June Robinson jatkaa uraansa Giantsissa

11.10.2017


June Robinson pelasi Vaahteraliigaa Seinäjoki Crocodilesissa kaudella 2016, jolloin Crocodiles pelasi Vaahteramaljassa saavuttaen SM-hopeaa.
Kuva: Sami Ranta
June Robinson pelasi Vaahteraliigaa Seinäjoki Crocodilesissa kaudella 2016, jolloin Crocodiles pelasi Vaahteramaljassa saavuttaen SM-hopeaa. Kuva: Sami Ranta

Toiseen kauteen I-divisioonassa valmistautuva ECG saa Robinsonista tärkeän pelaajan ”boksiin”.

Jo kahden kauden ajan Suomessa Vaahteraliigaa pelannut yhdysvaltalainen Greg ”June” Robinson jatkaa uraansa Suomessa myös vuonna 2018. Robinson, 30, ja I-divisioonassa pelaava Helsinki East City Giants ovat allekirjoittaneet sopimuksen tulevasta kaudesta. Kaudella 2017 Robinson pelasi Relico Trojans Turussa Vaahteraliigaa ja toimi pelaamisen ohessa myös puolustuksen koordinaattorina.

– ECG odottaa ja tietää saavansa Robinsonista erittäin kovan pelaajan puolustuksen boxiin, jossa hän on jatkuva uhka ja pelote vastustajan hyökkäyksen linjalle sekä pelinrakentajalle, todetaan Giantsin uutisessa.

Menneellä kaudella Robinson (188cm / 118kg) keräsi Trojansissa eniten säkityksiä (4) ja taklasi yhteensä 25,5 kertaa. Lisäksi Robinson poimi kaksi pallonrähmäystä, joista hän palautti toisen suoraan maaliin. Samankaltaisiin tilastoihin hän ylsi myös ensimmäisellä Vaahteraliiga-kaudellaan pelatessaan Crocodilesissa kaudella 2016.

Robinson pystyy pelaamaan sekä puolustuksen linjassa että tukimiehenä. Crocodilesissa hän pelasi myös ajoittain keskushyökkääjänä viimeistellen kaksi touchdownia. Keskushyökkääjänä Robinson hankki kokemusta myös ennen Suomeen saapumistaan, sillä kaudella 2015 hän oli Ruotsin liigassa pelaavan Linhamn Griffinsin paidassa Super Serienin juoksutilastossa kolmantena. Suomen, Ruotsin ja USA:n lisäksi Robinson on pelannut urallaan Espanjassa ja Ranskassa.

Robinson on ECG:n toinen yhdysvaltalaispelaaja, sillä itähelsinkiläiset solmivat jo aiemmin jatkosopimuksen päävalmentaja-pelinrakentaja Jabari Harrisin kanssa.

 

Katso myös:

ECG:n uutinen Robinsonin sopimuksesta

 

Kuva:

Sami Ranta