School Action Day ja Euroopan Urheiluviikon avajaiset

16.9.2019
Viikko potkaistaan käyntiin ma 23.9.2019 Leppävaaran urheilupuistossa. Tapahtumaan osallistuu tuhansia koululaisia. Jenkkifutis on mukana School Action Dayssa.

SCHOOL ACTION DAY JA EUROOPAN URHEILUVIIKON AVAJAISET
23.9.2019 Leppävaaran urheilupuisto

 

School Action Day on osa Euroopan urheiluviikkoa, joka on Euroopan komission aloite liikunnan lisäämiseksi. Suomessa urheiluviikkoa vietetään lasten ja nuorten liikkumisen merkeissä. Viikon päätapahtuma School Action Day on yksi Euroopan suurimmista koululaisten liikuntatapahtumista.

Tapahtuma järjestetään maanantaina 23.9.2019 Espoossa, Leppävaaran urheilupuistossa ja se on suunnattu pääkaupunkiseudun 3.–9.-luokkalaisille.

2019 on Suomen EU:n puheenjohtajuuskausi, ja on meidän kunniamme avata urheiluviikko Suomessa. Tapahtuma avaa tänä vuonna myös koko Euroopan urheiluviikon, jonka kunniaksi järjestetään näyttävät avajaiset Leppävaaran stadionilla. Tapahtuman järjestävät Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungit yhdessä Opetushallituksen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Tapahtuma järjestetään viidettä kertaa ja se on liikuttanut vuosittain tuhansia oppilaita. Viime vuonna osallistujia oli yli 7 000 ja mukana oli yli 50 yhteistyökumppania, jotka järjestivät osallistujille lähes 100 toimintapistettä.

Luvassa on muun muassa tutustumista eri liikuntalajeihin, -tapoihin ja -mahdollisuuksiin yhteistyökumppaneiden toteuttamilla liikuntapisteillä. Kaikki ovat tervetulleita Euroopan urheiluviikon avajaisiin ja avajaisiin ja tapahtumatorin aktiviteetteihin. Tapahtumatorin lavalla nähdään monenlaisia esityksiä. #BeActive

School Action Day on osa Euroopan komission Euroopan urheiluviikkoa (European Week of Sport, EWoS). Teemaviikko järjestettiin ensimmäisen kerran syyskuussa 2015, joten se viettää tänä vuonna 5-vuotisjuhliaan. Sen avulla pyritään kannustamaan kansalaisia liikkumaan aktiivisesti sekä lisäämään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista. Suomessa Euroopan urheiluviikkoa koordinoi Opetushallitus. Lisätietoa Euroopan urheiluviikosta englanniksi European Week of Sportin verkkosivuilla.

Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä.

Jos sinulla on mahdollisuus tulla vapaaehtoiseksi jenkkifutisrastille, ilmoittaudu täällä