A-NUORTEN RUNKOSARJA

8.5.2008


QB TAFTin Miro Kadmiry väläytteli osaamistaan voitokkaassa Roosters ottelussa.
QB TAFTin Miro Kadmiry väläytteli osaamistaan voitokkaassa Roosters ottelussa.
Vanha sotaratsu Sebastian Lindell saa kantaa palloa rajusti tulevassa Wolverines ottelussa.
Vanha sotaratsu Sebastian Lindell saa kantaa palloa rajusti tulevassa Wolverines ottelussa.

Tämän vuotista A-junioreiden SM-sarjan runkosarjaa on kaksi ottelua pelaamatta ja kaksi välieräjoukkuetta on vielä varmistumatta. Jatkopaikka on Turku Trojansilla ja Helsinki Wolverinesilla.

A-nuorten sarjapäällikkö Jarkko Ivalo on tehnyt perusteellista työtä ja selvittää otteluiden vaikutukset välieräjoukkueiden suhteen eri skenaarioissa.

Runkosarjan voiton on viemässä melkoisella todennäköisyydellä vakuuttavasti pelannut Turku Trojans. Helsinki  Wolverinesin oljenkorsi on voittaa Roosters 85 pisteen erolla ja päätyä silloin ykköseksi.

Kahden välieräjoukkueen löytämiseksi on useita reittejä. Asian ratkaisu menee seuraavalla tavalla, johtuen siitä että mahdollisissa tasapistetilanteissa on joukkueita, jotka eivät ole kohdanneet toisiaan ollenkaan. Runkosarjan päättyessä käytetään keskinäisten otteluiden sarjapisteitä ja keskinäisten otteluiden maalieroa vain tilanteessa, jossa kaikki tasapisteissä olevat joukkueet ovat kohdanneet toisensa vähintään kerran.

Vuoden 2008 joukkueiden järjestyksen ainoaksi ratkaisevaksi seikaksi jää vertaaminen koko sarjassa olevaa maalieroa ja sen ollessa tasan verrataan joukkueiden sarjan kaikissa otteluissa tekemiä pisteitä.

Ennen runkosarjan viimeisiä pelejä sarjataulukko näyttää seuraavanlaiselta:


SarjataulukkoA-junioreiden SM-sarja 2008
Ottelut

Voitot

Tappiot

Tehdyt pisteet

Päästetyt pisteet

Maaliero

Pisteet

Turku Trojans

4

4

0

159

14

145

8

Helsinki Wolverines

3

3

0

74

14

60

6

Kouvola Indians

4

2

2

34

43

-9

4

Helsinki Roosters

3

1

2

42

83

-41

2

Vantaa TAFT

3

1

2

20

68

-48

2

Tampere Saints

4

1

3

42

109

-67

2

Jyväskylä Jaguaarit

3

0

3

20

60

-40

0


Jäljellä lauantaina pelattava Jyväskylä Jaguaarit - Vantaa TAFT ja sunnuntaina 11.5. Helsinki Wolverines - Helsinki Roosters.

Otteluiden tuloksista voidaan löytää seuraavat mahdollisuudet:

1. TAFT voittaa ja Roosters häviää, nousee TAFT neljään pisteeseen. Indians on kolmas ja TAFT neljäs, koska Indians voitti keskinäisen kohtaamisen.


2. TAFT häviää ja Roosters voittaa, nousee Roosters neljään pisteeseen. Tällöin verrataan maalieroa koko sarjan otteluissa.

Tällöin Roosters nousee kolmanneksi voittaessaan Wolverinesin 32 pisteellä. Muussa tapauksessa Indians on kolmas ja Roosters neljäs.


3. TAFT ja Roosters häviävät, ovat nämä kaksi sekä Saints ja Jaguaarit tasapisteissä, joten neljäs sija menee vertailuun. Tällöin verrataan maalieroa koko sarjan otteluissa.

Jaguaarit jatkaa, koska sillä on vertailtavista neljästä joukkueesta paras maalisuhde.

4. TAFT ja Roosters voittavat, nousevat molemmat joukkueet neljään pisteeseen Indiansin seuraksi. Tällöin verrataan maalieroa koko sarjan otteluissa.

Jolloin Indians tippuu jatkosta jos TAFT voittaa Jaguaarit 39 pisteellä JA Roosters Wolverinesin 32 pisteellä.

Muissa tapauksissa Indians jatkaa ja TAFT on jatkossa mikäli voittaa Jaguaarit 7 pistettä enemmällä kuin mitä Roosters voittaa Wolverinesin, muuten Roosters jatkaa.

Joten jännitettävää riittää sunnuntaihin asti. Kierroksen ottelut:


Jyväskylä Jaguaarit - Vantaa TAFT la 10.5. klo 13.30 Vehkalammen kentällä

Helsinki Wolverines - Helsinki Roosters su 11.5. klo 13.00 Velodromilla