Crocodiles matkaa Norjaan

5.5.2008


Seinäjoen Crocodiles kohtaa EFL:n puolivälierässä Norjan mestarin Eidsvollen 184'sin. Miehiä on sivussa loukkaantumisten takia, mutta mukana on myös uusia kasvoja.

Crocodiles matkaa Norjaan

Crocodilesin eurotaival jatkuu lauantaina Eidsvollenissä. Seinäjokiset matkaavat Osloon ja kohtaavat yksiosaisessa puolivälieräottelussa paikallisen Eidsvollen 1814´sin. Joukkue on neljän viime kauden Norjan mestari. 

EFL:ssä joukkue esiintyi viime vuonna ensi kertaa. Debyytti sujui oslolaisilta mainiosti kun alkulohkossa norjalaiset voittivat tanskalaisen Triangle Razorbacksin 59-7 ja röykytti Suomen mestari Porvoo Butchersia peräti 39-0. Semifinaalissa Vienna Vikings oli kuitenkin norjalaisia parempi lukemin 63-16.

Tuo semifinaalipaikka takasi kuitenkin tälle kaudelle Eidsvollenille suoran paikan puolivälieriin sekä kotiedun. EFAFin Top 20 listalla Eidsvöllen on 3. sijalla, joten kyseessä on todella kovan luokan joukkue. Crocodilesilla on ollut Moskova-pelin jälkeen pari viikkoa aikaa hioa kuvioita kuntoon oslolaisten kaatamiseksi. Hyökkäyksen puolella aika on käytetty lähinnä Moskovassa yskähdellyttä heittopeliä kehitellessä ja QB Chris Brown onkin päässyt paremmin sisälle pelisysteemiin.

Joukkue on myös vahvistunut kahdella uudella laitahyökkääjällä. Jo viime kaudella Crocodilesissa pelannut ranskalainen Stephane Gerland ja englantilainen Gabriel Sey liittyivät joukkueeseen viikonloppuna. Hienoisen varjon hyökkäyksen ylle heittää kahden tärkeän linjamiehen Sami Moilasen ja Harri-Pekka Ahon loukkaantuminen Moskovassa. He tuskin pelaavat Oslossa, mutta onneksi linjasta löytyy syvyyttä.

Myös heiton puolustamista on harjoiteltu, sillä oslolaisten hyökkäys etenee pääsääntöisesti heittopelillä. 1814'sin pelinrakentaja Keldric Stokes toimii itse hyökkäyksen koordinaatorina. Mies tykkää juosta itse ja omaa hyvän heittokäden. Varsinkin laitahyökkääjä Antonio Guzzo on harjoitusotteluissa ollut lähes pitelemätön ja mies on varmasti erikoisvartionnissa.

Crocodilesin puolustus koki myös takaiskun, kun tukimies Efe Evwaraye luokkaantui NFL:n kansainvälisellä testileirillä Espanjassa, mutta tukimiesosastolle saatiin apujakin kun Samu Juppo liittyi joukkueen vahvuuteen. Muilta osin joukkue on kunnossa ja valmiina voittamaan norjalaiset, Seinäjoelta kerrotaan.

Ottelu alkaa lauantaina 10.5. klo. 15.00 paikallista aikaa. Voittaja ottelusta etenee semifinaaliin joko Vienna Vikingsia tai Bergamo Lionsia vastaan.