Jaguaareille kaksi brittivahvistusta

7.2.2017Anthony Black hyökkäyksen linjaan ja Jack Rice tukimieheksi

I-divisioonassa kaudella 2016 neljänneksi sijoittunut Jyväskylän Jaguaarit on solminut ensimmäiset tulevaa kesää koskevat ulkomaalaissopimukset. Iso-Britanniasta saapuva kaksikko Anthony Black ja Jack Rice vahvistaa sekä hyökkäystä että puolustusta.

- Linjaan kaivattiin lihaa. Sitä saatiin, kitetyttää Jaguaarien päävalmentaja Mikko Sammal ja viittaa 190-senttisen ja 136-kiloiseen Anthony Blackiin.

Black on kotimaassaan edustanut Derby Bravesia ja Nottingham Trent Renegadesia, minkä lisäksi hän on ehtinyt pelaamaan Saksassa ja Irlannissa Belfast Trojansissa. Bravesissa Blackin joukkuekavereina pelasivat Jaguaareissakin aiemmin palloilleet Jarrad Gabbidon ja Jozef Tobolkiewich. Belfastissa puolestaan pelasi samaan aikaan niinikään ex-Jaguaari Jon-Erik Talvio.

Nottinghamissa on Blackin kanssa samaan aikaan tukimiehenä pelannut Jack Rice (191 cm/ 100 kg) vahvistaa tulevana kesänä puolestaa Jaguaarien puolustusta. Jaguaarien tiedotteessa Ricea kuvataan motivoituneeksi urheilijaksi ja tiimipelaajaksi, joka pelaamisensa ja opiskelun lisäksi omaa kokemusta myös sekä kuntosali- ja lajiharjoittelun ohjaamisesta.

– Saimme mielestäni paitsi pelaajan, mutta myös lajilleen ja joukkueelleen äärimmäisen omistautuneen urheilijan ja ihmisen, kuvaa päävalmentaja Sammal. – Tukimiehen paikan lisäksi uskon Ricen pystyvän pelaamaan myös puolustuksen endinä, Sammal näkee.

Keskisuomalaisen kissapetolauman rivit vahvistuvat tällä hetkellä vauhdilla. Jo ennen brittikaksikon kirjaamista laitahyökkääjäkaksikko Ville Karhinen ja Oskari Lappalainen kirjoittivat ensi kesää koskevat sopimukset. Tällä hetkellä Jaguaari-rosteri käsittää 36 pelaajan nimet. Lisää kuitenkin mahtuu, vakuuttaa Sammal:

– Järjestämme lauantaina kokeilupäivän tulokkaille Hipposhallissa. Miesten osalta tulokkaita haetaan ensi sijaisesti uudelleen perustettuun kehitysjoukkue Piratesiin, josta on kauden mittaan
mahdollista nousta edustusjoukkueeseen, kun perusasiat on opittu. Myös juniorit ja naisten seura Jaguars ovat mukana lauantain tapahtumassa ja hakevat uusia pelaajia.

Yhdysvaltalaisia pelaajia Jaguaarit ei ole vielä riveihinsä kiinnittänyt. Todennäköistä lienee kuitenkin, että ainakin pelinrakentaja tulee edellisten vuosien tapaan Atlantin länsipuolelta.

 

Lue myös:

Jaguaarien uutinen brittivahvistusten sopimuksista

Jaguaarien kokeilupäivä Hipposhallissa 11.2.