Steelers ja ECG voittoihin I-divisioonassa

2.8.2017


Lauantaina kaikki pudotuspelijoukkueet pelaavat Helsingissä

I-divisioonan kahdeksas viikko sujui ennakkosuosikkien tahtiin. Lauantaina Kuopio Steelers kävi hakemassa pisteet Jyväskylä Jaguaareilta 13–42 ja maanantai-iltana East City Giants otti Kouvola Indiansista voiton Helsinkiin pistein 19–47.

 

Jaguaarit – Steelers 13–42 (7–21)

Pisteiden valossa ottelun ensimmäinen puoliaika eteni tasaisissa merkeissä, mutta tauolta toiselle puoliajalle palasi sisuuntunut kuopiolaisjoukkue. Steelers iski kolmannella neljänneksellä kolme touchdownia lisäpisteineen ja ratkaisi pelin, vaikka päätöserässä Jaguaarit tilannetta kaunistelikin.

Avausneljännes oli erikoinen, sillä palloa huomattavasti vähemmän hallinnut Steelers vei sen puhtaasti 0–13. Justin Bell palautti ensin lentopotkun maaliin ja ensimmäisellä varsinaisella hyökkäysvuorolla kuopiolaiset etenivät kolmella yrityksellä ensin kahdesti uusiin ja kolmannella Niko Roponen teki Seth Petersin heitosta touchdownin. Steelers-hyökkäys oli kentällä vain noiden kolmen yrityksen ajan koko neljänneksen aikana.

Jaguaarien hyökkäystä johti ottelussa uusi pelinrakentaja Christopher Jeffrey-Griggs, joka väläyttelikin kelpo otteita. Serbiasta Suomeen saapunut yhdysvaltalainen oli heittojensa lisäksi myös vahva etenijä juosten. Heittopelissä erityisesti yhteistyö nuorten maajoukkueen laitahyökkääjän Waltteri Kinnusen kanssa oli loksahtanut paikoilleen, mistä osoituksena oli neljä kiinniottoa, 65 jaardia ja kavennusosuma toisella neljänneksellä. Mikko Aspinen kuitenkin kuittasi vielä ennen taukoa Seth Petersin heitosta lisäjohdon Steelersille.

Steelersin pistesalamointi ratkaisi voiton puoliajan jälkeen ja kolmella komealla touchdownilla vieraat laittoivat homman pakettiin. Bell palautti syötönkatkoa 90 jaardia aina maaliin saakka, Tino Ndongo teki heittopelistä 45-jaardisen ja Charlers Wort juoksupelistä myös lähes puolesta kentästä touchdownin. Kun Johannes Jauhiainen potki lisäpisteet haarukkaan, Steelers johti ottelua 7–42.

Aivan ottelun loppuhetkillä myös Jaguaarit onnistui pitkässä maalissa, kun Oskari Lappalainen teki Jeffrey-Griggsin heitosta kavennusosuman.

 

Indians – East City Giants 19–47 

Maanantain ottelu oli kotijoukkue Indiansille merkityksetön, sillä kouvolalaisten mahdollisuudet välieriin olivat menneet jo aikaa sitten. Vierasjoukkue ECG:n kolmas sija puolestaan varmistui jo lauantaina Jaguaarien hävittyä Steelersille. Giants kuitenkin tarvitsi voiton pitääksen mahdollisuudet pelata välierä kotikentällään. Ja sen voiton helsinkiläiset myös vakuuttavasti ottivat.

Ensimmäinen puoliaika sujui lopulta melko tasaisissa merkeissä, vaikka varsinkin Giantsin puolustus sai hyvän otteen Indiansin hyökkäyksestä. Toisella puoliajalla vierasjoukkueen karattua pelasi kumpikin joukkue varsin vapautuneen ottelun. Indians oli saanut mukaansa yhden luottopelaajistaan, kun Troy Rice palasi Unkarista auttamaan entistä joukkuettaan. Rice olikin yhdessä Ilkka Jämsän kanssa kotijoukkueen näkyvimpiä pelaajia.

ECG puolestaan pyöritti hyökkäyskalustossaan myös brittikaksikkoa Xavier André – Anthony Clarke, ja kumpikin onnistui myös pisteidenteossa. Giantsin jenkkitakamies Eric Irvin ei vielä Kouvolassa pelannut, mutta on jatkossa mukana "Jättiläisten" takakentällä.

 

Herkullinen lauantai tiedossa

Tulevana lauantaina I-divisioonassa pelaavat kaikki pudotuspelijoukkueet. Wolverinesin kohtaa kotonaan Brahen kentällä Jaguaarit ja heti tuon ottelun jälkeen Velodromilla ECG isännöi Kuopio Steelersiä.

Jaguaarit saapuu Helsinkiin ilman paineita, sillä jyväskyläläiset ovat sarjassa neljänsiä kävi miten kävi. Wolverines ja Steelers taistelevat tiukasti runkosarjan voitosta ja tarvitsevat voitot myös lauantaina. Voittotaisteluun kiilaa mukaan myös ECG, mikäli se päihittää lauantaina Steelersin.

 

05.08.kello 12.00 Brahen kenttä, Helsinki
 Wolverines  -  Jaguaarit  
05.08.kello 16.00 Velodromi, Helsinki
 East City Giants  -  Steelers  

 

JoukkueOttelutVoitotHäviötTehdytPäästetytMaalisuhdePisteet
Wolverines65132112919210
Steelers65129112216910
East City Giants642167196-298
Jaguaarit725139211-724
Indians70752312-2600