Miehet

YHTEYSTIEDOT

 

Päävalmentaja:
Tuomas Heikkinen
tuomas.heikkinen(a)sajl.fi
p. 045 8722850

FIN-SWE Press from Pioneeri Production on Vimeo.

valokuvat:SAJL

Suomi-Ruotsi maaottelu 2016

Otso Flinkman johti Suomen hyökkäystä onnistuneesti miesten ottelussa

Suomi sai miesten maaotteluun räjähtävän lähdön. Pallo päätyi suomalaisille nopeasti pallonriiston jälkeen ja hetken päästä Veikka Lehtonen juoksi Suomen johtoon.

Ruotsin Markus Persson kuljetti pitkällä aloituspotkun palautuksella pallon Suomen maaliin, mutta pelissä tapahtuneen rikkeen vuoksi touchdown hylättiin ja Persson sai lisäksi rangaistuksen epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä.

Seuraavalla Suomen hyökkäysvuorolla vahva linjapeli avasi Lehtoselle ja Alexander Kuroselle juoksutilaa ja jo ennen avausneljänneksen puoliväliä Lehtosen toisella touchdownilla ja Joni-Petteri Malkan toisella lisäpistepotkulla Suomi johti 14–0.

Toisen suomalaisvuoron aikana Persson sai jälleen tuomaristolta rangaistuksen epäurheilijaimaisesta käyttäytymisestä ja vahva heittopuolustaja ja erikoisjoukkuepelaaja suljettiin ottelusta, kun ottelua oli pelattu ainoastaan 2,5 minuuttia. Lisäksi Ruotsin takakenttä menetti ensimmäisellä puoliajalla loukkaantumisen vuoksi Vaahteraliigassa Wasa Wa1ld Royalsissa pelanneen Nicholas Petersonin.

Ruotsi käytti pelinrakentajina ottelussa sekä Philip Juhlinia että Anders Hermodssonia, jotka johtivat hyökkäystä käytännössä vuorotellen. Hermodssonin 49-jaardinen juoksu ottelun toisella neljänneksellä pohjusti Ruotsin avausosuman, josta vastasi Hermodssonin heitosta André Holgård. Puoliajalla tilanne oli Suomen eduksi 14–7.

Toisen puoliajan alkuun sattui Suomen musta hetki. Ruotsi riisti pallon ja Simon Hampus kavensi potkumaalilla tilanteeksi 14–0. Hetkeä myöhemmin Ruotsi eteni jälleen iskuetäisyydelle ja tällä kertaa Emil Knutson jäi heittopelissä vapaaksi ja nosti Ruotsin ensimmäistä kertaa johtoon.

Ruotsi sai kolmannella neljänneksellä Suomen juoksupelin paremmin kiinni, mutta kriittisillä hetkillä pelinrakentaja Otso Flinkman toimitti palloa varmasti laitahyökkääjien käsiin ja Suomi hankki eteni tarvittavan matkan heittämällä. Lopulta Tommi Pinta tavoitti maalialueelta Flinkmanin tarkan heiton ja nosti Suomen jälleen johtoon. Eikä tuota johtoa Suomi enää menettänyt.

Seuraavasta pistesuorituksesta vastasi Suomen puolustus, kun Jani Lindqvist pääsi Juhliniin kiinni Ruotsin omalla maalialueella. Juhlin pyrki välttämään säkityksen heittämällä pallon käsistään. Tahallinen epäonnistuminen eteepäinheitossa johti Ruotsin omaan maaliin ja Suomi siirtyi 23–17 johtoon.

Päätösneljänneksellä Suomen juoksu kulki jälleen tehokkaasti Suomen parhaana palkitun Alexander Kurosen ja ottelun arvokkaimmaksi valitun Lehtosen toimesta. Lehtonen nosti touchdownillaan Suomen 29–17 -johtoon, ja lisäpisteessä Pinta teki kaksi pistettä lisää Flinkmanin heitosta. Lukemiin 31–17 ottelu myös päättyi.

Yksi suomalaispuolustuksen sankareista oli 7 taklausta kerännyt linjamies Okko Outinen, joka laajalla säteellä liikkuen keräsi 7 taklausta. Näistä kaksi syntyi aloituslinjan takana. Lisäksi Outinen oli mukana yhdessä pelinrakentaja säkityksessä.

Vaikka Suomi onkin Ruotsia vastaan ollut miesten maaotteluissa hienoisesti niskan päällä, ovat maaotteluvoitot kotimaassa olleet harvinaisia. Ennen lauantaita Suomen miehet olivat voittaneet Ruotsin vuonna 2003.

Suomen päävalmentaja Tuomas Heikkinen korosti erityisesti joukkuevoittoa, mutta nosti esille muun muassa hyökkäyksen linjan merkityksen.

– Pidän siitä, kun hyökkäyspeli on neljä jaardia ja kasa pölyä, Heikkinen kiteytti. – Halusimme juosta pallon kanssa keskelle ja juuri sen me teimme.

– Tämä on hieno ryhmä, tämä on erittäin hieno ryhmä. Toivottavasti voitamme jatkossakin nimenomaan joukkueena, Heikkinen päätti.

Viking Line Bowl -tapahtuma keräsi aurinkoiseen keliin Myyrmäen jalkapallostadionille 1435 katsojaa, jotka saivat todistaa kotimaisten vuoden 2016 aikuisten kauden päättymistä kahteen voittoon.

Myyrmäen jalkapallostadion on areenana myös seuraavassa maaottelutapahtumassa. 19-vuotiaiden PM-kilpailut pelataan Vantaalla 20.–22. lokakuuta.

 

Viking Line Bowl, miesten maaottelu:

Suomi – Ruotsi 31–17 (14–7)

Video YLE Areena

Tilastot

FIN Veikka Lehtonen - 2-jaardinen juoksu (lisäpiste Joni-Petteri Malka)7–0
FIN Veikka Lehtonen - 6-jaardinen juoksu (lisäpiste Joni-Petteri Malka)14–0
SWE André Holgård - 8-jaardinen heitto Anders Hermodsson (lisäpiste Hampus Simon)14–7
SWE Hampus Simon - 28-jaardinen kenttäpotkumaali14–10
SWE Emil Knutsson - 18-jaardinen heitto Anders Hermodsson (lisäpiste Hampus Simon)14–17
FIN Tommi Pinta - 23-jaardinen heitto Otso Flinkman (lisäpiste Joni-Petteri Malka)21–17
FIN Ruotsi oma maali23–17
FIN Veikka Lehtonen - 2-jaardinen juoksu (lisäpiste Tommi Pinta)31–17

 

Suomen MVP: Alexander Kuronen

Ruotsin MVP: Anders Hermodsson

Ottelun MVP: Veikka Lehtonen

Suomen miesten kokoonpano

Suomen miesten maajoukkueen vahvuus: juoksuhyökkäys ja tukimiehet

Cover 2 -jenkkifutispodcastissa keskustellaan Viking Line Bowlista

Miesten maajoukkue 2014