Northern Lights varmisti paikkansa Naisten Vaahteraliigan pudotuspeleihin

7.8.2017


Roosters voitti sadekelin derbyssä Wolverinesin

Naisten Vaahteraliigan toiseksi viimeinen kierros pelattiin sunnuntaina. Seinäjoella Oulu Northern Lights eteni vastustamattomasti voittoon Crocodilesin vieraana ja varmisti samalla välieräpaikkansa lukemilla 15–48. Toisessa ottelussa runkosarjan voiton jo aiemmin varmistanut Helsinki Roosters voitti paikallisvastustajansa Wolverinesin 14­–0.

 

Crocodiles – Northern Lights 15–48 (0–12, 0–24, 0–0, 15–12)

Oululaisjoukkue ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä puoliajalla iskemällä 36 pistettä ja pitämällä samaan aikaan Crocodilesin nollilla. Kaiken kaikkiaan Northern Lights eteni ottelussa hulppeat 483 jaardia, joista Satu Roihan ja Ida Kiviojan johdolla 299 jaardia juosten. Northern Lightsin hyökkäys liikutti kierroksella palloa enemmän kuin muut joukkueet yhteensä.

Pelinrakentaja Tiina Ylikorkala heitti Northern Lightsille neljä touchdownia, joista Anna-Reetta Juntunen teki avauspuoliajalla kaksi ja Oona Kivelä sekä Laura Träskelin yhdet. Kivioja iski avauspuoliajan ainoan juoksu-touchdownin. Lisäpisteyrityksistä Juntunen teki neljä pistettä ja Kivioja kaksi.

Kolmas neljännes oli pisteetön, mutta päätösneljänneksellä myös Crocodiles päästi tulostaululle. Tiina Salo teki maalin sekä syötönkatkon palautuksesta että pelinrakentaja Sylvie Aibachen heitosta. Northern Lightsin Roiha juoksi välissä touchdownin, ja päätöslukemat sinetöi Juntunen 76-jaardisella potkunpalautuksella.

– Peli meni ihan suunnitelman mukaan, Northern Lightsin päävalmentaja Jyrki Seppälä kommentoi ottelua. – Hyökkäys toimi loistavasti – varsinkin juoksupeli, joka alkaa vihdoin löytymään. MVP-tittelin voisi antaa hyökkäyksen linjalle, joka raivasi juoksulle reikää todella kovalla prosentilla.

Välieräpaikka herättää Oulussa mielenkiintoa, sillä ennen päätöskierrosta Northern Lights, Wolverines ja Valkyries taistelevat edelleen sijoista 2–4.

– Pudotuspeleihin valmistaudutaan peli kerrallaan, Seppälä toteaa. – Tilanne on todella mielenkiintoinen, kuka sijoittuu ja miten. Me olemme löytäneet uuden vaihteen kahteen edelliseen peliin ja juoksukin alkaa loksahtaa paikoilleen, mikä taas auttaa meitä pitämään hyökkäyksen tasapainoisena.

 

Pisteet:

Crocodiles: Tiina Salo 14, Tytti Kuusinen 1

Northern Lights: Anna-Reetta Juntunen 22, Ida Kivioja 8, Oona Kivelä 6, Satu Roiha 6, Laura Träskelin 6

Tilastot

 

Roosters – Wolverines 14–0 (0–0, 0–0, 0–0, 14–0)

Käpylän Velodromin oli lähellä muuttua uima-altaaksi sunnuntai-iltapäivän aikana, kun helsinkiläisjoukkueet pelasivat kärkiottelussa. Kotijoukkue Roostersille kamppailun merkitys oli lähinnä valmistautua pudotuspeleihin, sillä hallitseva mestari oli varmistanut ykkössijan jo aikaisemmin. Wolverines puolestaan taistelee kiivaasti edelleen runkosarjan kakkossijasta.

Sade vaikutti osaltaan joukkueiden otteisiin, mutta hyökkäysten yritykset kilpistyivät ennen kaikkea hyvin pelanneisiin puolustuksiin. Maalisuorituksia saatiin odottaa aina päätösneljännekselle asti, jolloin Roostersin pelinrakentaja Carola Lindholm heitti touchdownit Janna-Jemina Seilekselle ja Sari Kuosmaselle. Kun Seiles vielä koppasi Lindholmin heiton maalinsa jälkeen myös lisäpisteessä ja Roosters piti Wolverinesin pisteittä loppuun asti, olivat päätösnumerot 14–0.

