Ruotsi kaatui jälleen naisten maajoukkueen käsittelyssä

7.10.2017


Jonna Hakkarainen (8) heitti ottelussa kolme touchdownia - kaksi Emmi Järnille (86) ja yhden Kirsti Nirhamolle.
Jonna Hakkarainen (8) heitti ottelussa kolme touchdownia - kaksi Emmi Järnille (86) ja yhden Kirsti Nirhamolle.Suomi juoksi vahvasti mutta teki maalit heittäen.

Suomi voitti Ruotsin lukemin 6–29 (0–15) lauantaina Tukholmassa pelatussa naisten maaottelussa. Suomalaiset siirtyivät johtoon ottelun ensimmäisellä neljänneksellä taklattuaan Ruotsin pallonkantajan ruotsalaisten omalla maalialueella. Tuosta johdosta Suomi ei enää luopunut.

Suomen joukkueen vahvuudeksi tiedettiin vahva linjapeli sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa ja juuri nämä vahvuudet olivat Suomen voiton tae. Hyökkäyksessä Jenni Lindén, Tytti Kuusinen ja Maija Turpeinen kantoivat tehokkaasti palloa linjapelaajien raivatessa tilaa.

Kun Ruotsi siirtyi lähemmäs puolustamaan juoksua, onnistui Suomen heittää lähellä maalialuetta ensimmäisellä puoliajalla kaksi maalia. Ensin Anne Rasilahti onnistui Pia Kososen heitosta ja hetkeä myöhemmin Emmi Järn osui Jonna Hakkaraisen heitosta. Näiden touchdownien myötä ja Sanni Seppälän potkaiseman lisäpistepotkun myötä Suomi johti puoliajalla 15–0.

Puolustuksen puolella Suomi sulki Ruotsin juoksupelin täysin ja käytännössä jokainen ruotsalaisten juoksupeli vei kotijoukkuetta vain taaksepäin. Jo ensimmäisen puoliajan lopulla Ruotsi muutti pelinsä heittopainotteiseksi. Ulottuva Linda Johansson oli odotetun vahva laidallaan, mutta kriittisissä tilanteissa Suomen puolustus kesti. Jonna Tuovinen ja Marfa Raipela ottivat kumpikin yhden syötönkatkon.

Toisella puoliajalla kaksikko Hakkarainen–Järn lisäsi Suomen johtoa pitkän hyökkäysvuoron päätteeksi. Suomi pelasi juoksupelin rinnalla nyt enemmän heittoa myös vuoron aikana, ja Kirsti Nirhamo otti Hakkaraisen heitosta muutaman tärkeän kiinnioton. Lukemissa 0–22 päättyi ottelun kolmas neljännes.

Päätösneljänneksellä Ruotsin heittopeli lopulta tuotti tulosta, kun Sabina Rydberg karkasi suomalaisilta pitkään maalisuoritukseen. Tämän Suomi kuitenkin kuittasi vielä päätöshetkillä, kun Hakkaraisen komea heitto tavoitti Nirhamon oikealta laidalta. Nirhamon touchdownin myötä ottelu oli loppulukemissa 6–29.

 

Ruotsi–Suomi 6–29 (0–15)

I neljännes:

0–2 Ruotsi oma maali

II neljännes:

0–8 Anne Rasilahti touchdown, 1 jaardin kiinniotto (heitto Pia Kosonen)

0–9 Sanni Seppälä lisäpiste

0–15 Emmi Järn touchdown, 23 jaardin kiinniotto (heitto Jonna Hakkarainen)

III neljännes:

0–21 Emmi Järn touchdown, 15 jaardin kiinniotto (heitto Jonna Hakkarainen)

0–22 Sanni Seppälä  lisäpiste

IV neljännes:

6–22 Sabina Rydberg, 57 jaardin kiinniotto (heitto Martina Karlsson)

6–28 Kirsti Nirhamo, 45 jaardin kiinniotto (heitto Jonna Hakkarainen)

6–29 Sanni Seppälä lisäpiste

 

Suomi MVP: Jonna Hakkarainen

Ruotsi MVP: Linda Johansson