kestää vuoden ajan. Oma fysiikkavalmentajasi pääsee mukaan käyttämään Voltia kanssasi ilmaiseksi.

Tarkista vielä jos omalla seurallasi on käytössä Volt Athletics ja kuulut sen piiriin. 

Ilmoittautumisen jälkeen sinut lisätää Volt käyttäjäksi.

Volt Athletics -ohjelmaan kirjaudutaan omilla tunnuksilla puhelimella/tietokoneella netin kautta tai ladataan Volt Athletics applikaatio osoitteessa:
https://app.voltathletics.com

Harjoittelun tavoitteet
Läpi vuoden kestävä ohjelma on amerikkalaisen jalkapallon osalta kehitetty koko kehon voiman, lihasmassan ja räjähtävyyden kehittämiseen. Ohjelma tuo urheilijoille systemaattisen menetelmän kehittyä ja pitää keho toimintakykyisenä läpi harjoitus- ja kilpailukauden.

Volt Ahtleticsin tarjoamat yksityiskohtaiset ja helposti sovelluksen kautta ohjelmat, valmennus- ja harjoiteohjeet. Harjoittelun seuranta auttaa valmentajaa pysymään kartalla miten urheilija edistyy, kun urheilija suorittaa harjoittelua itsenäisesti.

Urheilija valitsee neljästä eri pelipaikkaohjelmasta (qb, ol&dl, wr&db&rb, fb&te&lb) sopivimman.  Näille ohjelmille on kolme eri vaativuustasoa. Lisäksi Volt Athleticsin kautta voi harjoituttaa koko joukkuetta omalla yleisohjelmalla.
Volt määrittelee painot, toistot, palautumisajat sekä vaihtelee liikkeitä ja sarjoja. Jokainen treeni on erilainen. Volt toimii kuin henkilökohtainen traineri.

Volt Athletics ohjelmaan kuuluvat  dynaamiset lämmittely- ja jäähdyttelyharjoitukset. Materiaaleihin on lisätty ravitsemukseen, lepoon ja nesteytykseen liittyvä osio. Oheisharjoittelua varten on tarjolla myös lyhyet nopeus- ja ketteryysosiot. Volt Athleticsin ohjelmassa on  monipuolisia harjoitteita eri urheiluvammoista kuntoutuville urheilijoille.

Miten Voltia käytetään

Tiedustelut:
Heikki Halttunen
koulutuspäällikkö
sähköposti:heikki.halttunen(at)sajl.fi
gsm: +358(0)40-569 6644

 

Lauri Vainio (miesten maajoukkueen linjapuolustaja, Roosters, Berlin Rebels 2018) on käyttänyt kolme vuotta Volt Athleticsia.

Volt Athletics oli minulle urheilijana "game-changer". Aikaisempina kausina olin perustanut voimaharjoitteluni klassisempiin voimanostoihin perustuviin ohjelmiin. Halusin kuitenkin muutosta ja parannusta fysiikkaani kaudelle 2017, minkä takia päädyin harjoittelemaan off- ja in-seasonin Volt Athleticsillä. Muutos kannatti, sillä kausi toi minulle mm. Vaahteraliiga All-stars Team ja Vuoden Aalto-urheilija -palkinnot.

Parasta Voltissa ovat ohjelman järjestelmällisyys, suunnitelmallisuus ja jaksotus. Urheilijan ei tarvitse miettiä yhtään mitään treenin aikana: ei liikkeitä, ei toistomääriä, ei painoja, ei palautumisaikoja; ei siis yhtään mitään! Kaikki säätäminen ja miettiminen on poistettu ohjelmasta, ja urheilija voi keskittyä vain olennaiseen eli treenaamiseen. Yksittäisten treenien sisältö on myös jaksotettu fiksusti. Yhdessä treenissä on yksi kova pääliike ja muutamia apuliikkeitä. Tästä syystä kroppa pysyy tuoreena muita viikon treenejä varten. Ohjelmassa on myös huomioitu eri pelipaikolla tarvittavat fyysiset ominaisuudet. En voisi kuvitella harjoittelevani tulevaisuudessa enää millään muulla kuin Volt Athleticsin ohjelmalla!"