Siirtosäännöt muuttuneet

27.2.2013

Erityisesti huomioitava vapaan siirtoajan muuttuminen päättymään vuosittain jo 31.3. ylimmillä sarjatasoilla ja viimeisen siirtymisen mahdollistaminen vielä kesäkuussa.

Vaahteraliigassa ja miesten 1-divisioonassa vapaan siirtymisen takarajana on tänä vuonna 31.3.2013. Tämän jälkeenkin siirtyminen niin kotimaasta kuin ulkomailta kyseisiin sarjoihin on mahdollista, mutta pelaaja joutuu olemaan karenssissa 1-2 ottelua siirtymisajankohdasta riippuen. Muutoksen suurin vaikutus on siinä, että jatkossa näihin sarjoihin voi siirtyä pelaajia Euroopasta siellä pelattavien sarjojen päättymisen jälkeen.

Vastaavasti miesten 2-divisioonassa ja sitä alemmilla tasoilla siirtyminen on mahdollista ympäri vuoden, mutta heinä-syyskuussa siirtyessä pelaaja joutuu olemaan karenssissa yhden (1) ottelun.

Naisten sarjoissa ei ole mahdollista siirtyä heinä-syyskuussa ja 15.5. jälkeen siirtyessä pelaaja joutuu olemaan karenssissa yhden (1) ottelun.

Karenssin lisäksi myöhäisemmissä siirroissa sovelletaan korkeampaa kirjaamismaksua. Muutokset eivät muuta muita siirtosääntöjä eli pelaaja ei edelleenkään voi vaihtaa seuraa ilman liittohallituksen lupaa, jos on jo lunastanut lisenssin johonkin seuraan. Käytännössä luvan saaminen on edellyttänyt molempien siirron osapuolena olevien seurojen hyväksyntää siirrolle.

SAJL:n sarjamääräyksissä kohdassa 3. on käyty läpi pelaajasiirron määräaikaan ja kirjaamismaksuihin liittyvä sääntely.

Uuden siirtosäännön toimivuutta arvioidaan syksyllä jolloin liittokokouksessa voidaan tehdä sääntöön tarkennuksia ja parannuksia.