Wolverines ja East City Giants voittoihin I-divisioonassa

25.7.2017


ECG otti vahvan otteen kolmannesta sijasta kaatamalla Pieksämäellä niukasti Jaguaarit

I-divisioonan seitsemännellä kierroksella voittoihin pelasivat helsinkiläisjoukkueet. Lauantaina Pieksämäen Big Wheels -tapahtuman yhteydessä oteltu Jyväskylän Jaguaarit – East City Giants -ottelu oli jännittävä koitos, mutta ECG korjasi lopulta voiton lukemin 7–13 ja tarrasi näin kiinni kolmanteen sijaan pitäen edelleen elossa mahdollisuudet jopa kotietuun.

Maanantai-iltana Helsinki Wolverines oli omassa luokassaan Kouvola Indiansia vastaan. Lukemien 56–0 myötä Wolverines kaunisteli tilastojaan, ja Indians vastaavasti jää toisena vuonna peräkkäin I-divisioonan viimeiseksi.

 

Jaguaarit – East City Giants 7–13

Jyväskyläläisten hyökkäyksessä on ollut Jerell Jonesin lähdön jälkeen ollut aistittavissa selvää tehovajausta, vaikka Isaak Marshall onkin jaardimäärällisesti kelvollisesti peliä johtanut. Lauantaina ei myöskään vierasjoukkue ECG yltynyt pisteiloitteluun, mutta Jabari Harrisin kahdella touchdownilla vieraat ottivat silti pisteet mukaansa Helsinkiin.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan juoksupainotteista, jossa tirehtööreinä toimivat kummankin joukkueen pelinrakentajat. Harris juoksi ECG:lle 153 jaardia ja Marshall Jaguaareille 79 jaardia. Jaguaarit oli heittopelissään Pieksämäellä ansiokkaampia ja erityisesti Otto Lappalainen (3 kiinniottoa / 114 jaardia) ja Guillem Garcia (6/39) saivat Marshallin heittoja osakseen. Lappalaisen touchdown ja sitä seurannut Garcian potku tasoittivat ottelun kolmannella neljänneksellä lukemiin 7–7.

Ensimmäisen puoliajan ainoan touchdownin heti ensimmäisestä hyökkäysvuorosta tehnyt Harris kuitenkin vei ECG:n uudelleen johtoon päätösneljänneksen lopulla. Lisäpisteen epäonnistuttua Jaguaarit haki vimmatusti kavennus- ja johto-osumaa, mutta 23 jaardin linjaa lähemmäs eivät petokissat päässeet.

Kaiken kaikkiaan Jaguaarit etenivät Giantsia enemmän (316–238), mutta kotijoukkue ei onnistunut etenemistään muuntamaan pisteiksi. ECG:n takakentän brittikaksikko Xavier Andre – Anthony Clarke otti kaksi syötönkatkoa.

Tilastot

 

Wolverines – Indians 56–0

Maanantai-illan otteluun Brahen kentälle tiedettiin odottaa ennakkosuosikkina kotijoukkue Wolverinesia ja näin myös kävi. Wolverines kaatoi harvalukuisen mutta sisukkaan Indiansin lukemin 56–0 (28–0).

Kotijoukkue teki ottelussa kellontarkkaa työtä takoen jokaisella neljänneksellä kaksi touchdownia lisäpisteineen. Entistä joukkuettaa vastaan pelannut laitahyökkääjä Vincent Pervis teki Janne Lehtisen heitoista 3 touchdownia ja eteni kaikkiaan 122 jaardia. Kolmeen touchdowniin ylsi myös keskushyökkääjä Andre Dahlman, joka juoksi kaksi osumaa ja koppasi yhden Lehtisen heitosta.

Kun vielä Marcus Siiskonen ja Cedric Johnson onnistuivat Lehtisen heitoista, pohjusti Wolverines-pelinrakentaja Lehtinen näin kuusi osumaa ja heitti yhteensä 338 jaardia. Juoksujaardit mukaan luettuna Wolverines eteni ottelussa 520 jaardia.

Indiansin onnistujat olivat maanantaina harvassa. Ville Suomalainen taklasi 12 kertaa ja katkaisi Lehtisen heiton kertaalleen. Katkossa onnistui myös Henri Kauhanen. Hyökkäyksen puolella Eero Vaija otti muutaman kerran joukkueelleen Philip Garcian heitosta jaardeja ja Otto Tolvasen 41-jaardinen peli Garcian heitosta toi Indiansin ensimmäisen puoliajan viimeisellä pelillä 15 jaardin päähän maalista.

Wolverinesin puolustuksen linjassa pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa Suomen kentillä tuore Sveitsin hopeamitalisti Niko Nousiainen, jolle tilastoitiin ottelun ainoa säkitys.

Tilastot

 

Indiansin tappio tiesi sitä, että kouvolalaisten teoreettisetkin mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin kuihtuivat. Sen sijaan neljän kärkijoukkueen osalta järjestys on vielä ratkaisematta.

 

8. viikko
29.07.kello 17.00 Viitaniemen liikuntapuisto, Jyväskylä
 Jaguaarit  -  Steelers  
31.07.kello 18.30 Kuusankosken urheilupuisto, Kouvola
 Indians  -  East City Giants

 

 

JoukkueOttelutVoitotHäviötTehdytPäästetytMaalisuhdePisteet
Wolverines65132112919210
Steelers5412491091408
East City Giants532120177-576
Jaguaarit624126169-434
Indians60633265-2320