Nuorten maajoukkue Sevillan EM -kisoihin

10.1.2008
Suomen 19-vuotiaiden maajoukkue on selvinnyt suoraan EM-lopputurnaukseen Sevillaan, Espanjaan. Karsintaottelu Tsekkiä vastaan oli tarkoitus pelata toukokuussa, mutta tsekit luopuivat ottelusta.

11.-21. heinäkuuta Sevillassa, eteläisessä Andalusian maakunnassa järjestettävät EM-kisat ovat ensimmäiset Espanjan maan kamaralla.
Suomen taistelevat nuoret leijonat ovat kovan haasteen edessä, kun Euroopan valiot taistelevat paremmuudestaan. Todennäköiseltä näyttää myös, että ikäryhmän ensimmäiset MM-kisat järjestetään 2009 Canton, Ohiossa. EM-kisojen kolme parasta pääsevät mukaan tähän turnaukseen. Edellisissä kisoissa 2006 Tukholmassa Suomi oli päävalmentaja Harri Malkamäen joukkueella 7. Viime vuonna PM-kisoissa 2007 Tanskassa Suomi sijoittui hopealle.

Valmentajistossa on tullut muutoksia, kun Niklas Carpelan jäi omasta tahdostaan pois valmennusryhmästä ja hänen tilalleen nimettiin
hyökkäyksen koordinaattoriksi  Jens Holmström. Hänen apunaan on
laitahyökkääjävalmentajana Louisiana Collegessa tight end valmentajana toiminut Jesse Talikka, joka palasi  Suomeen marraskuussa 2007.

Jens Holmström on kokenut valmentaja Roostersista, josta hänellä on mm. 3krt A-nuorten SM-kultaa. Viime vuodesta lähtien hän on myös koordinoinut Roostersin Vaahteraliigan hyökkäys miehistöä. Nuorten EM-kisoissa Holmström oli mukana 2004 Moskovassa.

OC (qb) Jens Holmström, Helsinki
WR Jesse Talikka, Helsinki
OL Heikki Kuusela, Helsinki
RB Mikko Lyyra, Jyväskylä
DC (lb) Sakari Pusenius, Imatra
DL Janne Seppä, Espoo
DB Juha-Matti Jokinen, Hämeenlinna
SPEC. Benjamin Jensen, Jyväskylä

Manageri Juha Liedes, Hämeenlinna
Trainer Tapio Ivalo, Tampere

Fysioterapeutti Olli Kantola, Rovaniemi