Wolverines ja Steelers jatkavat vakuuttavasti I-divisioonan sarjakärjessä

10.7.2017


Janne Lehtisen huikea perjantai-ilta: 470 heittojaardia ja 7 touchdownia

I-divisioonan ennakkosuosikit Helsinki Wolverines ja Kuopio Steelers ovat sarjan ensimmäisen puolikkaan aikana näyttäneet olevansa juuri niin kovia joukkueita kuin ennakkospekuloinnissa kaavailtiin. Perjantaina Wolverines kaatoi Helsingin paikalliskamppailussa East City Giantsin 65–14. Lauantaina Steelers puolestaan kävi hakemassa pisteet Kouvola Indiansilta 7–56.

 

Wolverines – East City Giants 65–14 (37–7)

Ahmat näyttivät Jättiläisille kaapin - ja koko kaluston -  paikan heti ensimmäisestä vihellyksestä alkaen. Giants ei löytänyt lääkkeitä pelinrakentaja Janne Lehtisen pyörittämälle heittopelille, ja jo ensimmäisen 12 minuutin aikana Wolverines teki kolme heittomaalia: ensin Niko Kantonen kahdesti ja sitten Cedric Johnson kertaalleen.

Kaiken kaikkiaan Lehtinen heitti ottelussa 470 jaardia ja seitsemän touchdownia ilman ainuttakaan syötönkatkoa. Jaardimääräisesti tehokkain laitahyökkääjä oli Vincent Pervis, joka neljällä kopillaan eteni 116 jaardia. Marcus Siiskonen teki maaleista kolme ja viiimeisestä osumasta vastasi Markus Haapasaari. Yhden touchdownin teki keskushyökkääjä Andre Dahlman, joka eteni ottelussa 6,2 jaardin keskiarvolla.

Giantsin Jabari Harris oli merkitty vahvasti Wolverines-puolustajien toimesta, mutta tästä huolimatta Harris onnistui juoksemaan 120 jaardia. Nettomatka oli kuitenkin 36 jaardia pienempi, sillä Antti Auervuolle (2) sekä Antonio Harris, Joni Alakotila, Toni Lindholm ja Verneri Jaakkola säkittivät Giants-pelinrakentajan yhteensä viidesti. Yksi säkityksistä johti Giantsin omaan maaliin.

Giantsin molemmat touchdownit syntyivät heittopelistä. Niko Bredbacka onnistui ensimmäisellä puoliajalla ja Ottopekka Leskinen puolestaan toisella puoliajalla. Teknisesti Harris heitti myös kolmannen touchdownin, sillä I-divisioonan heittopuolustajien eliittiin kuuluva Veikko Kallio katkaisi Harrisin heiton ja pinkaisi yli puolesta kentästä maaliin. Myös J-P Poutanen ja Jukka-Sakari Springare katkaisivat Harrisin heiton.

 

Tilastot

Kuvat:

FSC Media / Riku Flink

Salla Lahti

 

Indians – Steelers 7–56 (0–35)

Kuopio Steelers irtautui Indiansilta jo ensimmäisellä neljänneksellä ja liihotti sen jälkeen selvään 7–56 -voittoon. Pelinrakentaja Seth Peters oli Kuusankoskella oivassa pelivireessä. Yhdysvaltalainen löysi laitahyökkääjänsä yli 83 prosentin tarkkuudella heittäen 352 jaardia ja kuusi touchdownia.

Steelersin hyökkäys toimi lauantaina tehokkaasti jokaisella osaalueella. Heittojaardien lisäksi myös juoksupeli tuotti reilut 200 jaardia, ja Steelersille merkittiin kaiken kaikkiaan 560 hyökkäysjaardia. Charles Wort teki juosten kaksi touchdownia, ja samaan määrään ylsivät heittopeleistä kiiturikaksikko Johannes Jauhiainen – Tino Ndongo. Myös Juho Väisänen sekä keskushyökkääjänä 85 jaardia juossut Mikko Aspinen tekivät Petersin heitoista maalit. Steelersin monipuolisuutta kuvastaa, että Peters löysi 16 onnistuneella heitollaan 8 eri laitahyökkääjää eikä kenelläkään ollut kolmea kiinniottoa enempää.

Indiansin pelissä loistivat tutut voimahahmot. Kotijoukkueen parhaana palkittu keskushyökkääjä Ilkka Jämsä jakoi pallonkantovastuuta yhdessä tukimies Chris Littlen kanssa, ja kaksikko tehtailikin yli puolet Indiansin jaardeista. Little teki Indiansin ainokaisen ottelun kolmannella neljänneksellä. Pelinrakentaja Myles Gates heitti tasan sata jaardia, joista Chris Green koppasi 60.

Kuopiolaisten puolustuksesta kentän korkeimman taklausmäärän (8,5) keräsi tukimies Jarno Konsti.

 

Tilastot

Kuvat:

Jari Turunen

 

Luvassa huikea pelikierros!

Tulevana viikonloppuna I-divisioonan panokset ovat huipussaan. Sunnuntain kärkikamppailua Steelers–Wolverines moni odottaa jo varmasti käsiään hieroen. Voitolla Steelers nousisi tasapisteisiin Wolverinesin kanssa, kun taas Wolverines-voitto tämän hetkisillä voimasuhteilla olisi käytännössä sinetti helsinkiläisten toiselle peräkkäiselle runkosarjan voitolle. Toki runkosarjaa on vielä lähes puolet pelaamatta, mutta tällä hetkellä Wolverines ja Steelers tuntuvat painivan omassa sarjassaan.

Myös lauantain ottelussa on valtava panos. Jyväskylän Jaguaarit menetti viimeviikolla pelinrakentajansa Jerell Jonesin ja näin ollen jyväskyläläiset kohtaavat vieraskentällä Indiansin uudessa tilanteessa. Jaguaarit hankki toistaiseksi ainoan voittonsa Indiansia vastaan avauskierroksella, mutta avausvoittoaan tavoitteleva kouvolalaisjoukkue nousisi tasapisteisiin, mikäli se voittaa launtaina. Kyseessä on näiden joukkueiden ensimmäinen pudotuspelikamppailu.

 

6. viikko 15.07.–17.07.
15.07.kello 14.00 Kuusankosken urheilupuisto, Kouvola
 Indians  -  Jaguaarit  
16.07.kello 16.00 Väinölänniemi, Kuopio
 Steelers  -  Wolverines  

 

JoukkueOttelutVoitotHäviötTehdytPäästetytMaalisuhdePisteet
Wolverines440239601798
Steelers43118082986
East City Giants422107170-634
Jaguaarit413102156-542
Indians40433193-1600