Wolverines ja Steelers selviin voittoihin I-divisioonassa

8.8.2017


Wolverines-linjamies Petri Pallarin unelmapäivä: neljä säkitystä ja touchdown

Lauantaina Helsingissä pelasivat kaikki I-divisioonan pudotuspelijoukkueet. Sarjan kärkikaksikko Wolverines ja Steelers olivat otteluissa omaa luokkaansa: Wolverines kaatoi Jaguaarit 49–0 (21–0) ja Steelers voitti East City Giantsin 20–71 (7–45).

 

Helsinki Wolverines – Jyväskylän Jaguaarit 49–0 (0–0, 21–0, 21–0, 7–0)

Tiiviisti puolustanut Jaguaarit pysyi ensimmäisen neljänneksen ajan Wolverines-hyökkäyksen mukana, mutta toisella neljänneksellä ottelu repesi. Puoliajan jälkeen Wolverines sinetöi voittonsa ja päätösneljänneksellä kumpikin tyytyi vallinneeseen tilanteeseen.

Hyökkäyksen puolella helsinkiläisten tehokaksikko oli Cedric Johnson – Vincent Pervis. Johnson teki viidellä kiinniotolla kaksi touchdownia ja eteni 122 jaardia. Kerran Johnson leiskautti maalin myös juoksupelistä - 80-jaardisen karkaamisen päätteeksi. Pervis puolestaan teki Janne Lehtisen heitosta yhden maalin ja 55-jaardisella juoksulla toisen.

Yhden touchdownin teki Marcus Siiskonen, joka eteni kaiken kaikkiaan Lehtisen heitoista 107 jaardia. Iltapäivän riemukkaimmasta touchdownista vastasi kuitenkin puolustuksen linjamies Petri Pallari, joka poimi Eero Hulkkosen torjuman lentopotkun ja palautti sen suoraan maalialueelle. JP Poutanen potki ottelussa kaikki seitsemän lisäpistettä haarukkaan.

Jaguaarit eteni ottelussa noin puolet Wolverinesin jaardeista (489–241), mutta syvältä omasta päädystä toistuvasti liikkeelle lähtenyt Jaguaari-hyökkäys tyrehtyi ennen pisteidentekosektoria. Stuart Robinson eteni juosten 72 jaardia ja Waltteri Kinnunen kiinniotoista 52 jaardia.

Wolverinesin puolustuksen kärkihahmo oli 11,5 taklausta kerännyt Antonio Harris. Taklauksista kaksi oli aloituslinjan takana ja yksi oli säkitys. Lisäksi Harris poimi yhden rähmätyn pallon ja puolusti kaksi heittoa. Linjapelin kuningas puolestaan oli Pallari, joka säkitti jyväkyläläisten pelinrakentajia yhteensä neljä kertaa. Brittitakamies Natal Melero otti yhden syötönkatkon helsinkiläisille. Jaguaarien syötönkatkoista vastasivat Jordi Brugnani ja Ville Karhinen.

Pisteet:

Wolverines: Cedric Johnson 18, Vincent Pervis 12, JP Poutanen 7, Marcus Siiskonen 6, Petri Pallari 6

Tilastot

 

Helsinki East City Giants – Kuopio Steelers 20–71 (0–25, 7–20, 7–13, 6–13)

Seth Peters johti Steelersin hyökkäystä jälleen käsittämättömillä tehoilla: 76 prosentin varmuudella Peters heitti 339 jaardia ja kahdeksan touchdownia. Näistä heittomaaleista puolet syntyi jo ensimmäisellä neljänneksellä, jolloin Steelers iski pallon neljästi ECG:n maalitonttiin. Pikakiitäjä-duo Johannes Jauhiainen – Tino Ndongo jakoivat maalit. Steelersin hyökkäyksen tehokkuudesta kertoo, että kuopiolaiset eivät lentopotkaisseet ottelussa kertaakaan.

Jos jollekin oli ennen lauantaita vielä epätieto siitä, kuka on Tino Ndongo, antoi ottelu selvän viitteen tämän Steelers-laitahyökkääjän potentiaalista. Ndongo nimittäin teki pelissä yhteensä viisi touchdownia ja eteni kaikkiaan 143 jaardia seitsemällä kiinniotolla - ja pelasi lisäksi lähes koko ottelun myös kulmapuolustajana! Heittomaalissa onnistui myös Niko Roponen, ja yhden touchdownin teki Mikko Aspinen juoksupelistä. Charles Wort teki kaksi palautusmaalia - toisen rähmäyksen palautuksesta ja toisen lentopotkun palautuksesta.

– Pakko nostaa hattua pojille, toteaa Steelers-valmentaja Pekka Utriainen tyytyväisenä. – Kohtalaisen pitkä bussimatka ei näkynyt yhtään, vaan heti aloituspotkusta määrättiin kaapin paikka. Herra (puolustuksen koordinaattori Petri) Pellinen oli säätänyt puolustustaan edelliseen kohtaamiseen verrattuna oikeaan suuntaan, eikä Jabarin juoksut olleet oikeastaan edes uhka ennen ihan loppua. Puoli tusinaa startteria oli tänään eri syiden takia sivussa, mutta muutama kaveri pelasi paljon kahteen suuntaan eikä poissaoloja juuri huomannut.

Myös Giants pääsi toisella neljänneksellä pisteiden makuun. Pelinrakentaja Harris juoksi itse ottelussa kaksi touchdownia ja heitti Ottopekka Leskiselle yhden osuman. Steelers-luotsi Utriainen antaa arvostusta myös jättiläisten suuntaan.

– Jabari on tehnyt hyvää työtä ECG:n veturina ja jos sama kehitys jatkuu niin idän jättiläiset on lähivuosina kova tekijä, Utriainen jatkaa ja lisää lopuksi:

– Me tietysti toivotaan, että Wolverines kompastuisi jo ensi viikonloppuna Velodromin kokolattiamattoon ja näin vältettäisiin mahdolliset kolikonheitot.

Mikäli tulevana lauantaina sekä Wolverines että Steelers voittavat, on kärkikaksikko runkosarjan päätyttyä tasapisteissä. Koska joukkueet ovat hävinneet ainoastaan toisilleen, tultaisiin runkosarjan voitto tuossa tilanteessa arpomaan. Välieriin tällä ei ole vaikutusta, sillä kumpikin pelaa semifinaalin kotikentällään. Mikäli kaksikko etenee välierästä finaaliin eli Spagettimaljaan, on arvonnalla kuitenkin suuri merkitys, sillä loppuottelu pelataan runkosarjan voittajan kotikentällä.

Pisteet:

ECG: Jabari Harris 12, Ottopekka Leskinen 6, Joni Aurala 2

Steelers: Tino Ndongo 30, Johannes Jauhiainen 17, Charles Wort 12, Niko Roponen 6, Mikko Aspinen 6

Tilastot

 

Runkosarjan päätöskierros
12.08.kello 16.00 Velodromi, Helsinki
 

East City Giants  -  Wolverines 

 
12.08.kello 16.00 Väinölänniemi, Kuopio
 

Steelers  -  Indians 

 

 

JoukkueOttelutVoitotHäviötTehdytPäästetytMaalisuhdePisteet
Wolverines76137012924112
Steelers76136214222012
East City Giants743187267-808
Jaguaarit826139260-1214
Indians70752312-2600