I-divisioonan helmikuun kokoonpanot, osa IV: Kouvola Indians

17.2.2017Hannu Alanko palaa pelikentille ja on valmiina tukkimaan vastustajan peliä linjan keskustassa.
Hannu Alanko palaa pelikentille ja on valmiina tukkimaan vastustajan peliä linjan keskustassa.
Ilkka Jämsä valittiin kaudella 2016 II-divisioonan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Nyt Jämsä pääsee testaamaan I-divisioona juoksupuolustuksia.
Ilkka Jämsä valittiin kaudella 2016 II-divisioonan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Nyt Jämsä pääsee testaamaan I-divisioona juoksupuolustuksia.

Intiaanireservaatti saanee vielä täydennysjoukkoja

Kouvola Indians on muutamien viimeisten kausien aikana hakenut jalansijaa, josta ponnistaa uuteen nousuun. Neljä vuotta sitten, kaudella 2013, Indians aloitti Vaahteraliigassa kautensa vahvasti. Kahden edellisen kauden ajan I-divisioonassa trendi on ollut päivänvastainen. Indiansin murheet ovat osuneet nimenomaan kauden ensimmäisiin otteluihin. Vuosi sitten kouvolalaiset jäivät I-divisioonassa ilman voittoja.

Indiansin vahvuus on sitoutuneessa ydinryhmässä, joka on tottunut taistelemaan ja tekemään työtä. Päävalmentajana jatkaa pitkän linjan intiaanipäällikkö Mika Lindholm.

 

Hyökkäyksen linja on yksi vahvuuksista

Hyökkäyksen osalta Indiansissa näyttää helmikuussa vähintään kohtuulliselta, vaikka pelinrakentajaa ei joukkkueeseen olekaan vielä nimetty. Kouvolassa on viimevuosina nähty pelinjohtopuuhissa niin unkarilainen kuin brittiläinenkin pelaaja, ja vahvasti näyttää siltä, että myös tänä vuonna pelinrakentaja tulee Suomen ulkopuolelta. Myös USA-kiintiössä on hyökkäyksen puolella paikka vapaana.

Keskushyökkääjiksi Indiansilla on laittaa laadukas, mutta määrältään kapea miehistö. Mikkeli Bouncersista Kouvolaan siirtynyt Ilkka Jämsä on II-divisioonassa esittänyt hyviä otteita ja pääsee nyt astetta isommille areenoille ulosmittaamaan osaamistaan. Suoraviivaisempi Ville Lindsten on sarjan vahvimpia pallonkantajia silloin, kun puhutaan puuttuvasta puolijaardisesta matkasta. Kauden aikana jää nähtäväksi, kuinka paljon (tai vähän) Jämsä–Lindsten –duoa nähdään esimerkiksi erikoisjoukkueissa – sen verran tärkeä osa hyökkäystä kaksikko on.

Laitahyökkääjistössä Indiansilla on muutamia yllätysherkkiä nimiä. Korkeakoulusarjasta mukaan tullut Otto Tolvanen aloittaa nyt toisen vuotensa ja on valmis suurempaan rooliin. Saflat Salawi puolestaan on aiemmin pelannut puolustuksen puolella ja oli osin asepalveluksen vuoksi vuosi sitten näkymättömämmässä roolissa. Henri Kauhanen on kokoonpanossa ensisijaisesti takakentän pelaaja, mutta varmasti myös Kauhanen nähdään palloa koppaamassa. Kiinniotto-osaston täydentävät suurikokoiset ja ulottuvat sisemmät laitahyökkääjät Ville Juutila ja Hermanni Pentti, joilla molemmilla on myös koripallotaustaa.

Vuosi sitten Indiansin hyökkäyksen linja löysi parhaimman koostumuksensa vasta loppukaudesta, jolloin peli oli kuitenkin menestymisen suhteen pelattu. Nyt joukkueessa on panostettu siihen, että viisikko olisi kasassa jo kesän alussa. Kari Partanen – Joe Siiskonen – Achraf M´sakni on tiivis trio keskustaan ja muu kotimainen kaarti Paavo Korhosen ja Jarno Ruususen johdolla tuovat syvyyttä linjapeliin.

Fyysisyyttä Indians haki hyökkäyksen linjaan myös Unkarista Márton Hadzin muodossa. Kaiken kaikkiaan hyökkäyksen linja näyttää siltä, että sillä on eväitä tarjota aiempia vuosia paremmat eväät monipuoliseen Indians-hyökkäykseen.

