Otso Flinkman siirtyy Ruotsin liigaan

31.3.2017


Otso Flinkman heitti Vaahteraliigassa vuosi sitten 432 jaardia ja kuusi touchdownia. Kuva: Sami Ranta
Otso Flinkman heitti Vaahteraliigassa vuosi sitten 432 jaardia ja kuusi touchdownia. Kuva: Sami Ranta
Lokakuun alussa Flinkman johti Vantaan Myyrmäessä Suomen voittoon Ruotsista. Kuva: Sami Ranta
Lokakuun alussa Flinkman johti Vantaan Myyrmäessä Suomen voittoon Ruotsista. Kuva: Sami Ranta

Maajoukkuepelinrakentaja johtaa jatkossa Tyresö Royal Crownsin hyökkäystä

Syksyllä Suomen maajoukkueessa hyökkäystä johtanut pelinrakentaja Otso Flinkman jatkaa uraansa Ruotsissa. Ruotsin pääsarjan, Super Serienin huippujoukkue, Tyresö Royal Crowns ja Flinkman ovat solmineet kautta 2017 koskevan sopimuksen.

– Olin jo ennen neuvotteluja kuullut paljon hyvää sekä Tyresön joukkueesta että koko Super Serienista, Flinkman kommentoi sopimuksen syntymistä. – Joukkue on ammattimaisesti hoidettu ja he tekivät neuvottelujen aikana selväksi, että haluavat minut joukkoihinsa.

Flinkman siirtyy Royal Crownsiin Helsinki Roostersista, jossa pelinrakentaja on ollut voittamassa viittä peräkkäistä Suomen mestaruutta Robert Johnsonin, Sean Sheltonin ja Micah Brownin vaihtopelaajana. Kaudella 2016 Flinkman heitti Vaahteraliigassa 477 jaardia ja yhteensä 6 touchdowna. Syksyn maaottelussa Flinkman pelasi vahvan ottelun, kun Suomi kaatoi Ruotsin.

Menestystä Flinkman hakee nyt myös Super Serienista:

– Tulen tekemään kaikkeni, jotta voitamme otteluja, pääsemme pudotuspeleihin ja voitamme lopulta mestaruuden.

 

"Otsosta voi tulla yksi Euroopan parhaimmista pelinrakentajista."

Tyresössä on viiden viimeisen kauden ajan annettu pelinrakentamisen vastuu yksinomaan pohjoisamerikkalaisille pelaajille. Nyt vastuuta jakaa Flinkmanin lisäksi myös joukkueen oma kasvatti Ted Eriksson.

Royal Crownsin päävalmentaja Leo Billgren halusi joukkueeseen tulevalle vuodelle pohjoismaisen pelinrakentajan. Flinkmania hänelle suositeltiin persoonan, johtajuuden ja pelin oppimisen näkökulmasta. Billgren haluasi nimenomaan kehittyvän pelinrakentajan.

– Otso on fiksu pelaaja, joka lukee peliä nopeasti ja jonka fysiikka on erittäin hyvä, Billgren kuvailee. – Uskon, että hänestä voi kehittyä yksi Euroopan parhaimmista pelinrakentajista.

Suomalaispelaajat eivät Tyresössä ole vieraita. Kahden edellisen kauden ajan Royal Crownsissa pelasi puolustuksen linjamies Okko Outinen. Vuosi sitten tyresöläiset etenivät pudotuspeleihin, mutta tie nousi pystyyn välierissä. Mestaruuden joukkue on voittanut 2010-luvulla kolmesti.

 

Kausi alkaa pian

Super Serien pelataan suomalaiseen Vaahteraliigaan verrattuna varhain. Ensimmäinen ottelukierros pelataan huhtikuun 7. päivänä ja finaali heinäkuun alussa. Tyresön ensimmäisenä vastustaja on viimevuoden hopeajoukkue Uppsala 86ers, joka pelaa lauantaina 1.4. NEFL-sarjan ottelussa Helsinki Roostersia vastaan ja joka vuosi sitten kaatoi Royal Crownsin välieräottelussa.

Sarjan hallitseva mestari on Carlstad Crusaders, joka myös osallistuu NEFL-sarjaan kevään aikana. Lisäksi liiga-kuusikkoon kuuluvat Stockholm Mean Machines, Örebro Black Knights sekä Limhamn Griffins. Joukkueet kohtaavat runkosarjassa toisensa kahdesti, minkä jälkeen neljä parasta jatkaa kauttaa pudotuspeleissä.