American Football Without Barriers


NFL-pelaajia Suomeen kansainväliselle leirille helmikuussa
 

American Football Without Barriers on järjestö, jonka tavoitteena on levittää tietoutta amerikkalaisesta jalkapallosta.


Hyväntekeväisyysjärjestö American Football Without Barriers (AFWB) kertoo, että sen järjestämä viides vuosittainen leiri ja vierailu suuntautuu Helsinkiin 22.2.2017 – 1.3.2017. Hyvin sujuneiden leirien (Kiina 2013, Brasilia 2014, Turkki 2015 ja Egypti 2016) jälkeen ovat 12 NFL-pelaajaa nyt valmiina matkustamaan Suomeen, ensimmäiselle Euroopassa järjestettävälle AFWB International –leirille. Tapahtuman organisoinnista vastaa Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto.

NFL-pelaajat työskentelevät AFWB:n kanssa intohimosta kertoa amerikkalaisesta jalkapallosta ja jakaa tietojaan ja taitojaan. Kahdentoista Suomeen matkustavan pelaajan joukossa ovat muun muuassa tähdistöottelussa pelanneet sisemmät laitahyökkääjät Gary Barnidge ja Jordan Cameron, uransa jo lopettanut huippukeskushyökkääjä Marshawn Lynch sekä jo kymmenen vuoden ajan NFL:n huippukeskushyökkääjiin kuulunut keskushyökkääjä DeAngelo Williams. Lisäksi Suomessa nähdään tuolloin tuore Super Bowl -voittaja, sillä Atlanta Falconsin linjamiehet Alex Mack ja Ben Garland sekä New England Patriotsin tukimies Barkevious Mingo ovat markassa mukana.

Viikon aikana pelaajat tulevat opettamaan lajitaitoja ja tekniikkaa sekä johtajuutta suomalaisille nuorille, naisille ja miehille. Pelaajat tulevat lisäksi pitämään klinikkaopetusta valmentajille. Osana leiriä amerikkalaisen jalkapallon lähettiläät tutustuvat suomalaiseen yhteiskuntaan ja tulevat vierailemaan lukuisissa kohteissa ympäri Suomea.

NFL-pelaajat ovat Suomessa Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton vieraina. SAJL on kansainvälisen kattojärjestön IFAF:n jäsen, jonka päätehtävänä on järjestää ja hallinnoida amerikkalaisen jalkapallon ja lippupallon kilpailu- ja harrastustoimintaa Suomessa. SAJL:lla on 39 jäsenseuraa ja lähes 3 500 lisenssiharrastajaa. Sekä seurojen että lisenssimäärien kasvu on tällä hetkellä voimakasta. Vuodesta 2000 lukemat ovat kolminkertaistuneet. SAJL on ollut Suomen Olympiakomitean jäsen vuodesta 2014. SAJL:n toimintaan voi tutustua sivulla www.sajl.fi.

Seuraa sosiaalisessa mediassa:

●      AFWB Instagram:  https://www.instagram.com/afwbcamp/
●      AFWB Facebook:  https://www.facebook.com/afwb11/?fref=ts
●      AFWB Twitter:  https://twitter.com/AFWBCAMP
●      SAJL Instagram: https://www.instagram.com/jenkkifutis.fi/
●      SAJL Facebook: https://www.facebook.com/amerikkalainenjalkapallo
●      SAJL Twitter: https://twitter.com/SAJLfootball


Mikä on American Football Without Barriers?

American Football Without Barriers on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tehtävänä on kertoa amerikkalaisesta jalkapallosta kansainvälisesti tavoittaen humanitäärisesti myös vähäosaisia. Kansainvälisten leirin lisäksi AFWB isännöi lukuisia leirejä Yhdysvalloissa. AFWB:n toiminnasta voi lukea lisää järjestön sivulta www.afwbcamp.com

Lisätietoja:

Todd Buelow
Hallituksen jäsen, AFWB
director@afwbcamp.com

Mika Laurila
Viestintäpäällikkö, SAJL
mika.laurila@sajl.fi