Roosters sarjakärkeen U19 SM-sarjassa

18.5.2017 klo 16:30


Jonatan Ouaiquif runttaa Daniel Luomaa.
Jonatan Ouaiquif runttaa Daniel Luomaa.
Kenttäpotkumaalitilanteen blokkaushässäkkää.
Kenttäpotkumaalitilanteen blokkaushässäkkää.
Pelinrakentaja #3 Joona Collier puristaa jaardeja.
Pelinrakentaja #3 Joona Collier puristaa jaardeja.
#24 Karri Pajarinen teki Roostersille tärkeän toisen maalin.
#24 Karri Pajarinen teki Roostersille tärkeän toisen maalin.
Akseli Syrjänen on Jaguaarien hyökkäyksen moottori.
Akseli Syrjänen on Jaguaarien hyökkäyksen moottori.
Jaguaari #86 Valtteri Rajalainen on väläytellyt osaamistaan tight endinä.
Jaguaari #86 Valtteri Rajalainen on väläytellyt osaamistaan tight endinä.
Wolverinesin Markus Naamanka on pistepörssin johdossa.
Wolverinesin Markus Naamanka on pistepörssin johdossa.
Vikkeläliikkeisellä laitanyökkääjä Arttu Ketosella oli hyvä pelipäivä Jyväskylässä.
Vikkeläliikkeisellä laitanyökkääjä Arttu Ketosella oli hyvä pelipäivä Jyväskylässä.

Butchers ja Roosters väänsivät kovaa Velodromilla. Wolverines tehtaili pisteitä Jyväskylässä.

Helsinki Roosters - Porvoo Butchers 16-3 (0-3)


Ottelussa oli lähes minifinaalin tuntua ja koko parituntisen kamppailun ajan oli erityinen jännite päällä. Vähämaalisuudestaan huolimatta Velodromin yleisö saattoi nauttia kovatasoisesta kamppailusta. Hermostuneisuus ja tarkat otteet purkautuivat myös rangaistuksia, sillä hetken aikaa matsissa aivan liian isossa roolissa olivat  mm. paitsio, väärä aloitus ja kiinnipito.

Kärkikamppailun ensimmäiselle puoliskolle oli kuvaavaa Porvoon puolustuksen suoritukset. Butchersin puolustuksen herra ja hidalgo oli tukimies Jussi Mäkelä, joka taklasi sarjatulella Roostersin pallonkantajia sarjatulella. Hänelle kovaa taustatukea antoi Kalle Seppänen, joka oli kahdden vuoden high school komennukseltaan Austin, Texasista. Porvoo piti maalinsa puhtaana ja piti nollan Velodromin tulostaululla kahden neljänneksen verran. Butchersin hyökkäys pääsi kaksi kertaa kenttäpotkumaalietäisyydelle ja ensimmäinen Daniel Luoman potkuista toi taukojohdon 0-3.

Toisella puoliskolla Roosters puolestaan tiivisti selvästi rivejään ja onnistui muutaman turn overin jälkeen kääntämään taistelumatsin voitokseen. Ensin pitkäksi mennyt porvoolaisten aloitussyöttö päätyi Roostersin linjapuolustaja Turkka Västrikin haltuun Butchersin kolmen jaardin linjalle. Pelinrakentaja August Wahlstein runnoi lopulta pelivälineen maaliin ja Tarmo Pitkänen teki kiinniotollaan 2 pistettä lisää. Roosters johtoon 8-3.

Kahteen suuntaan urakoinut voimakukko Karri Pajarinen teki ottelun toisen maalin 30 jaardisen heittopelin päätteeksi. Oliver Menezes viimeisteli kaksi pistettä lisäpisteyrityksestä vähämaalisen ottelun loppunumeroiksi 16-3.

