Miesten III-divisioona

Rovaniemi Nordmen
Rovaniemi Nordmen
Wasa A´s
Lahti Panthers
Lahti Panthers
Pirkanmaa Patriots
Seinäjoki Gators

Lohko A

Sipoo Bulldogs
Sipoo Bulldogs
Rusko Mayhem
Rusko Mayhem
Hyvinkää Falcons
Hyvinkää Falcons
Turku Trojans
Vantaan TAFT

Lohko B

Kolmosta kahdessa lohkossa

Miesten III-divisioonaan kaudelle 2018 ilmoittautui kymmenen joukkuetta. Mukana ovat viime kaudella III-divisioonassa pelanneet Hyvinkää Falcons, Lahti Panthers, Rovaniemi Nordmen, Rusko Mayhem ja Sipoo Bulldogs, ylemmiltä sarjatasoilta alaspäin siirtyneet Vantaan TAFT ja Turku Trojans, alemmalta tasolta nousseet Tampere Angels (Saints II-joukkue) ja Royals A’s (Royals II-joukkue) sekä toiminnan taas käynnistänyt Seinäjoki Gators (Crocodiles II-joukkue) 

Kilpailujärjestelmän mukaisesti sarja pelataan kahdessa viiden joukkueen lohkossa. Joukkueet jaetaan alueellisesti siten, että kauimpana sen kaupungin alueesta (50km), jossa on sarjassa eniten joukkueita sijaitsevalle joukkueelle valitaan lähimpänä sijaitsevat joukkueet samaan lohkoon.

Runkosarjan jälkeen puolivälierissä lohkojen kakkoset pelaavat kotonaan toisen lohkon kolmosia vastaan. Välierissä lohkojen voittajat pelaavat kotonaan puolivälierien voittajia vastaan. Loppuottelu pelataan ensisijaisesti lohkon A kotona, mutta jos ottelussa on vain lohkon B-joukkueita, pelataan se näistä paremmin runkosarjassa sijoittuneen kotona. Loppuottelun voittaja kohtaa karsintaottelussa II-divisioonaan kuudennen näiden välisen rankingin selvittämiseksi.

Sarjan otteluohjelma sekä aikataulu julkaistaan myöhemmin talvella ja niitä käsitellään tarkemmin sarjakohtaisissa kokouksissa.

.

Sarjapäällikkö Janne Halla-aho


Matkapuhelin: 045-630 0028
Email: janne.halla-aho(ät)sajl.fi