Brett Favre lopetti uransa

6.3.2008


Brett Favre vastaanottaa NFL:n edustajalta pallon jolla 421 TD heitettiin.
Brett Favre vastaanottaa NFL:n edustajalta pallon jolla 421 TD heitettiin.
Favre median piirittämänä
Favre median piirittämänä

Green Bay Packersin pelinrakentajaikoni Brett Favre on päättänyt lopettaa
peliuransa. Favre pelasi kaiken kaikkiaan 17 kautta Green Bayssä ja johti seuran Super Bowl-voittoon 1997. Hänet valittiin liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi kausina 1995-1997. Tämän lisäksi hänellä on hallussaan lukuisia eri ennätyksiä.

Viimeisellä kaudellaan Favre rikkoi 38-vuotiaana Dan Marinon hallussa olleen
mahdottomana pidetyn 420 heitetyn TD:n rajapyykin. Aikakirjoihin tämä ennätys merkittiin 30.9.2007 ottelussa Minnesota Vikingsiä vastaan. Favren TD numero 421 syntyi ensimmäisellä jaksolla 16-jaardin släntillä Greg Jenningsille.
Loppuunmyydyssä Minneapolisin Metrodomessa lähes 70 000 katsojaa osoittivat seisaaltaan suosiota NFL-legendalle.

Favren lopettamispäätös on ollut päivien puheenaihe Jenkiessä, sillä hän oli koko NFL:n seuratuimpia ja pidetyimpiä pelaajia. Favren sanotaan rakastaneen peliä niin paljon, että pelasi jokaisen ottelun samalla intohimolla kuin ensimmäisensäkin. Viimeisessä runkosarjan ottelussaan Packersin johtaessa 21-3 Favre oli törmätä sivurajalla tuomariin. Suurin osa pelaajista pyytäisi anteeksi ja palaisi hieman nolona kentälle. Legenda sen sijaan väläytti hymyn ja heitti yläfemmat tuomarin kanssa. Tämän kaltaisia pelaajia NFL tulee kaipaamaan.

Teksti ja kuvat: Tomi Natri