Lasten ja nuorten sarjaohjelmat kaudelle 2020

22.2.2020


Tavoitteena on huolehtia siitä, että kussakin ikäluokassa on riittävästi pelejä ylläpitämään kilpailutoimintaa touko-syyskuun välisen ajan.

Lasten ja nuorten sarjaohjelmat on nyt saatu valmiiksi SM-sarjojen ja nuorten divisioona-sarjojen osalta (katso liite). Lasten turnaussarjoihin on vielä turnaushaku käynnissä aina 31.1.2020 saakka (https://www.sajl.fi/?x118281=16161530 ). Turnaussarjat pyritään ilmoittamaan heti helmikuun alussa.

Yhdistelmä joukkueet tulee ilmoittaa alla olevan linki kautta:

https://link.webropolsurveys.com/S/93734505E53BF2BD

 

Nuorisovaliokunnan tavoitteena oli saada sarjaohjelmat hyvissä ajoin julkaistua, jotta seurat pääsevät varamaan kenttiä ja sopimaan peliajankohtia.

Tavoitteena saada enemmän pelejä nuorille

Kausille 2020-2022 muuttunut Lasten ja Nuorten kilpailujärjestelmä toi merkittäviä muutoksia sarjojen osalta. Kilpailujärjestelmän Yhtenä kirjattavana tavoitteena on huolehtia siitä, että kussakin ikäluokassa on riittävästi pelejä ylläpitämään kilpailutoimintaa touko-syyskuun välisen ajan. Pelimahdollisuuksien lisäämisen uskotaan olevan keskeinen motivaatiotekijä harrastaa ja harjoitella ympärivuotisesti.

Merkittävimpiä muutoksia ovat kaksinkertaiset sarjat.  Uudessa kilpailujärjestelmässä runkosarjaotteluita on tavoitteellisesti vähintään 6-8 per ikäryhmä. Laajemman sarjaohjelman toteuttaminen useammassa ikäluokassa edellyttää muutoksia myös pelipäiviin. Nuorten jenkkifutissarjoissa viikonloppu on jaettu seuraavasti:

  • U20 ja U15 sarjojen virallinen pelipäivä on lauantai
  • U17 ja U13 sarjojen virallinen pelipäivä on sunnuntai (pois lukien turnaus sarjat)

Pelipäivien jaossa on pyritty huomioimaan eri ikäryhmien siviilielämän tarpeet. Yleisesti U15 ikäryhmän rippitapahtumat ja konfirmaatiot osuvat sunnuntaille ja siksi U15 ikäisten sarjapelit on suunniteltu pelattavasti lauantaisin.

Sarjapäällikkö hyväksyy muutokset sarjaohjelmaan

Mikäli ennakkoon laadittu sarjaohjelma tuottaa ylivoimaisia haasteita, voivat joukkueet keskenään sopia pelipäivien vaihtamisesta. Lähiseudun pelejä jopa suositellaan pelattavaksi myös arkipäivisin (alle 150 km). Kyseisen ikäryhmän sarjapäällikkö hyväksyy lopullisen pelipäivämuutoksen ja vastaa siitä, että sarjataulukoihin saadaan päivitettyä oikeat päivät.

Mikäli sarja ohjelmasta tai peleistä on kysyttävää, kannattaa olla yhteydessä oman sarjan sarjapäällikköön tai laita sähköpostia sarjapäälliköiden yhteiseen sähköpostiin: juniorit@sajl.fi ja turnaussarjat: turnaukset@sajl.fi

  • U20 -poikien sarjat Jarkko Ivalo
  • U17 -poikien sarjat Suvi Mälkki
  • U17/U20 -tyttöjen sarjat Jarkko Hiitola
  • U15 -sarjat Terhi Puukka
  • U13 SM-sarja Birgitta Lindholm
  • U9-U13 -divisioonat Birgitta Lindholm, Sanna Alkula

Sarjakokous 14.3.2020

Lasten ja Nuorten sarjojen sarjakokoukset järjestetään La 14.3.2020 Helsingissä SAJL:n uusissa tiloissa Itä-Pasilassa osoitteessa Opastinsilta 8.

Osallistuminen sarjakokouksiin on SM-sarjojen osalta pakollinen. Divisioona ja turnaussarjojen joukkueille tilaisuus on äärimmäisen hyödyllinen ja toivomme, että kaikki seurat pääsisivät osallistumaan. Sarjakokouksissa käydään mm. sääntöjä, yhteisiä pelisääntöjä läpi, sekä sarjapäälliköiltä saa hyviä ohjeita ja vinkkejä sarjojen peleihin.

Ilmoittautuminen sarjakokoukseen aukeaa tammikuun lopussa.

HYVIÄ TREENEJÄ JA NÄHDÄÄN SARJAKOKOUKSISSA

Terveisin

Nuorisovaliokunta