Kaikkien aikojen teurastus miesten maaottelussa: Suomi murskasi Ruotsin 37–0

7.10.2017


Sebastien Sagnen ja Janne Lehtisen huippupeli siivitti Suomen karkumatkalle jo avauspuoliajalla.

Suomen miesten maajoukkue kohtasi lauantaina Ruotsin perinteisessä maaottelussa. Suomi jatkoi Tukholmassa Ruotsi-otteluiden voittokulkuaan ja löi taululle 25-vuotisen maaotteluperinteen suurimmat voittolukemat voittaen 0–37.

Suomi sai otteluun unelma-alun. Puolustus piti Ruotsin aseettomana ja hyökkäys iski heti saatuaan pallon. Avausosumasta vastasi huippuottelun pelannut Dresden Monarchs –laitahyökkääjä Sebastien Sagne, joka teki avausmaalin ottamalla kiinni pelinrakentaja Janne Lehtisen heiton ja juoksemalla pallon kanssa 75 jaardia aina maaliin asti. Avauspuoliajalla Sagne teki Lehtisen heitosta vielä kaksi touchdownia ja valittiin ansaitusti Suomen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Puolustuksen puolella Suomi onnistui laajalla rintamalla. Puolustuksen linja ja tukimiehet tukkivat Ruotsin juoksupelin lähes täysin eikä heittopelin rakentamiseen ollut aikaa juuri lainkaan. Ruotsi sai lauantaina käytännössä ainoat onnistumiset potkunpalautuksista, mutta Suomen puolustama maalialue ei ollut ottelussa missään vaiheessa edes uhattuna.

Pelinrakentaja Lehtinen pelasi ottelussa vain ensimmäisen puoliajan, mutta pelasi tuon ajan erinomaisesti. Lehtinen löysi heitoillaan useampiakin laitahyökkääjiä ja Sagnen lisäksi myös Mikko Seppänen, Tommi Pinta ja Tino Ndongo ottivat Suomelle kiinniottoja. Lisäksi Lehtinen juoksi itsekin tärkeitä jaardeja. Ensimmäisen maaottelunsa pelannut Ndongo teki Lehtisen heitosta toisella neljänneksellä touchdownin ja kun potkaisija Joni-Petteri Malka osui avauspuoliajalla seitsemän pisteen verran potkupeleissä, oli tilanne oli Suomelle selvänoloisesti 0–31.

Toisella puoliajalla Suomi rauhoitti hyökkäystahtia ja pelasi voimakkaammin juoksupeliä Veikka Lehtosen ja uransa ensimmäisessä maaottelussaan pelanneen Karri Pajarisen voimin. Pelinrakentajina Suomi peluutti toisella puoliajalla Otso Flinkmania ja Sebastian Berndtssonia. Lehtonen naulasi päätösneljänneksellä juoksupelillä loppulukemat 0–37.

Ensimmäinen Suomi–Ruotsi kohtasivat ensimmäisen kerran vuonna 1992. Neljännesvuosisadan aikana miesten maajoukkueet ovat kohdanneet 27 kertaa, joista Suomi on voittanut 16. Lauantainen 37 pisteen voitto oli suurin ottelusarjan historiassa.

 

Ruotsi–Suomi 0–37 (0–31)

I neljännes:

0–6 Sebastien Sagne touchdown, 75 jaardin kiinniotto (heitto Janne Lehtinen)

0–7 Joni-Petteri Malka lisäpiste

0–10 Joni-Petteri Malka, 25 jaardin kenttäpotkumaali

0–16 Sebastien Sagne touchdown, 10 jaardin kiinniotto (heitto Janne Lehtinen)

0–17 Joni-Petteri Malka lisäpiste

II neljännes:

0–23 Sebastien Sagne touchdown, 20 jaardin kiinniotto (heitto Janne Lehtinen)

0–24 Joni-Petteri Malka lisäpiste

0–30 Tino Ndongo touchdown – 15 jaardin kiinniotto (heitto Janne Lehtinen)

0–31 Joni-Petteri Malka lisäpiste

III neljännes:

-

IV neljännes:

0–37 Veikka Lehtonen touchdown – 4 jaardin juoksu

 

Ruotsi MVP: Aslan Zetterberg

Suomi MVP: Sebastien Sagne