Toni Tuhkanen vahvistaa Indians-puolustusta

6.3.2017


Vuonna 2003 Helsinki Wolverinesissa pelaajauransa aloittanut Toni Tuhkanen on kahden Vaahteramaljan ja "mestareiden liigan" voiton lisäksi saavuttanut hopeisia ja pronssisia mitaleita A- ja B-junioreiden sarjoista sekä korkeakoulujenkkifutiksesta.
Vuonna 2003 Helsinki Wolverinesissa pelaajauransa aloittanut Toni Tuhkanen on kahden Vaahteramaljan ja "mestareiden liigan" voiton lisäksi saavuttanut hopeisia ja pronssisia mitaleita A- ja B-junioreiden sarjoista sekä korkeakoulujenkkifutiksesta.

Kaksinkertainen Suomen mestari palaa pelikentille vuoden tauon jälkeen

I-divisioonan voiton tavoitteekseen asettanut Kouvola Indians saa vahvistusta puolustukseensa, kun kokenut tukimies Toni Tuhkanen liittyy Intiaaneihin. Edellisen kerran Tuhkanen edusti kouvolalaisjoukkuetta kaudella 2013, jolloin Indians pelasi Vaahteraliigassa. Tuon jälkeen tukimies Tuhkanen pelasi kaksi kautta Helsinki Roostersissa voittaen kahdesti Vaahteramaljan sekä kaudella 2014 myös IFAF Champions Leaguen. Kaudella 2016 Tuhkanen ei pelannut.

– Terve kilpailu peliajasta ei ole koskaan pahitteeksi. Tällöin treenaaminenkin saa uusia ulottuvuuksia ja harjoituksista saadaan enemmän irti, Tuhkanen kommentoi sopimustaan Indiansin tiedotteessa. – Nähtäväksi jää, miten tämä kaikki näkyy kentillä. On aika teroittaa sotakirveet ja suunnata katseet tuleviin haasteisiin.

Muutaman vuoden aikana meininki on Kouvolassa uusiutunut, ja erityisesti nuorempien pelaajien kehittämisessä Tuhkanen haluaa olla aktiivisesti mukana.

– Henkilökohtaisella tasolla pyrin kantamaan oman korteni kekoon ja auttamaan joukkuetta kehittymään. Haluan antaa kentällä itsestäni sen, mitä vielä on annettavissa. Suurin osa kasvoista on vaihtunut siitä, kun viimeksi pelasin Kouvolassa mutta vielä on muutama tuttukin.

Esikuvan rooliin uskoo myös Indians-päävalmentaja Mika Lindholm.

– Toni jos kuka on joukkuepelaaja. Vaahteraliiga-tason tukimies tuo paitsi paljon osaamista Indiansin nuorten tukimiesten rinnalle ja toimii myös esikuvana seuran junioripelaajille.

– Ja ICL-mestaruus on meriitti, jollaista jokaisen pojan palkintokaapista ei löydy, sen kokemuksen saaminen tähän nuoreen joukkueeseen näkyy varmasti peleissä ja korostuu eritoten treeneissä ja varmuutta tarvittavissa tilanteissa kesän peleissä.

I-divisioona alkaa kesäkuun alussa. Indians pelaa ensimmäisen ottelunsa Jyväskylässä Jaguaarien vieraana.

 

Katso myös:

I-divisioonan otteluohjelma

I-divisioonan helmikuun kokoonpanot, osa IV: Indians