Erotuomarikoulutukset ja -toiminta uudistuu

27.2.2013


Ensimmäiset uudet koulutukset käynnistyvät maaliskuussa

 

 

Erotuomaritoiminta otettiin liiton syyskokouksessa yhdeksi strategiseksi kehityssektoriksi tavoitteena viedä tuomaritoiminta uudelle tasolle. Osana tätä uudistusta Erotuomareiden sivustot löytyvät tällä hetkellä sivujen koulutusosion alta ja näillä sivuilla esitellään eri myös koulutuksia ja erotuomariluokituksia.

 

Isona muutoksena aiempaan nähden erotuomarikoulutukset muuttuvat siten, että yhden tason suorittaminen vaaditaan vain kerran. Näin ollen kaikki ne, jotka ovat suorittaneet erotuomarikurssin viime vuosina ovat suoraan kelpoisia lunastamaan erotuomarilisenssin kaudelle 2013. Nämä tuomarit löytyvät täältä

 

Uusille erotuomariksi haluaville järjestetään keväällä neljä kurssia. Näistä ensimmäinen ja lisäkoulutuksena viime hetkellä lisätty järjestetään jo 6.3. Vantaalla. Kurssitiedot ja ilmoittautumiset voit tehdä täällä. Peruskurssin sisältöä on muokattu vastaamaan aiempaa paremmin keskittymään erotuomarina toimimiseen. Kevään kursseista kerätään myös palautetta jonka perusteella kursseja voidaan kehittää. Tärkeää on kuitenkin huomioida se, että erotuomarikoulutuksessa ei enää käsitellä kovinkaan paljon sääntöjä vaan nämä tulee opiskella itse tai osallistua sääntökoulutukseen. Sääntökoulutukseen voi osallistua myös peruskurssin jälkeen.

Vantaan 6.3. kurssilaisilla on mahdollisuus harjoitella käytännön tuomaritoimintaa kokeneen tuomarin opastuksella la 9.3. Snow Bowlissa Vantaan Myyrmäessä.

Tiedot erotuomariluokituksista ja erotuomaritoiminnasta löydät täältä. Lisäksi koulutusosion alle on lisätty tiedot sääntökoulutuksista sekä tilastointikoulutuksesta. Näistä julkaistaan vielä oma uutinen lähiaikoina, jolloin myös päivitetään tarkempia tietoja kevään koulutuksista ja yhteyshenkilöistä.

 

Lisätietoja saat SAJL:n erotuomarikoulutuksesta vastaavalta Marko Immoselta:
e-mail marko.immonen(at)showworld.org
puh. 045 788 09311