Roosters voitti Helsingin paikalliskamppailun

6.6.2017


Northern Lights piti Crocodilesin nollilla Naisten Vaahteraliigan kolmannella peliviikolla.

 

Northern Lights - Crocodiles 12–0 (6–0)


Oulu Northern Lights nappasi voiton lukemin 12-0 (6-0). Oulun laitahyökkääjä Anna-Reetta Juntunen teki  avausneljänneksellä ottelun ensimmäisen maalin, lisäpiste epäonnistui. Crocodiles pääsi muutamaan otteeseen hyvin lähelle maalialuetta, mutta Northern Lightsin puolustus sai pidettyä Crocodilesin hyökkäyksen kurissa. Ottelun toisen maalin teki Oulun Oona Kivelä 3. neljänneksellä napatessaan kiinni Tiina Ylikorkalan pitkän heiton ja vietyään pallon maaliin saakka. Lisäpiste epäonnistui tälläkin kertaa.

– Onnistuimme etenemään pallon kanssa aika hyvin, mutta pisteitä emme saaneet taululle useasta hyvästä drivesta huolimatta. Puolustus pelasi todella hyvän pelin pitäen Seinäjoen poissa meidän maali alueelta. Aloitamme valmistautumisen välittömästi Wolverinesia vastaan ja parannamme peliämme tulevaan lauantaihin, kertoo Northern Lightsin päävalmentaja Jyrki Seppälä.

– Ottelu oli tiukkaa vääntöä puolin ja toisin, mutta oululaisilla oli kaksi isoa peliä, joita emme saaneet pysäytettyä. Kausi jatkuu seuraavaksi Pietari Valkyriesiä vastaan 11.6. Seinäjoella. Valkyriesin toimiessa kotijoukkueena, kertoo Crocodilesin päävalmentaja Kimmo Kuvaja.

Northern Lightsin kausi jatkuu ensi viikon lauantaina, jolloin vieraaksi Ouluun saapuu Helsinki Wolverines.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueesta Iida Kivioja ja vierasjoukkueelta Sylvie Aibeche. Molemmat heistä pelasivat pallon molemmin puolin hienoin suorituksin.

Tilastot

 

Helsinki Wolverines Ladies Gold – Helsinki Roosters Women 3-30 (3-24)
 

Naisten Vaahteraliigan neljännellä peliviikolla Helsinki Wolverines Ladies sai vieraakseen Brahen kentälle paikallisvastustajan ja hallitsevan suomenmestarin Helsinki Roosters Womenin. Kauniissa ilta-auringossa pelatussa ottelussa ensimmäisen kohtaamisen sekä Helsingin herruuden vei nimiinsä punainen joukkue, joka onnistui kentän jokaisella alueella ja rankaisi kotijoukkuetta virheistä. Ahmanaiset taistelivat loppuun saakka ja päästivätkin vierasjoukkueen maalialueelle toisella puoliskolla enää kerran, mutta loukkaantumiset sekä poissaolot verottivat kokoonpanoa.

Ottelun alussa ahmahyökkäys onnistui etenemään potkuetäisyydelle ja Sanni Seppälä iski ensimmäiset pisteet taululle. Tästä vierasjoukkue kuitenkin sisuuntui riittävästi ja heti seuraavalla draivilla Mari Jääskelä juoksi Roostersin avauspisteet taululle. Wolverines-hyökkäys ei ottelun aikana enää ottanut tuulta siipien alle ja useampi pitkäkin draivi päättyi aina lopulta neljänteen yritykseen. Ahmojen maalialueella pääsivät kuitenkin vielä käymään Anne Rasilahti syötönkatkosta, Mari Jääskelä uudelleen juosten ja Janna-Jemina Seiles ja Nana Olavuo pelinrakentaja Carola Lindholmin heitoista. Yhtäkään lisäpistetttä ei Wolverines Ladies kuitenkaan suostunut päästämään läpi.

Wolverines Ladies päävalmentaja Pekka Lamminsalo oli ottelun jälkeen synkkänä;

– Tämä peli oli todella, todella kallis meille sekä fyysisesti että henkisesti, todella kallis itseasiassa. Otettiin aika isoja loukkaantumisia meidän avainpelaajille ja tulee olemaan vaikeaa korvata heitä. Mutta nämä ovat aina sellaisia tilanteita, mitkä antavat mahdollisuuden meidän uusille pelaajille ottaa askel eteenpäin ja ottaa vastuuta enemmän. Pelin luonne on, että loukkaantumisia sattuu, mutta tämä ei tietenkään ollut se lopputulos mitä me haluttiin tai haettiin.

Ottelun harmillisista loukkaantumisista huolimatta Lamminsalo haluaa kuitenkin siirtää katseet kohti seuraavaa ottelua.

– Roosters pelasi kovaa ja oli meitä parempi tällä kertaa. Emme kuitenkaan jää nuolemaan haavojamme vaan siirrämme fokuksen ensi viikon peliin Oulua vastaan. Todellinen joukkueen kovuus näkyy silloin, kun kaikki ei mene suunnitellusti. Otamme tämän haasteena ja luotamme siihen, että tuoreemmat pelaajamme pystyvät täyttämään auenneet reiät kokoonpanossa.

Roosters Women päävalmentaja Jarmo Lahti oli ottelun jälkeen hyvillä mielin:

– Alussa meillä oli ehkä jännitystä ja odotettiin kovaa kamppailua. Saatiin kuitenkin pelit kulkemaan ja onnistuttiin poistamaan Wolverinesin syömähampaat, niin sanotusti niiden parhaat pelit pois ja sillä me sitten voitettiin.”

Ahmapuolustuksen koordinaattori Joonas Kolunsarka oli ottelun jälkeen kaikinpuolin ylpeä puolustuksestaan:

– Puolustus pelasi hyvän pelin kovaa hyökkäystä vastaan. Ylpeyttä valmentajana herätti varsinkin se, ettei missään vaiheessa lannistuttu ja jätetty peliä kesken, vaan jaksettiin painaa viimeiseen downiin saakka. Varsinkin D-linja ja muut vierailevat linjan tähtöset pelasivat kovan ja rankan pelin kahteen suuntaan.

Paikalliskamppailussa huomionarvoisia suorituksia jaettiin etenkin molempien joukkueiden linjoille, jotka painoivat kovaa molempiin suuntiin kentällä. Ahmalaumasta RB Katja Riihiaho jatkoi etenemistään periksiantamattomasti aina viimeisille sekunneille saakka, QB Jenni Pelkonen teki hyviä ratkaisuja kovan paineen alla ja puolustuksesta jokainen sinipaitainen pelasi jokaisen downin vihellykseen saakka.

Tilastot

 

Tulevalla peliviikolla Naisten Vaahteraliigassa pelataan tuttuun tapaan kaksi ottelua. Lauantaina Oulussa kohtaavat Northern Lights ja Wolverines. Sunnuntaina Seinäjoella puolestaan vastakkain Crocodiles ja Pietari Valkyries. Kierros on viimeinen ennen reilun kuukauden mittaista MM-kisataukoa.

 

5. viikko 10.06.–11.06.
10.06.kello 13:00 Castrenin urheilukeskus, Oulu
 Northern Lights  -  Wolverines  
11.06.kello 12:00 Jouppilanvuoren tekonurmi, Seinäjoki
 Pietari Valkyries  -  Crocodiles  

 

 

JoukkueOttelutVoitotHäviötTehdytPäästetytMaalisuhdePisteet
Roosters440168181508
Northern Lights3215052-24
Wolverines3127964152
Pietari Valkyries3123670-342
Crocodiles30319148-1290