Helsinkiläisjoukkueet voittoihin Naisten Vaahteraliigan avauskierroksella

9.5.2017


Wolverines aloitti liiga-taipaleensa murskavoitolla Crocodilesista, Roosters oli tiukoilla Valkyriesin kanssa

Naisten Vaahteraliiga käynnistyi sunnuntaina kahdella ottelulla. Seinäjoella Crocodiles kohtasi sarjan uuden joukkueen Helsinki Wolverinesin. Helsinkiläiset etenivät ottelussa hulppeat 551 jaardia (249 juosten, 302 heittäen) ja ottivat avausvoiton lukemin 12–56. Wolverinesin ykköshyökkääjä oli laitahyökkääjä-potkaisija Sanni Seppälä, joka teki viisi touchdownia ja potki lisäksi kahdeksan pistettä.

Toisessa avauskierroksen ottelussa pisteet olivat huomattavasti kovemman työn takana, kun Helsinki Roosters ja Pietari Valkyries kohtasivat Helsingissä. Roosters nousi lopulta voittoon lukemin 12–8. Helsinkiläisten sankari oli pitävän puolustuksen lisäksi pelinrakentaja Carola Lindholm, joka juoksi avausneljänneksellä touchdownin ja heitti toisella puoliajalla ratkaisuosuman Nana Olavuolle. Sekä Lindholmille että Olavuolle ottelu oli ensimmäinen Naisten Vaahteraliigassa.

Naisten Vaahteraliigassa ei pelata tulevana viikonloppuna johtuen MM-kisoihin valmistautuvan naisten maajoukkueen leiristä. Seuraavat ottelut pelataan lauantaina 20.5. jolloin Seinäjoella kohtaavat Crocodiles ja Roosters. Northern Lights puolestaan avaa tuolloin kautensa kohtaamalla Oulussa Valkyriesin.

 

Seinäjoki Crocodiles – Helsinki Wolverines 12–56 (6–26)

Sunnuntaina Naisten Vaahteraliigan avauksessa Seinäjoella vierasjoukkue Wolverines oli selkeästi vahvempi kuin kotijoukkue Crocodiles lukemin 12–56 (6–26).

– Ajatuksena ennen peliä oli, että lähdemme sinne hieman altavastaajina mutta odotin hieman tiukempaa lopputulosta kuin se sitten oli. Hyökkäyksen blokit eivät aivan menneet siten kuin olin suunnitellut ja pelien kehittyminen kesti hieman liian kauan. Hyviä onnistumisia oli ja positiivista ettei jääty nollille. Ensimmäinen peli oli uusien pelaajien sisäänajoa ja toivottavasti he nyt pystyvät parantamaan suoritustaan seuraavaan peliin, kokoaa Crocodiles naisten päävalmentaja Kimmo Kuvaja ajatuksiaan pelistä.

Helsinki Wolverinesin päävalmentaja Pekka Lamminsalo oli tyytyväinen siihen, kuinka joukkue pelasi sunnuntaina ja etenkin siihen kuinka hyökkäyksessä kaikki pelaajat pääsivät näyttämään taitojaan.

– Sekä Jenni Pelkonen että Minna Tiainen pelasivat ansiokkaasti pelinrakentajan paikalla. Suuri kunnia myös linjalle joista usea pelasi molempiin suuntiin. Puolustus pelasi myös mallikkaasti ja olen etenkin tyytyväinen siihe, että tuo yksikkö pelaa jo tässä vaiheessa kautta hyvin joukkueena ja kommunikoi keskenään.Yleisesti tämä oli kaudelle hyvä aloitus. 

Nähtäväksi jää miten joukkueet kehittyvät kauden aikana, ja millaiset on loppulukemat tulostaululla joukkueiden kohdatessa uudestaan Helsingissä Brahen kentällä 16.7. Naisten Vaahteraliiga jatkuu maajoukkuekarsinnan takia kahden viikon päästä. Silloin Crocodiles saa vieraaksi Helsinki Roostersin, mutta Wolverinesin pelit jatkuvat taukoviikon osuessa kohdalle vasta kuun lopussa Pietari Valkyriesia vastaan.

