Roni Salosen Braunschweig ylivoimaiseen voittoon Eurobowlissa

13.6.2017


Roni Salonen (oik.) on ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut Big6-nimeä kantavan seurajoukkueiden mestaruussarjan. Toista kauttaan Saksassa pelaava Santeri Inkinen pääsi lähelle, mutta loppuottelussa Salosen Braunschweig oli omaa luokkaansa.
Roni Salonen (oik.) on ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut Big6-nimeä kantavan seurajoukkueiden mestaruussarjan. Toista kauttaan Saksassa pelaava Santeri Inkinen pääsi lähelle, mutta loppuottelussa Salosen Braunschweig oli omaa luokkaansa.

Santeri Inkisen Frankfurt Universe kaatui Lionsin käsittelyssä 55–14

Jo ennen lauantaita oli tiedossa, että suomalaispelaaja tulee voittamaan Big6-sarjan finaalin eli Eurobowlin. Vastakkain loppuottelussa olivat tukimies Roni Salosen edustama, hallitseva Eurobowl-mestari Brauschweig New Yorker Lions sekä takamies Santeri Inkisen Frankfurt Samsung Universe. Braunschweig karkasi jo avauspuoliajalla selvään johtoon ja liihotti lopulta voittoon lukemin 14–55 (7–48).

– Meidän hyökkäys toimi loistavasti, Salonen kommentoi tyytyväisenä. – Voisi sanoa, että olimme varmempia: valmistautumisessa vastustajan scouttauksessa oli iso ero. Mitään pois ottamatta Samsung Universen aiemmilta vastustajilta uskon, etteivät he olleet saaneet kunnon sparrausvastustajaa alle.

Braunschweigin hyökkäyksen veturina olivat tutut hahmot: keskushyökkääjä David McCants kantoi päävastuun juoksupelistä ja pelinrakentaja Casey Thierraultin yhteistyö erityisesti Saksan maajoukkuelaitahyökkääjä NIklas Römerin sekä Nathaniel Morrisin kanssa tuotti avauspuoliajalla viisi touchdownia.

Kotiyleisönsä edessä pelanneen Universen hyökkäys aloitti vahvasti, mutta ottelun ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi pallonmenetykseen Lionsin maalialueella, minkä jälkeen Braunschweigin puolustus sai frankfurtilaisista pitävän otteen.

Vasta ensimmäisen puoliajan loppupuolella - tilanteessa 0–35 - Universe onnistui ensimmäisen kerran maalinteossa. Tämän Braunschweig kuitenkin kuittasi vielä kahdella touchdownilla. Ensin Morris teki illan neljännen osumansa ja viimeistään kokeneen takamiehen Tissi Robinsonin syötönkatkosta pohjustama 7–48 katkaisi Universen selkärangan jo taukoon mennessä. Toisella puoliajalla kumpikin onnistui maalinteossa kertaalleen, mutta voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä.

– Tiesimme puolustuksessa hyvin, mitä he pelaavat milläkin henkilöstöllä mistäkin muodostelmasta, Salonen kommentoi. – Itselläni oli melko vaisu ilta - tein oma työni. Muutaman ohitaklauksen kun olisin välttänyt, niin olisi omakin ilta ollut huikea.

Saloselle merkittiin Eurobowlissa kolme soolotaklausta ja muutama avustus. Saksan pääsarjassa, GFL:ssä suomalaistukimies johtaa joukkueensa taklaustilastoa.

 

Inkinen: "Varmaan huonoin peli, jonka olen pelannut."

Inkisen tähdittämä Universe-puolustus pystyi ottelun alussa pistämään kampoihin Braunschweigin hyökkäykselle, mutta lopulta paine kävi liian suureksi.

– Meillä meni ylilatauksen puolelle, Inkinen kommentoi. – New Yorker on tottunut pelaamaan mestaruuksista ja se näkyi taululla.

Universen puolustus on GFL:ssä ollut todella tiivis. Neljässä ottelussa frankfurtilaisia vastaan on tehty ainoastaan 20 pistettä. Big6-sarjan alkulohkon kaksi ottelua olivat tiukempia, mutta niissäkään Inkisen ja muiden Universe-puolustajien taakse ei tehty kuin 28 pistettä.

– Meidän puolustus on dominoinut tällä kaudella jokaisessa pelissä, Inkinenkin nyökkää. –Tämä peli oli ensimmäinen niin sanottu iso peli meille ja tehtiin enemmän virheitä tässä pelissä kun edellisissä yhteensä.

Omiensa ruoskinnalta ei lappeerantalaislähtöinen takamies säästä myöskään itseään:

– Oli varmaan huonoin peli, mitä olen koskaan pelannu.

– Joka tapauksessa kaikki kunnia New Yorkerille ja isot onnittelut Ronille!

Sekä Inkisen että Salosen osalta kausi jatkuu nyt GFL:n parissa, jossa kummankin joukkueen kausi on lähtenyt hyvin liikkeelle. Braunschweig on voittanut pohjoislohkossa kaikki ottelunsa ja Frankfurt puolestaan etelälohkossa kaikki pelaamansa ottelut.

Salosen ja Inkisen lisäksi GFL:ssä pelaa myös Dresden Monarchsia edustava laitahyökkääjäkaksikko Micky Kyei – Sebastien Sagne. Dresden on voittanut viidestä ottelustaan kolme ja on pohjoislohkossa neljäntenä.

 

Eurobowl XXXI, Frankfurter Volksbank Stadion:

Frankfurt Samsung Universe – Braunshweig New Yorker Lions 14–55 (7–48)