Suomalaisjenkkifutaajat hyvin esillä viikonloppuna Euroopan kentillä

27.3.2017


Henri Laineen Reus Imperials vahvisti otettaan sarjakakkosena.
Henri Laineen Reus Imperials vahvisti otettaan sarjakakkosena.
Juha Hakalan Lazio Marines kohtaa sunnuntania Milano Seamenin, joka kuuluu sarjan ennakkosuosikkeihin yhdessä toisen milalolaisseuran Rhinosin kanssa.
Juha Hakalan Lazio Marines kohtaa sunnuntania Milano Seamenin, joka kuuluu sarjan ennakkosuosikkeihin yhdessä toisen milalolaisseuran Rhinosin kanssa.
Sveitsin liigassa avauskierroksella voittoja ottivat Basel Gladiatorsin lisäksi Calanda Broncos ja Winterthur Warriors.
Sveitsin liigassa avauskierroksella voittoja ottivat Basel Gladiatorsin lisäksi Calanda Broncos ja Winterthur Warriors.

Laineen maalikarkelot jatkuivat, Nousiaiselle säkitys Sveitsissä, Hakalan Laziolle avaustappio

Etelä-Euroopan jenkkifutiskaudet ovat jo pitkällä ja myös Keski-Euroopan sarjat ovat käynnistymässä. Henri Laineen Imperials Reus otti lauantaina kauden kuudennen voittonsa Espanjan liigassa. Niko Nousiaisen Basel Gladiators avasi voitolla Sveitsin liigan sunnuntaina. Juha Hakalan luotsaama Lazio Marines puolestaan pelasi tiukan ottelun Anconassa sunnuntaina taipuen lopulta tappioon.

 

Valencia Giants – Reus Imperials 27–32

Valenciassa käytiin erittäin tasainen kamppailu, jossa Henri Laineen Imperials lopulta onnistui puristamaan voittoon tarvittavat pisteet. Laitahyökkääjä Laine oli totuttuun tapaan tehokas: 7 kiinniottoa, reilu 100 jaardia ja kauden seitsemän touchdown sekä kahden pisteen lisäpistekiinnotto.

– Ja vastaavasti muutama turha tiputus ja huono blokki, ruotii Laine suoritustaan. – Ammuimme oikeastaan koko ensimmäisen puoliajan itseämme jalkaa tyhmillä virheillä ja lipuilla, mutta saatiin onneksi paketti puoliajalla sen verran kasaan, että kampesimme itsemme ohi.

– Täytyy kyllä ensi viikolla pelata aika paljon paremmim, jos haluamme voittaa Badalona.

Lauantaina Imperials kohtaa kotikentällää sarjakärki Badalona Dracsin.

 

Ancona Dolphins – Lazio Marines 32–27

Juha Hakalan valmentama Marines palasi tositoimiin väliviikon jälkeen vierasottelussa Dolphinsia vastaan. Kauden kahdella voitolla aloittanut Marines teki Anconan auringon alla olostaan hankalaa, vaikkakin vastus oli selkeästi kovin, jonka Hakalan miehet ovat tällä kaudella kohdanneet.

Ottelun teema oli rokottaa vastustajaa virheistä. Marines riisti jo ensimmäisellä puoliajalla pallon kolmesti, ja yhden syötönkatkoista Stephen Peyton palautti yli puolesta kentästä maaliin. Vastaavasti Marines itse sähläsi lentopotkun, mikä tarjosi Dolphinsille paikan avausmaaliin.

– Toisella puoliajalla emme kyenneet samalla tavalla pysäyttämään heidän hyökkäystä ja autoimme myös heitä ottamalla useamman 15-jaardin ison rangaistuksen, Hakala harmittelee. – Hyökkäys järjesti meidät vielä kertaalleen johtoon jälleen heittopelin turvin, lopussa meillä oli mahdollisuus niin sanotusti "seal the deal" saamalla uudet yritykset, mutta emme siinä onnistuneet, ja vastustaja pääsi harmittavasti kuittaamaan pitkällä heitolla uudelleen johtoon takakentän kommunikaatiovirheen takia.

Pelinrakentaja Micah Brownin yhteistyö nuoren laitahyökkääjän Matteo Marendan kanssa tuotti heittopelissä tulosta, mutta Marinesin juoksupeli ei sunnuntaina toiminut, vaikka muun muassa Giovanni Purillia muutaman kerran onnistuikin.

Lazio on Italian liigassa viidentenä, kun joukkueet ovat pelanneet 3–4 ottelua. Marinesin kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla Milano Seamenia vastaan.

 

Geneva Seahawks – Basel Gladiators 21–39

Niko Nousiaisen Basel aloitti kautensa vierasottelulla Seahawksin vieraana. Sarjanousija Seahawksin puolustus ei löytänyt eväitä Gladiaattori-hyökkäyksen pysäyttämiseen, ja avauspisteet matkasivat Baseliin lukemin 21–39.

– Ensimmäinen neljännes oli aika ruosteinen, mutta sitten alkoi peli kulkemaan, Nousiainen miettii. – Hyökkäys toimi todella hyvin.

Puolustuksen puolella erityisesti linjapeli toimi erinomaisesti. Säkitystilaston voiton tavoitteekseen asettanut Nousiainen pääsi kertaalleen taklaamaan Seahawksin pelinrakentaja Max Shortellin.

– Saimme hyvin annettua painetta vastustajan pelinrakentajalle. He lopettivat juoksemisen toisen neljänneksen lopussa, koska meidän puolustuksen linja pysäytti juoksun aina, kun keskushyökkääjä yritti juosta keskeltä.

Sunnuntaina Nousiainen pääsee pelaamaan ensimmäisen kerran Baseliin ja kotiyleisön eteen. Vastassa on tuolloin Lausannesta saapuva LUCAF, joka hävisi avauskierroksen ottelunsa Winterthur Warriorsille 7–27.

– Nyt on pölyt karisteltu olkapäiltä. Kohti seuraavaa ottelua, päättää Nousiainen.