U19 maajoukkue

19.1.2009


BJ Jensen
BJ Jensen
Fair play -palkinnon voittanut nuorten maajoukkue Sevillassa.
Fair play -palkinnon voittanut nuorten maajoukkue Sevillassa.
U19 staff 2007-2008
U19 staff 2007-2008

Uudeksi päävalmentajaksi on valittu Benjamin Jensen. Jyväskylässä vaikuttava amerikkalainen BJ on tehnyt pitkään valmennustyötä nuorten parissa ja ollut apuvalmentajana viimeiset kaksi vuotta U19 maajoukkueessa. Jensen on lajin PR-mies parhaasta päästä.

Benjamin Jensen on pelasi high school jenkkifutiksensa Logan high schoolissa, joukkueessa jonka riveissä oli mm. Washington Redskinsin tight end Chris Cooley. Opinnot jatkuivat Utah Staten yliopistossa. Suomeen Jensen muutti 2003 ja aloitti opinnot Jyväskylän Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa.

Jensen on lajin tinkimätön opiskelija, joka viettää joka vuosi muutaman viikon high school valmentajansa Mike Faveron opeissa Utahissa, USA:ssa. 2006 BJ osallistui vierailevana valmentajana silloisen NFL Europa Berlin Thunderin leiritykseen viikon ajan.

Jyväskylässä hän on valmentanut Jaguaarien nuorisojoukkueita ja hän on ollut voittamassa A-nuorissa 2007 SM-kultaa sekä 2005 hopeaa. B-nuorissa hopeaa hänen joukkueensa sai 2005 ja pronssia 2008. Nuorten maajoukkueessa hän ollut mukana 2007 PM-kisoissa ja 2008 Sevillan EM-kisoissa vastuualueenaan erikoisjoukkueet ja tukimiehet.

Valmennus- ja testausopinnot hän sai 2007 valmiiksi Jyväskylän Yliopiston Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Hän jatkaa yliopisto-opintojaan gerontologian parissa. Jensenin suomen kielen taito karttuu suomalaisen vaimon  kanssa.

Jensen odottaa näkevänsä tulevia maajoukkuepelaajia Pajulahdessa 31. tammikuuta avoimella fyysisen kunnon leirillä. BJ haluaa U19 joukkueeseensa lisää nopeutta ja fysiikkaa. Hän sanoo valitsevansa mieluummin kokemattoman kovan urheilijan, jolla on tahto oppia peliä kuin kokeneen huonolla asenteella mukana olevan pelaajan. Hän on itse intohimoinen amerikkalaisen jalkapallon suhteen ja haluaa sen näkyvän joukkueessa ja pelaajistossa.

Jensen aloittaa staffin kokoamisen välittömästi. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä häneen. PM-kisat Oslossa heinäkuun 23.-25. päivä ovat U19 maajoukkueen vuoden päätapahtuma.

p. 050-4097960

sähköposti: bj_jensen(ät)hotmail.com