Naisten maajoukkueen kokoonpanossa kolme pelaajamuutosta

15.6.2017Naisten MM-kisat alkavat Kanadan Langleyssä lauantaina 24.kesäkuuta.

Kanadan Langleyssä ensi viikolla alkaviin naisten MM-kisoihin suuntaavan Suomen joukkueen kokoonpanossa on tapahtunut kolme pelaajamuutosta. Joukkueesta ovat joutuneet jättäytymään pois pelinrakentaja Jenni Pelkonen, keskushyökkääjä Jenni Kilpeläinen sekä hyökkäyksen linjamies Annukka Peltonen. Heidän tilalleen kokoonpanoon on nostettu keskushyökkääjä Laura Pulkkinen (Kuopio Steelers), hyökkäyksen linjamies Satu Tykkyläinen (Joensuu She-Wolves) sekä puolustuksen linjaan Jenni Ristimäki (Helsinki Wolverines).

Päävalmentaja Mika Eloranta on luonnollisesti harmissaan tilanteesta, mutta ei näe sen vaikuttavan joukkueen tasoon:

- Pelaamuutokset näin lähellä kisoja aiheuttavat luonnollisesti sydämentykytyksiä, mutta onneksi Suomessa naisten jenkkifutiksen taso on jo niin kova, ettei joukkue ole muutaman pelaajan varassa. Kovia pelaajia on laajalla rintamalla ja korvaavat pelaajat on saatu varmistettua poisjääntien tilalle nopeasti. Pelaajavaihdokset saattavat aina aiheuttaa jonkinlaisia muutoksia peluutukseen ja roolitukseen, mutta nämäkään muutokset eivät joukkuetta heikennä.

Naisten MM-kisat alkavat Kanadan Langleyssä lauantaina 24. kesäkuuta. Hallitsevana Euroopan mestarina ja kaksinkertaisena MM-kisojen pronssimitalistina kisoihin lähtevä Suomi kohtaa avausottelussa Iso-Britannian. Lisäksi kisoihin osallistuvat USA, Kanada, Meksiko sekä Australia.

Naisten maajoukkue