Valmentajakoulutusta

24.10.2007


Suunnanmuutosnopeus on merkittävässä roolissa erityisesti kaikissa palloilulajeissa. Nyt siihen keskitytään perusteellisesti Suomen Valmentajat ry:n Valmentajaklinikka-Special koulutuksessa. Koulutustilaisuuksia järjestetään tänä syksynä kaksi, toinen Tampereella 8.12. ja toinen Helsingissä 9.12. Kurssi toimii SAJL:n ll-tason suorituksena.

KOULUTTAJAT YHDYSVALLOISTA
Kouluttajina tämän vuoden Valmentajaklinikka-Special tapahtumassa toimivat Tommi Paavola ja Alex Chemerov. Molemmat työskentelevät ammattivalmentajina Elite Athletic Performance Institutessa, New Jerseyssä, Yhdysvalloissa. Tämän lisäksi heillä on yhteinen yritys Discover Movement, joka tuottaa erilaisia valmennus- ja koulutuspalveluja sekä harjoitusvideoita erityisesti toiminnalliseen harjoitteluun liittyen.
Tommi Paavola on myös Suomen Valmentajat ry:n vakituinen asiantuntija ja kirjoittaa säännöllisesti harjoitteluun liittyviä artikkeleita Valmentajalehteen. Paavolan gymillä treenaa myös NFL:ään pyrkiviä pelaajia. Pääteemoja Paavolan ja Chemerovin esityksessä ovat lineaarinen vs. suunnanmuutos-nopeus. Deceleration-Transformation-Acceleration. Alastulon biomekaniikka siirtovaikutus. Ensimmäinen askel - oikea ohjelmointi.


Discovermovement