Premier Players Internationalin testipäivä

5.9.2017 klo 08:00


Brandon Collier
Brandon Collier
Testipäivän aikana pelaajat tekivät useita ketteryystestejä.
Testipäivän aikana pelaajat tekivät useita ketteryystestejä.
Päivän ensimmäinen testi oli 40 jaardia.
Päivän ensimmäinen testi oli 40 jaardia.
Linjamiehet tekivät pass pro -treeniä.
Linjamiehet tekivät pass pro -treeniä.

Nuoria suomalaispelaajia testattiin Helsingin Velodromilla USA:n yliopistokentille.

Euroopassa toimii useita yrityksiä mm. Gridiron Imports ja  Europe´s Elite, joiden tavoitteena on järjestää urheilustipendejä lahjakkaille eurooppalaisille jenkkifutareille USA:n yliopistoihin. Premier Players International (PPI) on Brandon Collierin yritys, jonka pelaajatietokanta palvelee yliopistovalmentajien pelaajavärväystä. 

Sunnuntai aamuna 3.9.207 Collier testasi Helsingin Velodromin harjoituskentällä 28 nuorta suomalaispelaajaa, jotka suorittivat 40 jaardin, 20 jaardin pro agility-, tasaloikka- sekä pelipaikkakohtaisia testejä ja 1vs1 harjoitteita.

Collier näki kentällä urheilullisia pelaajia ja selkeitä stipendikandidaatteja. Osa urheilijoista teki testejä ensimmäistä kertaa elämässään ja se näkyi myös tuloksissa. Nyt pelaajien tulokset  ovat Premier Players Internationalin käytössä ja välitettävänä amerikkalaisille valmentajille sekä pelaajien niin halutessa myös esillä PPI:n sivuilla.

Entisellä linjapuolustajalla on varsin mittava kontaktiverkosto käytössään. Collierin peliuran ansiosta (Univ Massachewsetts, NFL:n Philadelphia Eagles, CFL: Calgary Stampedersissa ja Winnipeg Blue Bombers) hän tuntee paljon valmentajia. valmentajia. Collierilla on kontaktit yli 50 1-divisioonan yliopistoon, mm. Michigan, Ohio State, Penn State, UConn ja Rutgers sekä useisiin 1-divisioonan FCS:n ja 2-divisioonan kouluihin.

Harvalla valmentajalla on esimerkiksi Michiganin päävalmentajan Jim Harbaughin tai Ohio Staten Urban Meyerin henkilökohtaiset kännykkänumerot. Brandon Collierilta ne löytyvät, ja sitä kautta hän saa järjestettyä stipendiä tavoitteleville pelaajille näyttötilaisuuksia eri yliopistojen leiripäivillä. Brandon Collier tuntee myös eurooppalaisen jenkkifutiksen, sillä hän on pelannut pitkään Itävallan ja Saksan sarjoissa.

Collier haluaa auttaa eurooppalaisia pelaajia suoraan Yhdysvaltojen yliopistosarjoihin. Hänen mielestään high schoolia ei tarvitse suorittaa välivaiheena vaan pelaajat suorittavat lukion tai ammattiopiston kotimaassaan loppuun ja säästävät näin rahaa. Tärkeintä on hoitaa koulu kunnialla loppuun kotimaassa, saada kovat testitulokset ja valmistautua monipuolisesti yliopistojen kesäleireille antamaan näyttöjä. 

Collier kertoi myös, että pelkästään juoksu- ja lajitestit eivät riitä. Voimatestit ovat yhtä isossa roolissa amerikkalaisten valmentajien mitatessa lahjakkuutta. Tärkeä on, kuinka pelaaja kehittyy vuosien varrella voimatesteissä. Näin valmentajat saavat kuvan pelaajan pitkäjänteisestä sitoutumisesta harjoitteluun.

Collier ja kumppanit järjestävät kesäkuussa 2018 Dream Chaser College Tour -matkan USA:han. Pelaajat jaetaan kahteen ryhmään: valikoidut eurooppalaiset huippulupaukset sekä kokemusta leireiltä hakevat pelaajat. Viime kesänä Saksasta oli 15-vuotias huippulupaus mukana Dream Chaser College Tourilla.

Viime vuosina I-divisioonan yliopistoihin PPI:n kautta ovat päässeet mm.dl Adam Raine Iso-Britannia (Holy Cross), ol Oskar Andersson Ruotsi (Temple), wr Zavier Scott Saksa (Connecticut), dl Tibo Debaillie Belgia (Towson), ol Maxi Hradecny Itävalta (Duquesne).

Mahdollisimman korkeat pisteet yliopisto-opiskelun valmiuksia mittaavassa SAT-kokeessa auttavat stipendin saantia. Esimerkiksi II-divisioonan yliopistoissa toinen osa stipendistä voi koostua akateemisesta osuudesta ja toinen urheilusta. SAT-testissä mitataan valittujen aihealueiden tuntemusta. Toinen testi jonka yliopistot haluavat etukäteen suoritettavan, on englanninkielisiin kouluihin pyrkiville hakijoille tarkoitettu TOEFL -kielikoe. Lisätietoa SAT- ja TOEFL-kokeista löytyy SAJL:n sivuilta.

I- ja II-divisioonan urheilustipendin saajat tarvitsevat lisäksi luvan pelaamiseen yliopistonurheilun kattojärjestöltä NCAA:lta, jonka NCAA eligibility center määrittelee pelaajan amatööristatuksen sekä stipendivuosien määrän.

Suomalaiset college-pelaajat kautta aikojen.