Tilastot

 

Helsinki Roosters – Pietari Valkyries 12–8 (6–0)


Roosters Woman aloitti hyökkäävänä joukkueena ja sai aloituspotkun jälkeen hyvät lähtöasemat Valkyriesin 38 jaardin linjalta. Mari Jääskelän juoksuin helsinkiläishyökkäys rouhi puolet matkasta pois, ennen kuin pelinrakentaja Carola Lindholmin maalialueelle päättynyt juoksu ohitti Valkyries-puolustuksen. Vastustajan puolustus torjui kuitenkin kahden pisteen lisäpisteyrityksen ja kotijoukkueen johdoksi kirjattiin 6 – 0.

Nopean alun jälkeen molempien joukkueiden puolustukset astuivat pääosaan pysäyttäen vastustajien vaihtelevasti edenneet hyökkäysyritykset ensimmäisellä puoliajalla.

Kolmannen neljänneksen alkupuolella molempien joukkueiden hyökkäysvuorot päättyivät tuloksetta. Toisella hyökkäysvuorolla Valkyries onnistui yllättämään Roostersin puolustuksen, kun pelinrakentaja Olga Denezhkina löysi Angelina Stepkinan puolustuksen saumasta. Laitahyökkääjän onnistuessa karistamaan puolustajat kannoiltaan ja keskushyökkääjä Elena Proskurikovan onnistuttua lisäpistejuoksussa, pietarilaiset siirtyivät 0 – 8 johtoon. 

Roosters Women sai seuranneella hyökkäysvuorollaan vyörytettyä Maija Turpeisen ja Mari Jääskelän juoksuin pallon vastustajan maalialueen lähelle. Hyvä hyökkäysvuoro hyytyi kuitenkin Valkyriesin tiivistyneeseen puolustukseen kolmannen neljänneksen loppuessa.

Läheltä omaa maalialuettaan liikkeelle lähtenyt pietarilaisten hyökkäys joutui Roosters-puolustuksen paineessa luopumaan pallosta lentopotkulla jo neljännellä yrityksellään. Potkun jäädessä lyhyeksi helsinkiläiset pääsivät vain 23 jaardin päästä Valkyries-maalialueesta liikkeelle. Roosters hyökkäys aloitti tutulla reseptillä, syöden Jääskelän juoksuin 10 jaardia pois, ja yllätti Lindholmin syötöllä Nana Olavuolle maalialueen takareunaan. Lisäpisteyrityksen Valkyries-puolustus torjui jälleen. Puolustusten pysäyttäessä seuraavat hyökkäysvuorot tulostaululle jäi ottelun loppunumeroiksi 12 – 8.

Pelin jälkeen päävalmentaja Jarmo Lahti oli tyytyväinen joukkueensa suoriutumiseen.

– Joukkue kyllä teki täysillä hartiavoimin töitä, että voitettiin. Valkyries on taas parantunut ihan älyttömästi vuodessa. He ovat fyysisiä ja kovia naisia. Seuraavaan peliin meillä pitää saada vielä lisää kierroksia, etteivät he pääse yllättämään meitä.

Kolmannella neljänneksellä johdossa käyneen St.Petersburg Valkyriesin päävalmentaja Ilya Kravtsov oli tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen, muttei lopputulokseen.

– Tuntuu hyvältä kun pidimme Roostersin ahtaalla viime minuuteille ja hävisimme vain neljällä pisteellä. Tappio on kuitenkin aina tappio, mikä jää aikakirjoihin. Siihen ei koskaan voi olla tyytyväinen, riippumatta kuinka hyvin pelattiin tai kuinka niukka tappio oli.

 

Tilastot