KOHTI VAAHTERALIIGAA: Roosters

14.5.2008


Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Roosters lähtee kauteen Kalle Karppisen komennuksessa.

Roosters uuteen kauteen Karppisen komennuksessa

 

Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Helsingin Roosters lähtee myös tulevaan kauteen nuorekkaalla joukkueella. Ensimmäinen koitos on edessä jo sunnuntaina, kun heinäkuulta siirretyssä ottelussa vastassa on Seinäjoen Crocodiles.

 

Suurin muutos joukkueessa on tapahtunut pelinrakentajan tontilla. Petrus Penkin aikakausi Roostersissa ja suomalaisessa jenkkifutiksessa tuli päätökseensä, kun maajoukkueenkin peliä 90-luvun alkupuolelta saakka johtanut konkari päätti jättää pelikentät taakseen. Hänen tilalleen Roosters hankki Butchersissa viime kaudella loistavasti pelanneen Robert Johnsonin.  

 

Penkki toimi viime kaudella myös Roostersin päävalmentajana. Uudeksi päävalmentajaksi nousi maajoukkuetakamies Kalle Karppinen.

 

”Sikäli päävalmentajan hommat on ollut helppo ottaa harteille, että minulla

on vahva luottamus valmennustiimiimme, eikä siksi tarvetta puuttua oman

varsinaisen vastuualueeni ulkopuolella turhiin yksityiskohtiin. Olen jo aikaisemminkin paljolti vastannut harjoitusten suunnittelusta ja koordinoinnista, eli käytännön tekemisen tasolla muutos entiseen ei ole kovin suuri”, Karppinen toteaa. Työnjaollisesti Karppisen vastuu on kuitenkin tutummalla puolella palloa. Uudella päävalmentajalla on kuitenkin kokemusta myös hyökkäyksen puolelta.

 

”Pelinrakentajan paikalla pelaaminen ja erityisesi kokemukseni

hyökkäyksen valmentamisesta naisten SM-sarjassa osaltaan varmasti auttaa

kokonaiskuvan ymmärtämistä. Tällaisen puolustuksen koordinaattori-päävalmentajan rooliksi jää hyökkäyksen osalta lähinnä osata kysyä hyökkäyksen valmentajilta oikeita kysymyksiä ja varmistaa että asiat on varmasti ajateltu kaikista kulmista.”

 

Johnsonin lisäksi ulkomaanavuiksi on hankittu viime kaudella Raumalla pelannut vauhtikone Sonte Wong sekä North Carolina Statesta hyökkäyksen linjamies John McKeon. Karppinen näkee ehdottomana vahvuutena sen, että sarja on Johnsonille ja Wongille ennestään tuttu.

 

”Siirtyminen Yhdysvaltojen yliopistosarjoista Vaahteraliigaan saattaa

toisinaan olla melkoinen kulttuurishokki. Tätä riskiä tietysti

merkittävästi pienentää se, että molemmat vahvistuksemme ovat pelanneet

Suomessa aikaisemmin, ja ovat täällä viihtyneet tarpeeksi hyvin

halutakseen takaisin.”

 

Texas Techissä yliopistopalloa pelannut Johnson oli viime kaudella liigan tehokkain pelinrakentaja, ja hänen heittokättään aiotaan hyödyntää kesän mittaan runsain mitoin.

 

”Hyökkäyksessä tulemme jatkamaan parin viime kauden tapaan varsin

heittopainotteisella linjalla. Uskomme että se sopii

pelaajamateriaalillemme hyvin, koska olemme erityisen vahvoja

laitahyökkääjän ja pelinrakentajan tonteilla. Puolustusta on myös

muokattu vielä paremmin vastaamaan pelaajamateriaalimme vahvuuksia - sen

mitä koossa häviämme tulemme toivottavasti monin kerroin voittamaan liikkumisella, asenteella ja perusteellisella valmistautumisella jokaiseen vastustajaan,” Karppinen valottaa joukkueen pelillisiä suunnitelmia. Penkin lisäksi joukkue on menettänyt runsaasti kokemusta, kun Tero Virtasta, Tuomas Kivisaarta eikä Tero Vartiaista nähdä enää joukkueen riveissä tällä kaudella.

 

Suomen jenkkifutishistorian menestyksekkäimmän seuran puheenjohtaja Kaj Wasenius ei kuitenkaan arastele tavoitteiden asettelussa.

 

”Voittaa pitkä ja vaiherikas sarja.”

 

 

  

 

Roosters kohtaa Crocodilesin Velodromilla sunnuntaina. Ottelu alkaa kello 16. Vaahteraliigan ensimmäinen täysi kierros pelataan ensi viikolla.

 

Juttusarjassa käydään läpi kaikki Vaahteraliigajoukkueet ennen kauden alkua.