Valtakunnallinen harrastusviikko - 26.8. – 1.9.2019

23.7.2019
Valtakunnallisella harrastusviikolla koulujen ovet ovat auki eri lajien seuratoimijoille. Viikko tarjoaa loistavan väylän esitellä omaa toimintaa ja hankkia uusia jäseniä.

Harrastusviikko käynnistää syyslukukauden hyvällä energiapommilla! Viikko rohkaisee lapsia ja nuoria tutustumaan lähiseudun tarjontaan ja auttaa heitä löytämään oman harrastuksen.

Valtakunnallisella harrastusviikolla koulujen ovet ovat auki eri lajien seuratoimijoille. Viikko tarjoaa loistavan väylän esitellä omaa toimintaa ja hankkia uusia jäseniä. Harrastusviikkoa vietetään 26.8. – 1.9.2019.  

Seurat sopivat osallistumisestaan suoraan koulujen kanssa. Kaikki mukaan ilmoittautuneet koulut löytyvät harrastusviikon sivuilta www.harrastusviikko.fi. Mikäli omat lähikoulut vielä puuttuvat listalta, niitä voi kannustaa ilmoittautumaan mukaan.  

Mukaan huolellisesti suunnitellen

Seurassa on hyvä pohtia tarkasti, millaista toimintaa harrastusviikolla kannattaa esitellä. Onko kyseessä ala- vai yläkoulu ja mikä kyseistä kohderyhmää voisi kiinnostaa? Apua tilaisuuden suunnitteluun ja vetämiseen kannattaa pyytää seuran omilta nuorilta.  

Siirtymä harrastusviikolta seuraharjoituksiin kannattaa myös miettiä valmiiksi, jotta kynnys tulla mukaan on mahdollisimman pieni. Tuleeko esimerkiksi lajin esitellyt ohjaaja tai kummiurheilija paikalle myös kokeilupäivänä? Tai voiko tutustumisharjoitukseen ottaa mukaan kaverin?

Valmiit materiaalit helpottavat viestintää

Harrastusviikon valmiit materiaalit löytyvät harrastusviikon sivuilta. Ne ovat vapaasti kaikkien käytettävissä.