EFAF Women in sport Helsingissä

13.4.2008Kaisa Pyhälä
Kaisa Pyhälä
Lasse Keski-Loppi
Lasse Keski-Loppi

Amerikkalaisen jalkapallon Euroopanliiton ensimmäinen EFAF Women in sport -kokous pidettiin viikonloppuna Helsingissä.

Euroopan liitossa naisten amerikkalaisen jalkapallon ja lippupallon kehittämiseksi on perustettu työryhmä, jonka jäseniä ovat John-Åke Palm (Ruotsi), Michel Daum (Ranska) ja Marjaana Salomaa (Suomi). Strategian laatimisen jälkeen työryhmän yhtenä tavoitteena oli kerätä saman pöydän ääreen jäsenmaiden naisten amerikkalaisen jalkapallon aktiiviset toimijat.

Helsingissä EFAF:in jäsenmaiden edustajia olikin paikalla yhteensä kahdeksasta maasta. SAJL:ää kokouksessa edustivat sarjapäällikkö Sari Kuosmanen ja liittohallituksen jäsen Jasmin Lindqvist. Kokoukseen osallistuivat SAJL:n puheenjohtaja ja EFAF varapuheenjohtaja Roope Noronen sekä EFAF puhenejohtaja Robert Huber.

Kokouksessa alustajina toimivat Lasse Keski-Loppi Palloliitosta ja Kaisa Pyhälä SLU:sta. Puheenvuoroissa tutustuttiin jo tehtyihin ja hyväksi havaittuihin käytäntöihin harrastajamäärän kasvattamiseksi ja toiminnan kehittämiseksi. Iltapäivällä kokouksessa käytiin läpi nykyistä harrastaja- ja sarjatilannetta jäsenmaissa ja linjattiin tulevien vuosien kehitystarpeita niin kansallisella ja Euroopan tasolla. Ensimmäisenä etappina on laajentaa naisten kansainvälistä kilpailutoimintaa myös naisten amerikkalaisen jalkapallon euroopanmestaruuskisoihin.