Roostersin keskushyökkääjä Jenni Lindén kuljetti palloa 23 yrityksellä 103 jaardia. Wolverinesille Anu Ruotsalainen ja Sanni Seppälä etenivät kumpikin 38 jaardia – Ruotsalainen juosten, Seppälä pelinrakentaja Minna Tiaisen heitoista.

Roostersin puolustuksesta erottuivat kaksi syötönkatkoa ottanut Sari Kuosmanen sekä joukkueen taklauskärjet Anastasia Olavuo ja Julia Turunen – kummallakin 5,5 taklausta. Wolverinesin ykköstaklaaja oli Elina Kero, jolle tilastoitiin kuuden taklauksen lisäksi myös yksi syötönkatko. Wolverinesin Sanna Uusimaa teki ottelun ainoan säkityksen, peitti yhden rähmäyksen ja blokkasi lisäksi yhden heiton.

– Puolen ottelun ajan oli mekoinen rankkasade, mikä vaikutti varsinkin hyökkäykseen, kuvailee Roostersin päävalmentaja Jarmo Lahti. – Menetimme pallon kolme kertaa. Puoliajan jälkeen saimme ihmiset hereille ja kun kelikin kuivui, parani peli.

Lahden mukaan Roosters haki alusta asti voittoa tosissaan, vaikka ottelulla ei Helsingin punaiselle joukkueelle merkitystä ollut. Sen sijaan sää ja vastustajan hyvyys saavat Roosters-luotsilta maininnan.

– Emme ole tänä vuonna aiemmin sadekelissä pelanneet. Nyt se aiheutti kaikkeen tekemiseen alavireisyyttä – yksinkertaisetkin asiat olivat hankalia. Wolverines pelasi kyllä hyvin. Heidän puolustuksensa pelasi kenties kauden parhaimman ottelunsa.

 

Pisteet:

Roosters: Janna-Jemina Seiles 8, Sari Kuosmanen 6

Tilastot

Roostersin otteluraportti

 

Kohti mielenkiintoista päätöskierrosta

Roostersin runkosarjan voitto oli siis selvillä jo ennen toiseksi viimeistä kierrosta. Nyt varmistui myös, että Crocodiles jää viidenneksi eli ei tänä vuonna pudotuspeleihin yllä. Sen sijaan sijat 2–4 ovat päätöskierroksella vielä täysin auki.

Kolmikosta Wolverines, Valkyries, Northern Lights on vahvimmilla Wolverines, jonka kakkossija ratkeaa voitolla Northern Lightsista. Valkyries tarvitsee kakkossijaan voiton Crocodilesista, ja samalla Northern Lightsin voiton Wolverinesista, ja tuolloinkin Valkyries nousee toiseksi ainoastaan arvonnalla.

Mikäli Northern Lights voittaa Wolverinesin, on edessä arvonta kakkossijasta vähintään oululaisten ja Wolverinesin kesken. Jos samaan aikaan Valkyries voittaa, osallistuvat myös pietarilaiset arvontaan. Jokainen kolmikosta on voittanut tällöin toisensa vieraskentällä ja hävinneet toisilleen kotikentällään sekä voittaneet Crocodilesin kahdesti ja hävinneet kahdesti Roostersille.

Valkyries kuitenkin pelaa kaikki ottelunsa vieraskentällä, joten käytännössä Wolverines ja Northern Lights saavat pelata välierän kotikentällään myös mikäli sijoittuvat kolmanneksi ja Valkyries arvotaan toiseksi.

Naisten Vaahteraliigan välierät pelataan 19.–20. elokuuta. Finaali pelataan Myyrmäen Jalkapallostadionilla lauantaina 2. syyskuuta kello 18.00 alkaen.

 

Runkosarjan päätöskierros:
12.08.kello 17:00 Brahen kenttä, Helsinki
 

Wolverines  -  Northern Lights 

 
13.08.kello 12:00 Jouppilanvuoren tekonurmi, Seinäjoki
 

Crocodiles  -  Pietari Valkyries 

 

 

 

JoukkueOttelutVoitotHäviötTehdytPäästetytMaalisuhdePisteet
Roosters8802825023216
Wolverines743161102598
Pietari Valkyries734144119256
Northern Lights734122149-276
Crocodiles70746335-2890