Oulussa odotetaan innolla sunnuntaita ja lippupallon SM-finaalia

7.7.2017


Northern Lightsin pelaajavalmentaja Mira Naukkarinen SM-viikosta: ”Luvassa mahtava tapahtuma.”

Oulu Northern Lightsilla on pitkät perinteet lippupallossa. Sunnuntaina tuohon historian helminauhaan lisätään jälleen yksi upea kokemus, kun Northern Lights kohtaa Tampereen SM-viikon päätöspäivänä loppuottelussa Kouvola Indiansin. Kaksikko pelasi vastakkain finaalissa myös vuosi sitten, jolloin Indians oli parempi ja voitti SM-kultaa. Pelaajat ja pelitapa ovat tuttuja kummallakin sivurajalla.

Suurin muutos käynnissä olevaan kauteen on Northern Lightsin osalta tapahtunut pelinrakentajan paikalla. Jasmin Ruotsalainen johtaa nyt Meija Lohinivan koordinoimaa hyökkäyspeliä.

– Meillähän on sikäli erilainen tilanne muihin verrattuna, että lippupallojoukkueessamme ei juurikaan ole jenkkifutisjoukkueen pelaajia, kertoo Lightsin pelaajavalmentaja Mira Naukkarinen. – Olemme lähteneet rakentamaan peliimme pohjaa ja varmuutta, ja olemmekin saaneet Jasminille valmennusapua aikaisemmilta pelinrakentajiltamme.

Ruotsalaisen avainkohteena finaalissa nähdään Eeva Nyberg, joka varmakätisenä pelaajana koppaa kaikki läheisessä ilmanalassa lentävät pallot.

– Myös Jenni Pätsi napsi palloja todella hyvin Oulun turnauksessa, Naukkarinen lisää.

Northern Lights käytti runkosarjassa muita enemmän juoksupeliä, mutta pelivalikoima sunnuntaina rakentuu vastustajan mukaan.

– Juoksumäärämme riippuu tosiaan Kouvolan puolustuksesta. He ovat kovia blitzaamaan, mikä tarkoittaa enemmän tilaa heittopelillemme. Tavoitteemme on saada heitot puolustuksen saumakohtiin ja pakottaa Indiansin puolustajat tekemään valintoja kahden hyökkääjän välillä.

Indiansin hyökkäyspelistä Naukkarinen nostaa esille kaksikon Carola Lindholm – Emilia Kemppi.

– Carola on kehittynyt pelinrakentaja viimevuosina todella paljon ja he pelaavat Kempin kanssa hyvin yhteen. Varmaa suorittamista.

Oululaisten puolustuksesta kannattaa huomio kiinnittää erityisesti nopeaan Mari Saastamoiseen, joka on yksi sarjan parhaimmista blitzaajista ja puolustaa tehokkaasti etukenttää. Nyberg on laitahyökkääjän tontin lisäksi myös vahva heittopuolustaja, joka rankaisee huolimattomista heitoista syötönkatkojen muodoissa.

 

Suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa ja Areenassa sunnuntaina

Tampereella kokoontuu torstaista alkaen yli 30 lajin edustajia ratkomaan Suomen mestaruuksia. Kaiken kaikkiaan mukana on lähes 3 000 urheilijaa. Lippupallon naisten SM-finaali pelataan Kaupin urheilupuistossa sunnuntaina kello 11.30 alkaen. Ottelu on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa suorana lähetyksenä. Ottelun selostaa Simo Leinonen ja asiantuntijana toimii Paula Lehtinen.

Naukkarinen ei salaile sitä, että Northern Lightsissa ollaan innoissaan tulevasta SM-viikosta ja sunnuntain finaalista TV-kameroiden edessä.

– Mahtava päästä mukaan tuohon tapahtumaan. Olemme joukkueessa puhuneet paljon siitä, että kaikesta huolimatta tärkeintä on pystyä keskittymään omaan pelaamiseen. Toivotaan, että tämä näkyvyys tuo tällekin lajimuodolle uusia harrastajia.

 

Katso tästä koko SM-viikon ohjelma:

https://www.sm-viikko.fi/yleinen/sm-viikko-valtaa-ylen-kanavat-katso-lahetysaikataulut-tasta/