 

Chris Little pelaa kaikkialla

Puolustuksen linjassa Indiansilla ei ole aivan yhtä vahva tilanne kuin hyökkäyksessä, mutta muun muassa isokokoisen Hannu Alangon paluu keskustaan on merkittävä lisä. Kokoonpanoltaan ohuehkosta materiaalista muun muassa Juuso Siiskonen ja Jari Ruusunen sekä myöhemmällä iällä uransa Markus Partanen aloittanut jatkavat.

Intiaanipuolustuksen sydän tulee tulevalla kaudella olemaan yhdysvaltalainen Chris Little. Aiemmin muun muassa Italian pääsarjassa Bergamo Lionsin riveissä pelannut Little kykenee pelaamaan tukimiehenä keskustassa ja laidassa, ulompana linjapuolustajana sekä takakentällä, joten todennäköisesti Little nähdään kesän mittaan ympäri kenttää. Littlen ympärille tukimiehiksi Indians nostaa muun muassa nuorten maajoukkueissa juniorivuosinaan esiintyneet Ville Suomalaisen ja Niko Bomanin.

Takakenttä on vielä helmikuussa Indiansin osalta vahvistusta vailla. Safetyn paikoilla Henri Kauhanen  ja Eero Vaija ovat pelimiehiä, mutta Joonas Koiviston pelaaminen on vielä tässävaiheessa kysymysmerkin alla. Koska Little täyttää jenkkikiintiön puolustuksen osalta, saattaa Indians hankkia heittopuolustukseensa pelaajan – tai pelaajia – muista EU-maista.

 


 

Viisi nopeaa kysymystä päävalmentaja Mika Lindholmille:

(Ja Lindholmin suht´ nopeat vastaukset.)


1. Mikä on Indiansin tavoite kaudelle 2017?

Joukkue on asettanut jo syyskuussa 2016 tavoitteeksi I-divisioonan mestaruuden. Tämä on siis pelaajien tavoite.

2. Mikä on Indiansin vahvuus?

Liikkuvuus, nopeus ja nuoruuden hulluus.

3. Ketä Indians-pelaajaa kannattaa seurata kaudella 2017?

Tässä vaiheessa nostaisin esiin tukimies Niko Bomanin.

4. Kuka nuori/uusi pelaaja tekee läpimurtonsa kaudella 2017?

Eero Vaija. Viimekaudella väläytti jo osaamistaan, mutta työ ym. esteet estivät täysipainoisen kauden pelaamisen. Eero väläytteli osaamistaan kauden viimeisissä peleissä.

5. Kuka/ketkä ovat kovimpia vastuksia tulevalla kaudella?

0–8 -kauden jälkeen kovimpia vastuksia on tietysti kaikki sarjan joukkueet. Jos yksi on nostettava esiin, niin tietenkin viimekauden finalisti Wolverines.

 

Pelinrakentajat:

?

Keskushyökkääjät:

20

Ilkka Jämsä

34

Ville Lindsten

Laitahyökkääjät:

25

Safwat Salaw

26

Otto Tolvanen

83

Santtu Tuviala

87

Ville Juutila

99

Hermanni Pentti

Hyökkäyksen linja:

52

Kari Partanen

53

Joe Siiskonen

57

Marko Mikkelsson

68

Jarno Ruusunen

70

Paavo Korhonen

74

Lasse Karjalainen

76

Márton Hadzi

77

Achraf M´sakni

Puolustuksen linja:

44

Jere Ilves

45

Veeti Munck

50

Juuso Siiskonen

60

Henrik Rautiainen

71

Markus Partanen

94

Hannu Alanko

Tukimiehet:

30

Akseli Pentti

54

Aleksi Nisula

55

Veli-Pekka Pulkkinen

80

Niko Boman

93

Ville Suomalainen

98

Chris Little

Takamiehet:

7

Henri Kauhanen

21

Eero Vaija

28

Joonas Koivisto

33

Teemu Rihu

 

Päävalmentaja: Mika Lindholm

Laitahyökkääjät, pelinrakentajat: Mika Kauhanen

Linjat: Aki Hyppänen, Roope Martikainen

 

Katso myös:

I-divisioonan otteluohjelma