Mäkelärinteen uimahallista alkanut matka jatkuu NAIA-collegeen

6.3.2017


Peik Lehtinen (26) pelasi valtaosan peliajastaan high schoolissa ulompana tukimiehenä.
Peik Lehtinen (26) pelasi valtaosan peliajastaan high schoolissa ulompana tukimiehenä.
Menestyksen hetkellä Union High schoolissa. Lehtinen vasemmalla.
Menestyksen hetkellä Union High schoolissa. Lehtinen vasemmalla.

Tukimies Peik Lehtinen taklaa lähivuodet Bluefield Collegen riveissä

Tukimies Peik Lehtisen ura jatkuu Yhdysvalloissa, kun Virginiassa sijaitseva Bluefield College Rams värväsi Lehtisen riveihinsä. Näin ollen Lehtinen pelaa seuraavat kaudet National Association of Intercollegiate Athletics -sarjassa eli tutummin NAIA-tasolla.

– Valmistuin high schoolista täällä 2015. Silloin en vielä ollut varma, haluisinko jäädä tänne kouluun. Mutta kesällä aloin taas miettimään takaisin tulemista ja siitä lähti sitten viisuminhaku. 2016 tammikuussa aloitin koulun täällä paikallisessa community collegessa, ja siitä alkoi stipendin metsästys.

Samaan aikaan Bluefield collegessa oli koko valmennuskuvio laitettu remonttiin. Lehtinen laittoi sähköpostia uudelle päävalmentajalle, joka kutsui Lehtisen visiitille.

– Kävin koululla ja koulu ja valmentajat vakuuttivat minut, että he oikeasti haluaisivat minut heidän ohjelmaansa ensi kaudelle, suomalaispuolustaja kertoo. –Päätin, että menisin auttamaan heitä joukkueen ns. "rempassa".

 

Arvostetussa jefu-kaupungissa high school -futista

Lehtistä siivitti college-stipendiin menestyminen high schoolissa, jota tukimies pelasi 2a-tasolla Union high schoolissa pienessä Big Stone Gapin kaupungissa. Virginian puolella, mutta lähellä Tennesseen ja Kentuckyn rajaa sijaitseva Big Stone Gap on noin 6 000 asukkaan yhteisö, jossa jenkkifutis on arvossaan. Kaupungista ovat nousseet NFL:ään muun muassa Julius ja Thomas Jones, joista vuonna 2008 tuli ensimmäinen veljespari, josta kumpikin on juossut yli 1 000 jaardia yhden NFL-kauden aikana.

Lehtinen pelasi Union high schoolissa kaikkia tukimiehen paikkoja, mikä koon (185 cm / 95 kg) lisäksi on nostettu Bluefield Collegen värväysraportissa yhdeksi puolustajan vahvuudeksi. Pääasiassa Lehtinen nähtiin high schoolissa kuitenkin ulompana tukimiehenä.

– Pelityyli on enemmän smashmouth-tyylistä kuin heittopeliä. Vaihtovuoteni aikana huomasin kehittyväni aggressiivisemmaksi pelilukuihini. Huomasin myös, että pystyin keskittymään jopa viiden tunnin jenkkifutistreeneissä koulun jälkeen. Lisäksi tiesin, mitä college-tasolle vaaditaan, mikä on auttanut minua huimasti omassa treenaamisessa.

Uuteen opinahjoonsa Bluefieldiin Lehtinen siirtyy elokuun alussa.

– Ja siitä alkaa noin kolmen viikon pre season camp.

 

Super Bowl -mainos antoi alkusykäyksen

Maaliskuun lopulla 20 vuotta täyttävä Lehtinen on pelannut amerikkalaista jalkapalloa yli puolet elämästään. Pienenä North Carolinassa vietetty aika oli jättänyt oman lajileimansa, mutta 8-vuotiaana lopullisen innostuksen käynnisti TV.

– Muistan nähneeni Superbowl-mainoksen TV:ssä ja päätin että haluan koittaa lajia. Siitä lähtien olen pysynyt lajin parissa jo useampia vuosia.

Laji vei tulevan tukimiehen mennessään kertarysäyksellä, sillä vielä 12 vuoden jälkeenkin Lehtinen muistaa hetken, jolloin astui ensimmäistä kertaa joukkueharjoituksiin.

– Kaikki pelivuoteni Suomessa olen pelannut Helsinki Roostersin riveissä. Ensimmäiset treenit piti Karri Lehtinen, joka oli silloin E-junioreiden päävalmentaja. Treenit pidettiin Mäkelänrinteen uimahallissa.

Elokuusta alkaen Lehtisen peliareena on jälleen astetta suurempi. Kaikesta huokuu, että määrätietoinen suomalaistukimies on valmis ottamaan haasteen vastaan. Ja aikoo myös tuon haasteen voittajana selvittää.

 

Katso myös:

Bluefield Collegen joukkueen sivut

Ramsin uudet tulokkaat