KOHTI VAAHTERALIIGAA: Butchers

12.5.2008


Kolminkertaisella mestarilla muutoksia pelaajistossa ja valmennuspuolella.

Butchers puolustaa mestaruuttaan uudistuneena

 

Viimeiset kolme Suomen mestaruutta voittanut Porvoon Butchers lähtee kauteen 2008 uusin eväin. Pelaajisto on uudistunut jonkin verran, ja joukkueen peräsimeen on palannut Wolverinesissa hyvää työtä tehnyt Kari Leivoja.

 

Puheenjohtaja Mikko Vento odottaa kautta luottavaisin mielin.

 

”Uusi valmennus ja uudet Amerikan avut, muutenkin joukkue on pienen murroksen edessä. Tällä kaudella saamme taas lisää junnuja mukaan edustukseen ja on tietenkin kolmannen kerran lähdettävä puolustamaan mestaruutta. Tietenkin uskomme että taistelemme taas syksyllä finaalissa Vahteramaljasta, joka on ainoa tavoitteemme”.

 

Three-peat, kolme mestaruutta putkeen, on nostanut Teurastajien statusta porvoolaisten silmissä.

 

”Asemamme on muuttunut todella paljon, nyt olemme merkittävin kesäurheilulaji Porvoossa. Se näkyy muun muassa kaupungin kanssa tehtävässä yhteistyössä. Lisäksi olemme saaneet kunnioitusta lisää muilta seuroilta, koska menestykseen tarvitaan hyvä organisaatio.” Vennon mukaan myös neuvottelut yhteistyökumppaneiden kanssa ovat helpompia, kun seura on menestynyt ja tunnettuus on lisääntynyt.

 

Viime keväänä Butchers tahkosi myös EFL-pelejä, mutta tänä vuonna Porvoossa tehtiin päätös jättää kansainväliset pelit väliin.

 

”Syy siihen oli EFL:n aikataulu. Meillä ei ollut kunnollisia harjoitusmahdollisuuksia, koska urheiluhalli oli remontissa. Mutta suurin syy

oli että meillä ei olisi ollut kotikenttää, jolloin taloudellisesti emme

nähneet tänä vuonna osallistumista mahdolliseksi. Mutta jatkossa katsomme pystymmekö osallistumaan turnaukseen,” Vento sanoo.

 

Muutokset joukkueessa:

 

Lähteneet/lopettaneet: Marko Luoma, Peter Lindholm, Mika Marttila, Mika Nuikka, Robert Jonhsson, Josh Schleusner, Santtu Äyräväinen, Sampo

Kitinprami + valmentajat Jan Vilkko ja Nikko Olsson

 

Tulleet: Marko Puustinen, Matti Lottonen, Miika Heikkinen, Sebastian

Lindell, Taber Lemarr, Josh Brisco, Nathan Thompson, Juha Lampinen,

Patrick Karbin, Aleksi Seppänen + valmentajat Kari Leivoja ja Pertti Lautala

 

Juttusarjassa käydään läpi kaikki Vaahteraliigajoukkueet ennen kauden alkuaLisätietoja: http://www.sajl.fi/-/artikkeliarkisto/?num=13508