Roosters koko ottelun vähän tuoreemmilla jaloilla kuin hieman siipeensä saanut Butchers. Yksi ottelun onnistuja oli Curtis Slaterin ohjastama puolustus, jonka takakentän kvartetti Tuovinen-Ouaiquif -Lempinen-Paavilainen oli varsin ilmatiivis. Eemeli Tuovinen ja Vilho Paavilainen ottivat syötönkatkot ottelussa. Viljo Lempinen puolestaan puolusti tarkasti Daniel Luoman ja tämä jähmetti Butchersin isojen pelien potentiaalia. Janne Huovinen ja Tony Koskinen onnistuivat säkittämään pelinrakentajan kertaalleen.

Tällä kertaa Butchersin hyökkäyksen kärkinimet Kristian Metsämäki, Daniel Luoma ja Oche Ngowo pidettiin poissa maalialueelta. Pelinrakentaja Joona Collier heitti ottelussa parisenkymmentä kertaa, mutta onnistumiset jäivät reilusti alle puolen.

August Wahlstein heitti ottelussa noin 100 jaardia ja pelasi toisen pelipuoliskon mallikkaasti ja osui heitoillaan Tarmo Pitkäsen, Veikko Holmbergin sekä erityisesti Kim Saarijärven käsiin. Roostersin pallonkantajatrio Karri Pajarinen, Antti Lahtinen ja Santeri Valpas keräsivät kovalla työnteolla yhteensä noin 100 jaardia etenemistä. Roostersin linjat olivat äitienpäivän koitoksessa piirun verran parempia.

Jarno Vehkomäen valokuvia ottelusta

Harri Seppäsen valokuvia ottelusta

 

Jyväskylä Jaguaarit - Helsinki Wolverines 0-55 (0-33)

Lupaavalla rosterilla sarjaan lähtenyt Jaguaarit on kärsinyt pelinrakentajaongelmasta. Hyökkäys ei ole saanut riittävää yhteispeliä aikaan. Risto Raukko pelaa tällä erää vain Saintsin edustuksessa,  Veeti Tiainen on loukkaantumisen vuoksi sivussa ja  Thomas Salenius pelaa II-divisioonaa Ghosthuntersissa. Tahtipuikko on nyt joukkueen ehkäpä parhaan laitahyökkääjän Akseli Syrjäsen käsissä. 
Uusien pelaajien saadessa rutiinia joukkueen otteet kohenevat myös. Kyvykkään hyökkäyslinjan Ere Wackerin, Aleksi Patterin, Niilo Ojansivun, Rasmus Aaltosen ja  Aleksi Patterin on onnistuttava jatkossa tekemään vahvemmin tilaa pallonkantajakaksikko Nikke Saariselle ja Jan Iso-Kuortille.

Itse ottelussa Wolverines hallitsi peliä molemmin puolin palloa. Pelinrakentaja Rasmus Laalolla oli produktiivinen päivä. Hän heitti yhteensä kuusi maalia.  Laitahyökkääjät Markus Haapasaari ja Arttu Ketonen olivat elementissään ja tekivät molemmat kolme osumaa.  Ottelu oli käytännössä ohi jo puolivälissä kun tilanne oli 0-33 helsinkiläisille.

Wolverinesin puolustus piti nollan loppuun asti.  Ja erityisellä mielenkiinnolla yleisö seuraa ensi sunnuntain kärkikamppailua Porvoossa, jossa Butchers pääsee mittaamaan Wolverinesin tehot.

Riitta Rinta-Tassin valokuvia ottelusta

 

U19 SM-SARJAN TOP 5 pistepörssi

1.  WR/K Markus Naamanka WOLVERINES 19

2.-3. WR Markus Haapasaari WOLVERINES 18,  WR Arttu Ketonen WOLVERINES 18

4.  RB Karri Pajarinen ROOSTERS 14

5.  WR/K Daniel Luoma BUTCHERS 13

 

3. Kierros 20.-21.5.2017

su 21.05. kello 18.00 Myllymäen kenttä, Porvoo

Butchers - Wolverines

to 25.05. kello 13:50 Palokan tekonurmi, JYVÄSKYLÄ

Roosters - Jaguaarit