JefuEA-koulutukseen ilmoittautuminen auki

8.12.2019


SAJL:n lääketieteellinen valiokunta järjestää jälleen lajityypillisiin loukkaantumisiin valmentavaa koulutusta helmikuun alussa. Paikkoja on rajoitetusti.

Jefu Ensiapu on SAJL:n lääketieteellisen valiokunnan järjestämä koulutus ensiaputoiminnasta ja urheilijoiden terveyden kehittämisestä kiinnostuneille lajitoimijoille oppia, verkostoitua ja osallistua lajikehitykseen.

Koulutus on rakennettu kaksipäiväisenä niille, joilla ei ole aiempaa kokemusta tai koulutusta. Kurssilla suoritetaan virallinen SPR EA1-tutkinto - käytännön harjoitukset jenkkifutikseen sovellettuna. SPR:n tutkinto on voimassa 3 vuotta. Koulutus pätevöittää liiton nuorten sarjoissa ja aikuisten alemmissa divisioonissa EA-henkilönä toimimiseen. 2-päiväisen kurssin hinta on 200 euroa. Hinta sisältää SPR:n EA-kortin.

Terveydenhuollon ammattilaisille koulutus on päivän perehdytys lajityypillisiin vammoihin, SAJL:n toimintamalleihin ja päävamma-testaamisen protokollaan. Kaudella 2020 SCAT3-testaaminen on käytössä kaikissa sarjoissa, lukuunottamatta lasten turnaussarjoja. Ammattilaispäivään osallistuminen maksaa 100 euroa.

Kurssille otetaan 30 ensimmäistä rekisteröitynyttä. Huomaathan, että koulutus maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Seuraava koulutus järjestetään keväällä 2021.

Koulutus järjestetään Pohjola Sairaalassa, osoitteessa Puutarhurinkuja 2, 00300 Helsinki.

 

 

SAJL:n lääketieteellisen valiokunnan tarkoituksena on aktiivisesti ohjata ja edistää amerikkalaisen jalkapallon turvallista harrastamista sekä pyrkiä vähentämään harrastajien loukkaantumisriskiä informoinnin keinoin, mm. tarjoamalla ennaltaehkäiseviä ohjeita sekä loukkaantumisen jälkeisiä lajityypillisiä hoitosuosituksia vammoista toipumiseen. Tätä tarkoitusta varten valiokunta järjestää koulutustilaisuuksia ja julkaisee aiheeseen liittyviä suosituksia sekä katsauksia. Valiokunta toteuttaa myös liiton vastuullisten toimielinten ja –henkilöiden kautta tulleita ja sen toimialueeseen liittyviä toimeksiantoja, sekä pyrkii edistämään lajiin liittyvien vammojen tilastointia.

 

Liitteet