Drockila ja Rantanen hopealle Tsekin liigassa

25.7.2017


Pelinrakentaja Jan Dundacek on Black Panthersin avainpelaaja.
Kuva: caaf.cz
Pelinrakentaja Jan Dundacek on Black Panthersin avainpelaaja. Kuva: caaf.cz
Pelinrakentaja Oskar Drockila (vas.), laitahyökkääjä Teemu Rantanen ja Steelersin hyökkäyksen koordinaattorian toimiva Luke Wildung eivät Czech Bowlissa keksineet keinoja Black Panthersin puolustuksen murtamiseen.
Pelinrakentaja Oskar Drockila (vas.), laitahyökkääjä Teemu Rantanen ja Steelersin hyökkäyksen koordinaattorian toimiva Luke Wildung eivät Czech Bowlissa keksineet keinoja Black Panthersin puolustuksen murtamiseen.

Prahalainen Black Panthers kaatoi suomalaisjoukkue Ostrava Steelersin Czech Bowlissa 28–0.

Tsekin liigan loppuottelu eli Czech Bowl XXIV päättyi suomalaisittain harmilliseen tappioon. Pelinrakentaja Oskar Drockilan ja laitahyökkääjä Teemu Rantasen edustama Ostrava Steelers kaatui Prahassa pelatussa loppuottelussa Prague Black Panthersille lukemin 28–0. Puoliajalla Black Panthers johti 21–0.

Sateisessa säässä pelatussa ottelussa ratkaisuksi muodostui Black Panthersin tiivis puolustuksen linja ja tukimiehet. Steelersin terävin hyökkäysase eli voimakas juoksupeli ei lähtenyt rullaamaan ja vastaavasti Drockilalla ei ollut aikaa rakentaa pidempiä heittopelejä.

– Tuntui, että oma peli kulki ihan hyvin, vaikka sade heittämistä vaikeuttikin, Drockila mietti pelin jälkeen. – Linjamme ei pystynyt tarjoamaan aikaa heittää, joten heitimme lyhyitä heittoja.

Black Panthers pelasi pelinrakentaja Jan Dundacekin johdolla omaa peliään ja tyytyi toisella puoliajalla välttämään virheitä ja suojaamaan johtoaan.

– PBP oli selvästi vahvempi joukkue, Drockila tiivisti ottelun jälkeen.

Finalistit kohtasivat kauden aikana kolme kertaa; kerran Black Panthers voitti niukasti, kerran pelattiin tasan ja nyt finaalissa voitto jäi Prahaan vähän suuremmalla marginaalilla. Suomalaispelaajat ovat silti varsin tyytyväisiä kauteen, ja syytä onkin, sillä Steelers pelasi edellisen kerran finaalissa 20 vuotta sitten. Vuosi sitten joukkue saattoi vain haaveilla pääsystä finaaliin.

– Viime kaudella joukkue voitti vain yhden ottelun ja tänä vuonna päästiin finaaliin asti, Drockila muistuttaa.

– Hieno kausi ei tällä kertaa saanut ansaittua päätöstä, Rantanen lisää. – Pystyimme auttamaan joukkueen finaaliin, niin kyllähän se tietysti hyvältä tuntuu. Nyt peli meni miten meni, eikä voi muuta sanoa kuin että PBP ansaitsi tämän voiton.

Black Panthers on todellinen Tsekin liigan ikimenestyjä, eikä tälläkään kaudella hävinnyt kertaakaan. 2000-luvulla joukkue on voittanut sekä Panthers- että Black Panthers -nimillä mestaruuden yhteensä 13 kertaa. Finaalissa se on pelannut tällä vuosituhannella vuotta 2006 lukuunottamatta jokaisen kauden päätteeksi.

Vaikka kausi Tsekissä päättyikin, jatkuu sekä Drockilan että Rantasen kausi Suomessa, sillä kaksikko siirtyy Helsinki Wolverinesiin ja taistelee jatkossa I-divisioonan voitosta ja noususta Vaahteraliigaan.

 

Czech Bowl XXIV:

MA 24.07.2017 | 20:00 | Praha:

Prague Black Panthers – Ostrava Steelers 28–0 (21–0)