Kari Titolasta Wolverinesin päävalmentaja

9.10.2017


Päättyneellä kaudella Kari Titola voitti sekä Vaahteramaljan että Pohjois-Euroopan liigan Helsinki Roostersin puolustuksen koordinaattorina.
Kuva: Salla Lahti
Päättyneellä kaudella Kari Titola voitti sekä Vaahteramaljan että Pohjois-Euroopan liigan Helsinki Roostersin puolustuksen koordinaattorina. Kuva: Salla Lahti

Robert Johnson on Ahmalauman pelinrakentaja kaudella 2018

Kahden edellisen kauden päätteeksi I-divisioonassa toiseksi sijoittunut jatkaa Spagettimaljan ja Vaahteraliiga-paikan metsästystä kaudella 2018 kokeneen Kari Titolan johdolla. Vaahteraliigassa sekä päävalmentajana että hyökkäyksen ja puolustuksen koordinaattorina pitkän kokemuksen omaava Titola toimii ensi kaudella Wolverinesin päävalmentaja. Päättyneellä kaudella Titola voitti Suomen mestaruuden Helsinki Roostersin puolustuksen koordinaattorina. Lisäksi Titola kuuluu miesten maajoukkueen valmennusryhmään.

Edellinen päävalmentajan pesti Titolalla on Roostersista, jossa hän on uransa aikana toiminut sekä miesten että naisten joukkueiden päävalmentajana. Vaahteraliigasta hänellä on valmennuskokemusta myös Turku Trojansin hyökkäyksen koordinaattorina sekä Tampere Saintsin puolustuksen koordinaattorina. Omalla pelaajaurallaan Titola edusti kasvattajaseuraansa Seinäjoki Crocodilesissa, jossa hän aloitti jenkkifutiksen 1980-luvulla.

– Mukavilla mielin siirryn Wolverinesiin, kommentoi Titola ensimmäistä pestiään Wolverinesin leirissä. – Tässä seurassa on taustaorganisaatio kunnossa, mikä tekee tästä erityisen mukavan haasteen. Nyt kartoitamme valmennusta ja sen jälkeen pelaajistoa.

Vuonna 2011 Vaahteramaljan voittanut Wolverines hamuaa pääsyä takaisiin korkeimmalle sarjatasolle. Titolan mukaan tämä tavoite täyttyy, kunhan ensin tavoitteeksi otetaan kulttuurin vahvistaminen.

– Ainakin itse suhtaudun tähän kahden vuoden pestinä, jonka aikana kulttuuri on rakennettu siihen kuntoon, että meillä on hyvätasoinen Vaahteraliiga-joukkue. Jos siis kaikki menee hyvin, niin ensimmäisen vuoden päätteeksi nousemme Vaahteraliigaan ja toisena vuonna vahvistamme tasoamme siellä. Tässä joukkueessa ja tässä seurassa on hyvä pohja, mutta se vaatii myös valmennukselta jatkuvaa evaluointia.

Titolan lisäksi laivastonsinisillä helsinkiläisillä on ensi kaudeksi koossa muitakin valmentajasopimuksia. Kari Leivoja jatkaa hyökkäyksen valmennuksessa ja Jason Thomas toimii puolustuksen apuvalmennuksessa. Kahden edellisen kauden aikana Wolverinesin päävalmentajana toiminut Robert Johnson keskittyy jatkossa itse pelaamiseen ja on helsinkiläisten pelinrakentaja kaudella 2018.

– Robert on luonnollisesti meille valtava mahdollisuus, Titola toteaa mutta laajentaa näkemyksen laajempaan perspektiiviiin:

– Hänellä aivan kuin kaikilla tässä joukkueessa on suunnattava ajatus urheilemisesta joka suuntaan. Meidän kulttuurissa urheilijat ovat urheilemassa eivätkä pelaajat pelaamassa. Harjoitukset alkavat pian ja silloin näen, missä mennään.

Talin palloiluhalli aukeaa viikon päästä, ja tuolloin myös Wolverines aloittaa joukkueharjoittelunsa.

– Jo nyt pelaajamme tekevät nopeus-ketteryys -pattereita fysiikkavalmentajana toimivan Vincent Pervisin johdolla, Titola kertoo.