Steelersiin toinenkin jenkkivahvistus

13.5.2008



New York Giantsin testeissä käynyt monitoimimies Michael Berg Kuopioon.

Steelersiin toinenkin jenkkivahvistus

Ykkösdivisioonassa pelaava Kuopion Steelers viimeisteli kokoonpanonsa Michael Bergillä. Berg tulee Harvard Crimsonin riveistä Steelersin ensimmäisen vahvistuksen James Harveyn tavoin.

23-vuotias Berg on erittäin urheilullinen pelaaja, joka pystyy auttamaan joukkuetta monella eri osa-alueella. Yliopistossa hän pelasi puolustuksen linjassa, mutta ominaisuudet sopivat myös monelle muulle pelipaikalle ja häntä tullaankin käyttämään Harveyn tavoin siellä missä apua eniten tarvitaan. Noin vuosi sitten Berg kutsuttiin NFL:n New York Giantsin harjoitusleirille blokkaavan keskushyökkääjän paikalle.

Myös Berg tulee toimimaan tärkeässä roolissa Steelersin valmennustoiminnassa James Harveyn ohella. Hän tuo erittäin paljon tietotaitoa erityisesti linjavalmennukseen ja punttisalin puolelle.

 Berg pelasi Harvardin yliopistossa vuosina 2003-06. Joukkueessaan hän oli erittäin arvostettu pelaaja ja keräsi kunniaa myös all-star valinnoissa. Berg valittiin vuonna 2004 Ivy leaguen kakkostähdistöön ja vuosina 2005-06 ykköstähdistöön. Hänet valittiin kaksi kertaa myös New Englandin tähdistöön ja lisäksi hänet on palkittu parhaana sisempänä puolustuksen linjamiehenä. Berg oli johtamassa Harvardin kovaa puolustusta olemalla kärkijoukossa niin taklauksissa kuin säkeissäkin. Urallaan Harvardissa Berg sai tililleen 130 taklausta, 46 taklausta miinusjaardeille ja 18 säkkiä.

Vuosi sitten Boston collegen ja Harvardin pro day:ssa 187 cm pitkä ja 118 kg painava Berg taittoi 40 jaardia aikaan 4,62 s ja 20 jaardin shuttlen aikaan 4,17 s. Penkkipunnerruksessa ennätys on 204 kg ja 102,5 kg nousee 34 kertaa. Pomppukin isolla miehellä on kova 89 cm.