Liiton toiminta

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry on perustettu vuonna 1979. Sen päätehtävänä on järjestää ja hallinnoida amerikkalaisen jalkapallon ja lippupallon kilpailu- ja harrastustoimintaa Suomessa. Lajin historian ollessa maassamme vielä lyhyt liiton tavoitteena on myös lajin levittäminen ja sen tunnettuuden parantaminen. Seurojen edustajana liitto toimii myös lajin suomalaisena edustajana kansainvälisesti sekä suorittaa lajin edunvalvontaa niin koti- kuin ulkomailla.

Vuonna 2016 eri sarjoihin otti osaa 39 seuraa lähes 3500 lisenssipelaajan voimin.

Liittona SAJL kuuluu niin amerikkalaisen jalkapallon maailmanliittoon (IFAF). Kansainvälisten kontaktien ylläpito sekä kansainvälisiin turnauksiin osallistuminen onkin keskeinen osa liiton toiminnasta. SAJL on Suomen Olympiakomitean jäsen.

Suomessa SAJL pyrkii omalta osaltaan tukemaan suomalaista yhteiskuntaan nuorten liikunnan kehittämisen ja terveellisten elämäntapojen painottamisen kautta. Lasten (alle 13-vuotiaat) sarjoissa ja peleissä ei kilpailla Suomenmestaruuksista vaan tärkeitä painopisteitä ovat liikunnan leikinomaisuus ja jokaisen mukana olo. Valo ry:n jäsenenä myös seurojen toimintaa valvotaan aktiivisesti erityisesti lasten ja nuorten toiminnan osalta.

Lisätietoja liiton toiminnasta saat toimistoltamme.