Kanada selätti Espanjan 50-0

2.7.2013

Kuva: Sami Ranta
Kuva: Sami Ranta

Kanada otti selkeän voiton Espanjasta. Espanja oli lähellä tehdä ensimmäisen maalinsa ottelussa, mutta eteneminen jäi 10 cm päähän.

Kanadan aloitus MM-turnauksessa tyrmäävän hyvä.

Kanada teki ensimmäisellä neljänneksellä kolme touchdownia. Kaksi ensimmäistä meni Julie Davidin nimiin ja kolmas ennen neljänneksen loppua Sophie Roylle. Julie David jatkoi hyviä näyttöjään tehden heti toisen neljänneksen alkuun kolmannen touchdowninsa. Espanja tuli lähelle ensimmäistä MM-uransa touchdownia toisen neljänneksen puolivälissä, mutta viimeistely puuttui.

Puoliajalle mentiin Kanadan johtaessa jo 0-35, kun Julie Paetsch palautti 35 jaardin lentopotkun tehden Kanadalle viidennen touchdownin.

Kanada kaunisteli voittolukemat vielä kahdella viimeisellä neljänneksellä 0-50 (0-35)tehden kaksi touchdownia.

Espanjan joukkueesta huokui koko pelin ajan uskomaton joukkuehenki. Espanjan päävalmentaja Roberto Torrecillas Sanchez olikin ylpeä joukkueestaan.

-          Pelaamme MM-kisoissa, totta kai olemme iloisia. Pelaajille tämä on ennen kokematon kokemus ja nauttivat siitä täysillä.

Kanadan päävalmentaja Jeff Yausie huomasi myös Espanjan mahtava joukkuehengen.

-          Espanjalla oli hauskaa ja pelasi tunteella, mutta niin myös meidän joukkue.  Ennen miesten dominoiva laji on nyt muuttumassa ja on mukava olla mukana siinä kehityksessä.

Kanada kohtaa torstain iltapelissä 4.7 Suomen alkaen klo 20:00. Julie David, joka valittiin Kanadan joukkueen parhaaksi pelaajaksi sanoo odottavansa torstaisesta kovaa ottelua. Hän näki Suomen pelaavan Espanjaa vastaan sunnuntaina, mutta myönsi keskittyneensä silloin Espanjaan.

-          Keskityimme Espanjan peliin, koska kohtasimme heidät aiemmin. Meillä on niin hyvät valmentajat, että he tietävät mitä opettavat meille huomenna, ennen Suomi peliä.

Ensikertalaisen Espanjan kohtalo on pelata sijoista viisi ja kuusi Ruotsia vastaan, lauantain 6.7 ensimmäisessä ottelussa alkaen klo 11:00.