Wolverinesilla on laaja kattaus ratkaisijoita U19-finaaliin

21.7.2017


Kuva: Riitta Rinta-Tassi
Kuva: Riitta Rinta-Tassi
Kuva: Riitta Rinta-Tassi
Kuva: Riitta Rinta-Tassi

Lauantaina Roosters ja Wolverines pelaavat Suomen mestaruudesta ja Helsingin herruudesta

U19-ikäluokan SM-sarjassa runkosarjassa helsinkiläisjoukkueet erottuivat edukseen. Vuosi sitten pienemmän pelimuodon eli 7 vs 7 -sarjan Suomen mestaruuden voittanut Helsinki Roosters pelasi runkosarjan läpi ilman tappiota. Vuosi sitten Porvoo Butchersille finaalissa hävinnyt Helsinki Wolverines puolestaan hävisi ainoastaan Roostersille ja eteni näin ollen jälleen loppuotteluun. Finaali pelataan Velodromin harjoituskentällä lauantaina kello 14 alkaen.

Lähtöasetelma finaaliin on herkullinen. Kummallakin joukkueella on runsaasti edustajia U19-maajoukkueessa sekä seurojensa edustusjoukkueissa. Runkosarjaottelut kääntyivät kumpikin Roostersille loppulukemien ollessa 6–34 ja 37–18. Tasaisuudesta kertovat kuitenkin otteluiden puoliaikalukemat: 6–6 ja 10–6.

Seuraavassa ennakkomietteitään finaalista avaa Wolverinesin päävalmentaja Peetja Mannila.

 

Mikä teki Wolverinesista finaalijoukkueen tänä vuonna?

Kysymys ei mielestäni ole se, että juuri tämän vuoden joukkueesta olisi saatu mitattua ulos jotenkin erityisen paljon. Tämän ikäryhmän pelaajat ovat olleet koossa pitkään, ns. ydinryhmä on pelannut yhdessä jo D-junioreista asti. Joukkueen runko on pääosin sama kuin viimevuoden finaalissa. Tänä vuonna joukkue on taas yhden vuoden kokeneempi ja vanhempi kuin viimevuonna.

Kohtasitte Roostersin kaksi kertaa, ero kaveni toiseen otteluun, mutta Roosters vei silti molemmat yli 15 pisteen erolla. Mitkä seikat nuo ottelut ratkaisivat?


Molemmissa otteluissa toisen puoliajan alku on ollut hankala. Roosters onnistui molemmilla kerroilla tekemään isoja pelejä puoliajalta saavuttaessa ja hyppäämään otteluissa kuskin paikalle. Kun sitten tiimalasissa alkaa loppumaan hiekka, pitää riskikerrointa nostaa ja varsinkin viimeisimmässä ottelussa nämä riskit eivät kannattaneet ja päästimme Roostersin hyökkäyksen muutaman kerran hyvistä kenttäasemista omalle hyökkäysvuorolle.

Mitkä ovat Roostersin vaarallisimmat aseet finaalissa?

Roostersilla ei ole yhtä tai kahta pelaajaa neutralisoitavaksi, tai jotain tiettyjä pelejä. Koikkalaisen tai Roostersin tapa hyökätä on, että otetaan se mitä vastustaja antaa. Kovin pitkään ei siis voida istua jossain tietyssä peitossa tai sitä aletaan repimään kappaleiksi. Iso kysymys mikä nähdään sitten pelissä on se, kuinka paljon boksiin pitää laittaa miehiä että Pajarisen juoksu saadaan pysäytettyä. 

Nosta Wolverinesilta kaksi hyökkääjää ja kaksi puolustajaa lyhyillä kuvauksilla katsojavinkiksi.

Ei oikein nuo kaksi riitä. iso tekijä hyökkäyksen puolella tulee varmasti olemaan se, että neljän avaavan laitahyökkääjän paikasta kilpailee viisi laitahyökkääjää: Markus Haapasaari, Rasmus Laalo, Semi Saari, Arttu Ketonen ja Erik Taipale. Ketään näistä ei voi jättää toista pienemmälle huomiolle, joten Viljami Rautavirralla pitäisi olla kelpo työkalut liikuttaa palloa heittämällä eteenpäin.

Puolustuksenkin voisi nimetä kokonaan, mutta jos kaikkia ei saa nimetä, niin kyllä puolustus on kiinni siitä mitä sisemmät linjamiehet saavat aikaiseksi. (Juuso) Voutilainen ja (Arttu) Inkala on alkukauden saanut pelata koko rahan edestä ja nyt sitten kun on saatu (Aleksi) Olavuo myös takaisin, pääsee joku isompikin poika välillä mehulle.

Mikä on asia, jota itse eniten finaalista odotat?

Tiukkaa vääntöä Suomen mestaruudesta ja Helsingin herruudesta.

 

U19 SM-finaali

LA 22.07.2017 | 14:00 | Velodromin harjoituskenttä, Helsinki:

Helsinki Roosters – Helsinki Wolverines

 

Lue myös:

Runkosarjan voittaja Roosters valmiina U19-sarjan SM-finaaliin

Wolverines-keskushyökkääjä Onni Soinisen haastattelu (www.helsinkiwolverines.com)

 

 

Kuvat: Riitta Rinta-Tassi