Liiton toiminta

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry on perustettu vuonna 1979. Sen päätehtävänä on järjestää ja hallinnoida amerikkalaisen jalkapallon ja lippupallon kilpailu- ja harrastustoimintaa Suomessa. Lajin historian ollessa maassamme vielä lyhyt liiton tavoitteena on myös lajin levittäminen ja sen tunnettuuden parantaminen. Seurojen edustajana liitto toimii myös lajin suomalaisena edustajana kansainvälisesti sekä suorittaa lajin edunvalvontaa niin koti- kuin ulkomailla. Vuonna 2012 eri sarjoihin otti osaa yli 150 joukkuetta yli 2200 lisenssipelaajan voimin.

Liittona SAJL kuuluu niin amerikkalaisen jalkapallon Euroopan Liittoon (EFAF) kuin myös Maailmanliittoon (IFAF). Kansainvälisten kontaktien ylläpito sekä kansainvälisiin turnauksiin osallistuminen onkin keskeinen osa liiton toiminnasta. Laji on ollut viime vuosina kovassa kasvussa ja maailman liitossa on mukana yli 60 maan liittoa.

Suomessa SAJL pyrkii omalta osaltaan tukemaan suomalaista yhteiskuntaan nuorten liikunnan kehittämisen ja terveellisten elämäntapojen painottamisen kautta. Lasten (alle 15v) sarjoissa ja peleissä ei kilpailla Suomenmestaruuksista vaan tärkeitä painopisteitä ovat liikunnan leikinomaisuus ja jokaisen mukana olo. Nuori Suomi ry:n jäsenenä myös seurojen toimintaa valvotaan aktiivisesti erityisesti lasten ja nuorten toiminnan osalta.

Lisätietoja liiton toiminnasta saat toimistoltamme.