Kari Ketonen Indiansin peräsimeen

29.10.2007


Viime kaudella ykkösdivisioonan semifinaaleihin yltänyt Kouvolan Indians on solminut 2+1 -mallisen valmentajasopimuksen kokeneen Kari Ketosen kanssa. Sopimuksen myötä Ketonen toimii myös kouvolalaisseuran valmennuspäällikkönä.

Viime kaudella ykkösdivisioonan semifinaaleihin yltänyt Kouvolan Indians on solminut 2+1 -mallisen valmentajasopimuksen kokeneen Kari Ketosen kanssa. Sopimuksen myötä Ketonen toimii myös kouvolalaisseuran valmennuspäällikkönä.

"Sopimusneuvottelut Indiansissa polkaistiin käyntiin jo syyskuussa. Loppusuoralla Indiansilla oli kolme ehdokasta, joista lopulta juuri Kari Ketosen paketti ja suunnitelmat sopivat seuraamme parhaiten", Indiansin Mika Lindholm kertoo. Kari Ketosen johtaman hyökkäyksen tueksi Indiansin puolustus saa oman käskyttäjän. Puolustuksen koordinaattori esitellään myöhemmin.

"Mika otti yhteyttä ja kysyi olisiko kiinnostusta, ja kyllähän sitä oli. Tämä on
haasteellinen rooli, mutta kun enemmän juteltiin kävi selväksi, että ollaan
toiminnan kehittämissä samoilla linjoilla ja samaan suuntaan laivaa viemässä", Roostersin ja maajoukkueen entinen pelinrakentaja Ketonen kuvailee.

Pitkän valmennusuransa aikana hän on vaikuttanut Roostersin lisäksi Hämeenlinnassa, Lahdessa, Lohjalla sekä Yhdysvalloissa. Viime kaudella hän luotsasi Etelä-Karjalan Rajaritareita.

Valmennuspäällikkönä Ketosen työsarkaa ovat myös juniorijoukkueet ja niiden valmentajat. Seuran sisäistä koulutusta pyritään tehostamaan ja saamaan aikaan yhtenäinen valmennuspaketti jokaiselle valmennusryhmälle.

Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Ketosen työ varsinaisesti alkaa, kun Kouvolassa järjestetään 3.11. lauantaina try out -leiri 10-21 -vuotiaille tytöille ja pojille. Tavoitteena on saada Indiansin juniorijoukkueisiin leveyttä. Try outeissa Indians lähinnä esittelee lajia ja antaa kiinnostuneille tilaisuuden kokeilla perusasioita ohjatusti.

Try out -viikonloppu polkaisee käyntiin myös Indiansin edustusjoukkueen kauden 2008 valmentajien ja pelaajien palaverin myötä. Pelillisen valmennuksen lisäksi Indiansin voima- ja liikkuvuusharjoittelu saa uusia ulottuvuuksia erillisen fysiikkavalmentajan ja juoksuvalmentajan kautta.

Ketosen ja Lindholmin työsarkaa on myös yhteistyö paikallisen koripalloseuran Kouvojen kanssa. Tavoitteena on tarjota koripallonuorille jenkkifudista kesälajiksi. Viime keväänä alkanut yhteistyö on jo tuonut Indiansin E13 joukkueeseen uusia pelimiehiä.