Maajoukkuehyökkääjä Maija Turpeinen siirtyy Jyväskylästä Roostersiin

22.3.2017


Maija Turpeinen vahvistaa ensisijaisesti Roostersin hyökkäystä mutta tulee esiintymään myös puolustuksessa.
Maija Turpeinen vahvistaa ensisijaisesti Roostersin hyökkäystä mutta tulee esiintymään myös puolustuksessa.
Naisten Vaahteraliigan kausi 2017 alkaan toukokuun alussa ja päättyy syyskuun alussa.
Naisten Vaahteraliigan kausi 2017 alkaan toukokuun alussa ja päättyy syyskuun alussa.

Hallitsevalla mestarilla varsin laadukas ja laaja ryhmä keskushyökkääjiä

Naisten Vaahteraliigan mestaruutta puolustava Helsinki Roosters vahvistui jälleen nimekkäällä pelaajalla, kun maajoukkueen keskushyökkääjä Maija Turpeinen siirtyy Jyväskylä Jaguarsista Helsinkiin. Kaudella 2016 Turpeinen oli yksi näkyvimmistä Jaguars-pelaajista keräten eniten juoksujaardeja mutta ollen myös joukkueensa paras taklaaja.

Turpeisen monipuolisuutta korostaa myös Roostersin hyökkäyksen koordinaattori Anni Kivikataja:

– Maija on vahva, vikkelä ja fiksu pelaaja, joka pystyy halkomaan nopeudellaan ja terävillä breikeillään puolustukseen isojakin aukkoja, Kivikataja kertoo ja jatkaa: – Hän on erinomainen pallonkantaja, mutta hänellä on myös riittävästi voimaa ja silmää tehokkaaseen blokkaamiseen sekä nopeutta ja terävyyttä kuvioiden juoksuun.

Turpeisen monipuolisuudesta osansa saa myös Roosters-puolustus:

– Hän on myös tukimiehenä Naisten Vaahteraliigan kärkitasoa, joten Maijasta saamme tarvittavaa syvyyttä muuten kapeaan tukimiehistöön, kommentoi puolustuksen koordinaattori Heli Harjanne Roostersin uutisessa.

 

Lindén, Kaszas, Suutarinen, Jääskelä, Rantala, Rasilahti ja Turpeinen

Turpeisen sopimuksen jälkeen Roostersilla on suorastaan erinomainen tilanne keskushyökkääjien kohdalla. Vuonna 2016 Naisten Vaahteraliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Jenni Lindén jatkaa, Else Suutarinen on toipunut vuoden takaisesta loukkaantumisesta jälleen pelikuntoon ja lisäksi joukkueeseen liittyy vuosi sitten sarjan etenijätilaston Turku Trojansin paidassa voittanut yhdysvaltalainen Lea Kaszas. Kun tähän vielä lisätään Iia Rantala ja Mari Jääskelä sekä tarvittaessa keskushyökkääjäksi siirtyvä Anne Rasilahti, on Kivikatajalla käsissään monipuolinen paketti.

–  Meillä on tosiaan erinomainen tilanne keskushyökkääjien suhteen tänä vuonna niin määrällisesti kuin laadullisestikin. Hyvin yhteen hioutunut ryhmä haastaa ja kannustaa toisiaan sopivasti. Iso ryhmä vaatii hieman enemmän aikaa ajoitusten hiomiseen, mutta tarjoaa meille sekä pelaajille monipuolisia mahdollisuuksia ja rooleja.

– Running back -valmentajamme Jaycen Taylor on tehnyt jälleen erinomaista työtä ryhmän kanssa talven aikana, tuonut lisää kovuutta sekä hionut ketteryyttä ja räjähtävyyttä yksilöiden kanssa. 

 

Roosters lähtee ennakkosuosikkina toukokuussa alkavaan kauteen

Naisten Vaahteraliiga käynnistyy reilun 1,5 kuukauden päästä, sunnuntaina 7. toukokuuta. Avauskierroksella Roosters kohtaa Pietari Valkyriesin. Toisessa ottelussa Seinäjoki Crocodiles kohtaa Helsinki Wolverinesin. Lisäksi Suomen mestaruutta tavoittelee Oulu Northern Lights, joka aloittaa kautensa lauantaina 20.5 Valkyriesia vastaan. Aiempien vuosien tapaan Valkyries pelaa kaikki kotiottelunsa Suomessa.

Joukkueiden päävalmentajat nostivat Roostersin suurimmaksi mestarisuosikiksi alkuvuoden kyselyissä. Kivikataja puhuu kuitenkin mieluummin omasta tekemisestä kuin muiden mielipiteistä.

– Harjoituskautemme on sujunut suunnitellussa aikataulussa. Lukuisat flunssat aiheuttivat välillä valitettavan pitkiäkin poissaoloja talven perustekniikkakauden aikana, joten olemme pyrkineet nostamaan toistojen määrää ja intensiteetti koko ajan. Kevään aikana keskitymme vielä yksityiskohtien ja pelitilanteiden hiomiseen sekä kovuuden kehittämiseen. 

 

Katso myös:

Naisten Vaahteraliigan otteluohjelma

Naisten Vaahteraliigan kokoonpanot, osa I: Roosters

Naisten Vaahteraliigan kokoonpanot, osa II: Valkyries

Naisten Vaahteraliigan kokoonpanot, osa III: Crocodiles

Naisten Vaahteraliigan kokoonpanot, osa IV: Wolverines

Naisten Vaahteraliigan kokoonpanot, osa V: Northern Lights