III-divisioona jatkuu neljän ottelun viikonlopulla

19.5.2016


Pohjois-Suomen herruudesta taistellaan Rovaniemellä lauantaina.
Pohjois-Suomen herruudesta taistellaan Rovaniemellä lauantaina.
Lions hakee kauden toista voittoaan, kun vastassa kotikentällä lauantaina on Kotka Eagles.
Lions hakee kauden toista voittoaan, kun vastassa kotikentällä lauantaina on Kotka Eagles.
Sunnuntain ainoassa III-divisioonakamppailussa avausvoittoa saalistavat Lahti Panthers ja Sipoo Bulldogs.
Sunnuntain ainoassa III-divisioonakamppailussa avausvoittoa saalistavat Lahti Panthers ja Sipoo Bulldogs.

Tarto Titans avaa kautensa lauantaina Helsingissä

Toiseen viikkoon lähdettäessä III-divisioona tarjoaa tuttuun tapaan neljä mielenkiintoista ottelua: Pohjois-Suomen "mestaruusottelu", kokeneiden jenkkifutisvaikuttajien kokoontuminen Lohjalla, virolaisjoukkue Titansin ensiottelu Suomessa, ja sunnuntaina Panthers ja Bulldogs taistelevat kauden avausvoitosta.

 

Nordmen – Northern Lights

Lauantaina Rovaniemellä Susivoudin kentällä kohtaavat pohjoisen joukkueet, kun Nordmen ja Oulu Northern Lights taistelevat pisteistä. Joukkueet lähtevät toisen peliviikkoon otteluun sangen erilaisista lähtökohdista, mikäli vertailukohtana käytetään ensimmäisen viikon saavutuksia. Nordmenin hyökkäys jäi nollille Lohja Lionsia vastaa, mutta vastaavasti rovaniemeläisten oma puolustus päästi ottelussa ainoastaan yhden heitto-touchdownin.

Northern Lights puolestaan voitti avauksessaan Kotka Eaglesin numeroin 54–52, ja - kuten numerotkin kertovat – hyökkäys toimi tehokkaasti, mutta puolustus ei niinkään. Nyt puolustuksen valmentaja Tim Johnson on saanut harjoituttaa joukkojaan läpi viikon, joten nähtäväksi jää, miten oululaisten puolustus tällä kertaa onnistuu.

Lions – Eagles

Lohja Lionsin ja Kotka Eaglesin lauantain ottelusta ei amerikkalaisen jalkapallon lajitietoutta puutu. Maajoukkuekokemusta niin pelaajina kuin valmentajina löytyy molemmista joukkueista. Lionsin sivurajalla kotijoukkuetta piiskaavat puolustuksen valmentaja Tero Virtanen, linjavalmentaja Ville Tarvainen sekä erityisesti päävalmentaja, Hall of Fame –jäsen Marko Vartiainen. Eaglesilta vastaavanlaisia meriittejä löytyy pelikentän puolelta Niclas Carpelanin, Juhani Kähösen ja Teemu Kuusiston muodossa. Carpelan heitti ensimäisellä kierroksella viisi touchdownia pisterikkaassa Northertn Lights –ottelussa, kun taas Lions piti oman päätynsä avausottelussa koskemattomana ja teki puolustuksensakin toimesta kahdeksan pistettä.

Wolverines II – Tarto Titans

Velodromin ulkokentällä lauantaina pelattavassa Tarto Titansin kauden avausottelussa ei vastus voisi virolaisille juuri kovempi olla. Koska I-divisioona alkaa vasta perjantaina 27.5. on Wolverinesilla mahdollisuus hakea pelituntumaa edustusjoukkueen pelaajille III-divisioonassa. Avausviikolla helsinkiläiset löivät Bulldogsille useammankin luun kurkkuun ja avasivat kautensa 83–6 -voitolla. Titansin etuna on luonnollisesti yllätyksellisyys, sillä Titaanien todellisesta tasosta liikkuu vain hyviä aavistuksia.

Panthers – Bulldogs

Sunnuntaina Lahden Kisapuistossa sekä isäntäjoukkue Panthers että Sipoo Bulldogs hakevat molemmat avausvoittojaan. Panthers onnistui ensimmäisessä ottelussaan oikeastaan kaikessa muussa paitsi voittamisessa ja lopulta Malmi Blaze vei pisteet Lahdesta lukemin 14–16. Panthersin hyökkäys eteni vahvasti juosten ja ajoittain myös pelinrakentaja Eemi Huhtinen ja laitahyökkääjä Sebastian Juuri näyttivät, että yhteistyö toimii myös kaudella 2016. Bulldogsin mahdollisuus piilee pallonriistoissa, sillä Panthers menetti pallon edellisessä ottelussaan muutaman kriittisen kerran.

Toisella otteluviikolla Malmi Blazella ei ole ottelua.

 

Kierroksen ottelut:

Viikko 2
21.05.kello 11:00
 Nordmen  -  Northern Lights 
21.05.kello 12:00 Harjun kenttä
 Lions  -  Eagles 
21.05.kello 15:30 Velodromi, ulkokenttä
 Wolverines II  -  Tarto Titans 
22.05.kello 15:30 Kisapuisto
 Panthers  -  Bulldogs

 

Sarjataulukko:

JoukkueOttelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Wolverines II110836772
Lions110140142
Northern Lights110545222
Blaze110161422
Tarto Titans0000000
Eagles1015254-20
Panthers1011416-20
Nordmen101014-140
Bulldogs101683-770